Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 11, 2014

Peti Ais Electrolux!

Umum ketahui saya sudah pon selamat membeli Peti Ais jenama Electrolux.. (Brand yang Daddy percayai..)hihi..






Time ni masih kosong dan BERSIH!

Sekarang ni..PENUH dan comot.hhahahahah..

Alkisah...


  • Kekonon dah nekad nak beli kat Harvey Norman Mid Valley
  • On the way tu tetiba terasa nak singgah (survey harga) kat Kedai Elektrik TEPI JALAN ,jalan Klang Lama..
  • Singgah satu kedai,dapat harga RM1600 (Before redeem credit card point - RM140 credit card point)..Tapi stok pulak takde (kena tunggu seminggu)
  • Takpelah,so kami pon bergerak ke kedai sebelah..(kedai buruk dan panas..)hehe..
  • Kedai tu ada stok..dia bagi RM1500 tapi tak boleh redeem credit card point.. (alaaa...)
  • Sekali tu,Hubby kata,takpelah dik..kitorang jalan-jalan dulu,nanti kitorang bagitau balik..Sebelum blah tu,sempat saya mengendeng kat budak tu lagi.."Dik..tak boleh kurang lagi ke?" (nampak tak pengaruh purchasing dah ber maharajalela dalam diri saya ni)..sekali tu dia bagi lagi diskaun RM1400 je harganya.. (Murah gileee kot!)
  • Discuss dengan hubby kat kedai Mamak..terus decided! ambik dan tunggu delivery je..kitorang beli extended warranty until 5 years sekali..so total dalam RM1589.00 sahaja..
  • kalau beli kat Harvey Norman,dah tentu tentu kitoang rugi RM300++..huhuhu
Kisah Lain - Kipas siling

Kipas siling bilik kami rosak- terus nak tukar yang baru - MIL beli kat kedai electric biasa brand Panasonic RM90 je- tapi Ahad tutup,terus kami ke Sen Q..nak tau harga berapa? RM174.00 okeh! - Mahal nak mamp!- tapi dek kerana hubby nak redeem je credit card point dia RM149.00 so kami juz bayar RM25 je la untuk sebuah Kipas Siling...Oklah tu..(nak sedapkan hati)

So tips: Silalah beli di Kedai Electric di tepi jalan untuk dapatkan harga yang murah..nak nego pon senang!


Photobucket

15 comments:

aTieYusof Family said...

Cantik lah jenama ni Aida..kmi punya Samsung..tu pun dah nak masuk 6 thn diguna..
boleh lah rajin2 masak ye..hehe

Farah Waheda Wahid said...

Farah pakai Elba kat rumah... heeee.... baru masuk 3 tahun kot ganti...

Lynda Che Lah said...

betul..beli kat kedai biasa-biasa je..at least boleh nego

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. wahh cantiknya peti sejuk. sheila awal kawin tu beli kat courts sekali dengan aircond dengan washing machine. mujur setahun tu bayar lam sam.. kurang sikit beban hutang. hihihii

norey said...

kalau akak nak membeli barang elektrik..mmg survey²...cari 3 quotation..kdg kedai tu biasa² je...tapi boleh tawar - menawar dengan baik..apa pun..legakan...xde peti ais serba xkena nak membeli barang basah

Amanda Suria said...

jenama kepercayaan my mum dari dulu hingga kini adalah Singer....memang tahan lasak dan baru2 ni beli yang baru..bapak besar giler...dah besar...isinya pun banyak...sabar jer la...

Mama Safiy Arfan said...

besar gak petia ais sis..byk blh muat brg..

Memang pon kalo nk beli cash better p kedai letrik amoi2 biasa je jgn p kedai yg jenis jual hutang2 tu..memang dia mahal berganda huhu

mizajasni said...

hehe tips nak beli brg elektrik. terbaik :)

Roha said...

akak guna brand singer je..

yup kedai tepi jalan..boleh tawar menawar lebih sikit hehe..servis okay :)
tepuk dade tanya selera..:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Ok lah harga dia..Lebih kurang sama ngan Peti ais ktorang tapi jenama LG..6 tahun dah guna..hadiah kawin dari abang Ipar..

munna said...

Betul tu... Boleh tawar menawar lebih sikit

Lily@MamaZaraZareef said...

Bestnyeeee dh ada petinais baru..hikhikhik..nway, yg akak perasan klu brg letrik yg jual kt tpt2 mcm carefour ke, giant ker.. pon kdg harga lebih murah n ada diskaun..^_^

Petak Bunga said...

tapi beli tv kat kedai tepi jalan tgok court promotion lg murah.. ah.. ada free gift lg.

Petak Bunga said...

tapi beli tv kat kedai tepi jalan tgok court promotion lg murah.. ah.. ada free gift lg.

SiGojez said...

Berkenan pulak peti ais electrolux ni..tapi saya minat yang dua pintu. Bukak peti ais ala ala bukak almari baju...hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget