Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 13, 2014

Entry Repekan : Tak tau nak bercuti kat mana..

As promised by daddy,weolss nak pergi short vacay.. (1st time nak bercuti berempat - Post Anniversary Treat kekdahnya)

Tapi dah pening nak pikir nak pergi ke mana?

Daddy kata,PD saja sudah..dekat..

Tapi macam tak syok pulak sebab dekat sangat..(kikik..berangan..padahal mana boleh ambik cuti pun)

padahal Daddy kata nak try stay kat ...


Grand Lexis PD..

Rm700++

Boleh berendam sampai puas..

Boleh berangan sampai esok!hehee..

Tapi Mommy pulak rasa..macam baik pergi Lost World of Tambun..amik package kat any deal (groupon ke streetdeal ke atau Living Social)..

around RM500.00 termasuk admission fees ke Water park+Hotel..At least anak-anak would have more fun..TAPI..macam tak larat pulak nak handle dua-dua plus tak puas lah nanti Mommy n Daddy nak main-main air jugak kan..hehee

Lepas tu..terasa macam nak pergi Bukit Gambang Resort..sebab tak pernah pergi..lagipun kat situ pun anak-anak kaan lebih paus main air..hehe..TAPI..samalah jugak,kalau nak pergi berempat tempat-tempat macam tu macam tak best..sebab nanti Mommy n Daddy tak dapat nak main roller coaster..hehee..

Lepas tu kan..dah tak tau dah nak pergi mana?walaupun daddy kata bila-bila masa boleh pergi dah..except for this weekend sebab dah full activity (Sabtu nak pergi IKEA+ Ahad nak shopping kat Padini untuk habiskan Voucher 30% by Padini)..

So sekarang still buntu nak pergi mana..kalau boleh taknak jauh-jauh..kalau boleh nak yang santai-santai je...yang penting semuanya Happy!hehe..

Any suggestion darl?





Photobucket

13 comments:

Petak Bunga said...

temapt sejuk2 sikit.. musim panas ni.

nurul husna said...

baik pegi Bukit Gambang or Lost World...sana best...Husna lak awal bln 3 ni pegi cameron highland...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, sheila dah pergi Lost World of Tambun dengan Gambang Waterpark. Memang super fun.. tak tahu nak suggest tempat mana.. rasanya okey kot try pergi salah satu tempat ni...

Farah Waheda Wahid said...

PD tu kat Thistle kan???

norey said...


1.Sepang Gold Coast
2.Gold Coast Morib Water Theme Park

aTieYusof Family said...

Mari lah datang Sabah Aida--> Kundasang (Taman Kinabalu) haha..

~YUN~ said...

Grand lexis mcm best kan,tp tula.katm area situ xder tempt best nk g jalan,klu lost world of tambun bes..at least budak2 happy ada mini zoo and water park!anniversary yun next month!tp tgh pantang...postponed je la jwbnyaaa :)

~MommyAqilMedina~ said...

Hehee..thank u semua for the suggestions..hehe..akan difikirkan nanti..

Atie: Kundasang memang nak pergi pun!tapi bulan 6 nanti..hehee

Roha said...

kalau nak enjoy kan anak2 pi legoland then mandi manda kat lagoland water park..

if mommy aqil want indoor activities..akak cadangkan pi Hello Kitty town..kompom medina dan aqil sonok hehe..

dalila said...

mommy..
pegi avillion admiral cove PD la..klu nak jauh sket p melaka kt Philea spa n resort ayer keroh tu..
romantik tmpt tu..
huhu..

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnyerrrrr grand lexis..teringin nak gi tp mcm tak mampu jek.hikhikhik..nway, klu nk bercuti ni actually depends pada tujuan kite..klu motif nak sntai2 n taknak penat sgt, pilih tpt yg dekat sket..or pilih hotel yg ada swiming pool best utk budak2..klu mcm gmbang waterpark tu ker kena pndai pilih timing sbb kalau ramai sgt kang penat sbb ada bdak kecik kan..rasa morib gold coast ok kot..tak pon kat pd rasa ada few hotels yg rate tak semahal grand lexis tp swimming pool best cth thistle hotel..cer try google2 lagi..hihihihi

~MommyAqilMedina~ said...

Bestnyaa semua suggestion yang kakak-kakak kita bagi!thank u so much ye semuaa..Kak Lily..betul tu..nak yang rileks rileks dan dekat je..Maybe tunggu Matta Fair bulan 3 ni nanti kot..hehee..maybe nak stay Avillion PD nanti..hehee

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Pegi lost world of tambun la aida.. best!!! =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget