Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 13, 2014

Aqil and School #SmartReaderKids

Alhamdulillah dah sebulan Aqil sekolah..

Progress?

Alhamdulillah..untuk umur sekecil dia..dan bagi saya sangat memberangsangkan.. (eceh..)

Cuma teacher ada jugak complaint..

"Aqil ni memang pendiam ke kat rumah?"
"Eh..tak jugak..kenapa? dia pendiam ke Teacher"
"Aah..kalau kita cakap good morning,dia just tunduk n jawab dalam hati kot.."

heheee..

Ok bab pendiam tu saya dah tegur dah En Aqil kita tu..Bagi saya dia sebenarnya malu sebab dia tak pandai cakap English kan,tu yang dia diam sebab dia tak reti nak balas balik..So bagi saya memang kena take time jugak untuk dia adapt dengan new language yang dia baru belajar sepenuhnya..


Bab berkawan,bagi saya Alhamdulillah sebab dia ok dengan kawan-kawan dia..dan ingat semua nama kawan2 dia..hehe..Alhamdulillah jugak dia sangat behave.. Takde lah asyik nak menendang memukul orang je kan..

Bab Reading..Alhamdulillah dia cepat belajar..cepat menghafal..boleh kata all pages dia dah hafal for BM n English..Tapi spelling dia belum boleh lagi..Sebutan boleh lah jugak..

Writing..ALhamdulillah sangat..berbaloi jugak hantar school memahal kan..sebab nya saya yang dah bertahun ajar dia pegang pensel n tulis dengan betul pun dia tak mampu buat bebetul..ni dalam masa sebulan,dia dah boleh pegang pensel dengan betul dan surprisingly dia boleh tulis ABC until Z secara free hand..Alhamdulillah sangat..

Colouring..still tak pandai lagi..still comot dan tak cantik!hehee..

Speaking!..Alhamdulillah ..ada few words yang boleh keluar dari mulut dia dan yang penting kita kena rajin speaking dengan dia,baru rasa keberanian dia nak speaking tu ada..macam saya,saya selalu speaking dengan dia after ambik dia dari school,so kitorang pon bercakap macam rojak jugak..sebab Aqil is trying..

selalu akan dengar "I just ...I just want..I just.."hihihih

Semoga all positivity yang ada dalam diri Aqil sekarang ni dapat membantu dia menjadi seorang yang sangat berjaya dan mendapat No 1 dalam kelas nanti..insyaALLAH..bukan senang bagi saya sebab semua anak-anak chinese n indians ada dalam kelas dia,so hopefully Aqil mampu!Amin!

Peranan kami..setiap hari akan cek buku n homeworks and pastikan Aqil akan buat exercise kat buku latihan yang kami beli dan kami jugak akan membaca bersama-sama Aqil..Semoga usaha murni kami ini akan membuahkan hasil dan Aqil akan terus menjadi pandai..InsyaALLAH


Homework Time!



Tulisan dia secara free hand..

Besar gedabak!


Ok Thats It!

Till Then..

nanti saya BW secara pukal ye..Thanx loveliess.. XOXO..

Photobucket

10 comments:

Mar Mansor said...

Aqil dah pandai menulis..good job..
smart reader memang mahal kan..

nurul husna said...

aqil malu kot...tu yg x byk cakap...bestnya anak dah besar...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sama mcm qis..cikgu dia ckp good morning dia diam jer..sampai 3kali cikgu dia cakap baru dia balas..hehe...

Chayok2 Aqil..aqil pasti boleh...^^

LuN@_aiDi said...

dah pandai ler tu momy ^^
Alhamdulillah pelan-pelan orang kata.. hihihi--

norey said...

Alhamdulillah...

Lynda Che Lah said...

wah..pandai Aqil..
Bebudak kalau kat umah manja sikit kan Aida..kat sekolah boleh je buat..kalau kat umah tu buat dek je..hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, wahh bestnya dah mula pandai.. syukur alhamdullilah. semoga dipermudahkan urusan pembelajaran Aqil (",)

Lily@MamaZaraZareef said...

alhamdulillah..banyak tu perkembangan +ve..semoga aqil terus cemerlang yek..^_^

Ibu Lala said...

Moga suksess selalu aqil.

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Semoga sentiasa success yer aqil..=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget