Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 7, 2014

Diari Cuti 8 hari ~

Sebenarnya banyak nak cerita tapi bile dah masuk kerja,memang workload is overloading.. hurghh..tadi pon dah masuk bilik Boss sebab dia nak saya cepat siapkan report..urghhh..

** Mode masih lemau plus homesick sebab baru je naik dari cuti kan..asyiklah rindu kat anak-anak..haih..

Day 1 - Khamis (30.01.2014)

Pagi-pagi dah keluar..pergi mana?pergi pasar..sebab esok dah CNY ,takut pasar tutup terus kerah Husband ajak pergi pasar jugak..beli sayur-sayur n ayam..(MedinaTurns1)..ke pasar PJ..balik dah tengahari..lepas tu ke Kedai jual Jajan kat Taman Medan..beli stok makanan untuk diisi dalam goodies (tambahan je sebenarnya sebab kaka saya dah sponsor 50pcs)..lepas tu Masak beria ..sampai pukul 4..sepatutnya nak ke Shah Alam amik barang deco for MedinaTurns1..tapi tak sempat sebab hubby guna kereta pergi tukar tayar sampai 3 jam..

Malam..gigih menyiapkan goodies bag Medina....

Day 2 - Jumaat (31/01/2014)

Pagi-pagi dah keluar ke Seksyen 7 Shah Alam..excited nak amik barang deco..saya tempah kat seseorang..(nantikan hasilnya sebab saya deco sendiri Candy Buffet Medina..) hehee

Dari Shah Alam terus ke Bangi untuk berjumpa dengan adik-beradik saya (Tukar barang-barangan..saya amik jajan dari diorang ..diorang amik bekas dadih sebab Along saya tolong buatkan dadih..)

Dari Bangi ke Jusco Equine pulak untuk dan masih mencari alat-alatan untuk mendeco Goodies bag dan Candy Buffet Medina..

Pukul 3 petang sampai rumah..solat..join BBQ kat rumah FIL..dan bermulalah kemas rumah dan setting tempat.. (candy buffet area yang saya concerned sangat!).hehee..

Malam..gigih mendeco Candy Buffet dan sesambil tu buat agar-agar Lychee dan agar-agar Gula merah..

Day 3 - Sabtu (01/02/2014)

Today is the day..

Segalanya akan dicurahkan pada hari ni..

So more updates on this will story later k.. (after dapat official gambar this weekend..)

Day 4 - Ahad (02/02/2014)

Segala tenaga telah tiada..

Penat yang teramat sangat..

Hanya bermalasan di rumah sahaja..huhuh..

Day 5 - Isnin ( 03/02/2014)

Plan asal..saya dan anak-anak akan ke rumah kakak blogger sorang ni..1st time nak jumpa walaupun sebelum ni hanya berhubung di wasapp sahaja..untung rumah kami dekat,tu yang sekejapan kami boleh berhubungan..

Saya jangka akan ke rumah beliau pada pukul 1 tengahari..untuk makan tengah hari..

TETAPI..

kita hanya merancang dan Allah adalah penentu segalanya..

PIL datang menjemput kami untuk pergi ke Melaka menziarah Makcik Husband yang sedang nazak di Hospital Melaka..bertuntun lah kami ke sana menaiki satu kereta..seramai 9 orang berhimpitan..huhuh.. (Semata husband taknak drive jejauh..penat katanya..)

Maaf seribu kali maaf saya pinta keapda kakak Raihan kearan telah menghampakan beliau..ouh saya pon terkilan sebab terasa ralat tidak sempat ke urmha nya walaupun telah di rancang bersama..mungkin di lain masa ye kak..

Balik dari Melaka tepat pukul 1 pagi..ouh badan sangat penat dan letih!

Day 6 - (04/02/2014)

Oleh kerana keletihan tak terbendung..masih jugak bermalasan dirumah tanpa aktiviti pun sebab Aqil masih sekolah dan husband masih kerja an..

Ouh agak boring jugak sebenarnya bile hanya dirumah..so dah petang tu ajak jugaklah husband ke IOI Mall untuk membeli Kipas Siling yang dah rosak..kat Sen Q..

Lepas tu terus ke Pasar Malam beli lauk..dan balik..duduk rumah tengok TV..

DAY 7 - (05/02/2014)

Husband ada meeting dan kerja yang banyak so tak boleh curi masa husband untuk pergi tengok wayang..

So saya hanya stay at home tanpa buat apa-apa melainkan main dengan anak-anak..

Petang ke kubur MIL sebab genap MIL pergi selama 6 tahun ..membawa Aqil mengenal kubur...Erti kubur dan di dalam nya siapa..ALhamdulillah..penerimaan Aqil terhadap kubur sangat realistic..

Malam tu tengok berita-ada accident mati - dan Aqil cakap...

"Haaa apa lagi..pergilah kubur.."

Malam tu ke Giant (Beli barang dapur)..dan mendapat berita Makcik Husband yang nazak telah pun meninggal dunia Maghrib tadi..

Husband tak larat drive malam itu dan kami hanya ke Melaka keesokan harinya sahaja..

Day 8 - (06/02/2014)

Pagi-pagi terus ke Melaka - sampai di Machap pukul 11 pagi- terus ke kuburan- dan kami masih berkisar tentang kubur setelah dua hari berturut-turut kami ke kubur...(Insaf..kerana mati hanya pada bila-bila masa)

Pukul 2 petang bergerak balik ke Puchong dengan kondisi husband yang mengantuk..saya pon mengantuk,tidur dan husband tak boleh bawak kereta only bila hanya beberapa meter nak sampai tol Sg Besi..haihlaa..baik sampai rumah je terus kan..berhenti kat RNR Serdang selama 30 minit dan lepas tu baru lah smpai di rumah..

Ouh berakhirlah Diari Cuti-cuti saya yang pada saya agak berbaloi jugak cuti sebab dapat berehat walaupun tidak sepenuhnya..huhu..

So nantikan ENtry seterusnya yang lebih Bombastik! Eceh..hehe..

***Tak sabar nak up entry MedinaTurns1 ..haih..


Kita kasi panas dulu..heheee









Photobucket

8 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

takziah utk arwah makcik aida tu yek..alfatihah..T_T..appeon, nmpak meriah sungguh majlis medina..tak sbr gak tgu entrynya..hehehe...akak this yr tak tau lg nk wat bday party anak2 ke tak..mood tak mari sbb sejak peknen 3rd ni mmg malas manjang..hukhukhuk

Mar Mansor said...

lama ye cuti..
cepat up entri medina..

LYAfrina said...

waa.. cantik background birthday medina

SSulieana said...

Padat sungguh jadual ye aida...x sabar nk tunggu next entry ni...

norey said...

Al-Fatihah dan salam takziah...
Betul² padat jadual Aida...nanti up la entry birthday medina cepat²...
Nanti roger² semula...biar tenang² dan masa sesuai...InsyaAllah..setiap perancangan dan tidak terlaksana ada hikmahNya..

Fifi Nadhrah said...

salam kenal dari fifi..

alfathihah dan takziah..

cuti lame tapi pebuh dengan aktiviti.. memang berbaloi..

munna said...

Al fatihah buat arwah makcik husband Aida.... Semoga arwah dicucuri rahmat

aTieYusof Family said...

Al-Fatihah dan salam takziah buat keluarga di Melaka tu ye Aida....
cuti lama & penuh dgn aktiviti, bestlah dpt luangkan masa bersama keluarga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it