Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 27, 2014

Free Seat Air Asia! - Next Year?Bandung !!

Semalam satu petang membawa ke Maghrib membawa ke Isya'..

After Isya' baru kerja saya selesai..

Kerja mengerjakan website Air Asia.. (Free Seat katanya..)

Sebenarnya..saya saja je la usha-usha website Air Asia tu...saja tengok tiket-tiket murah..

Saya pernah jumpa Tiket ke Langkawi semurah RM55.00 per person dan baru je saya nak mengendeng kat hubby ajak pergi Langkawi next year..hehee..

Sekali tu search jugak destinasi lain..ke China ke Indonesia ke..hehee..

Sekali tu ke Guangzhou still mahal tapi tak mahal jugak tapi bagi saya tak mampu lagi nak pergi berempat..hehe..RM445 perperson return ticket..

Lepas tu usha tiket ke Bandung pulak..sebab adik saya kata Ucu saya pernah dapat tiket RM100 je pergi balik..BAPAK MURAH!!heheee..

Dengan semangat yang jitu..saya pun memulakan misi mencari tiket RM100 itu..RM 100 je tau..lebih dari itu TAKNAK!heheee..

Pencarian bermula dari pukul 4.30 ptg sampailah ke 9 malam..baru selesai..

Memula saja NAK TENGOK..

Bila balik office bagitau MIL,dia kata ambik je lah aida..murah sangat tuu..tak kisah hari ape pun..wah lagilah semangat..sebab saya dah jumpa dah tarikh yang murah tu..somewhere in March n nearly to Hubby's Birthday.. RM102.00 tak termasuk luggage n processing fees lagi..

Pencarian itu untuk 1 orang adult..lepas tu bila saya masukkan 7adult and 2 childs terus harga pergi jadi RM336 dan balik RM104.00..BAPAK MAHAL!hahahha..

Teruskan mencari lagi..dan lagi..dan lagi..sekali terjumpa dah 21 Apr'15 sampai 25 Apr'15 (Selasa Malam sampai, Sabtu pagi balik)..Alhamdulillah dapat harga RM147.00 termasuk luggage 40kg pergi dan 40kg balik dan termasuk credit card processing fees..MURAHHHH..hehee..

Dah masukkan semua details sekali tu saya tak boleh proceed lagi sebab Insurance not available..ya Allah frust gile kot sebab dah la banyak nak menaip..sekali tu tak lepas..HAMPIR 5 KALI tau saya try,still tak boleh proceed..Aduiyaiii...FrUST!

Saya try pulak masukkan 5 adults dulu..(Family FIL)..sekali tu boleh!Alhamdulillah..

untuk kecepatan,saya try pulak untuk buat family saya kat komputer lagi satu..sebab takut dah tak dapat tiket murah tu.. dah macam robot rasanya semalam sekejap settlekan komputer kat dalam bilik..sekejap settlekan kat komputer luar bilik..haih..

Alhamdulillah settle jugak nak dapat kan tiket murah..hehe..

So menunggu lah lagi untuk next 14 months..



In between bulan April pergi Medan (Tiket setahun jugak tu..) dan ke KK bulan June nanti..-TAK SABAR!!hehe..

Pss:Tiap-tiap tahun pergi Indonesia..Negara kedua jadinya pulak..hehee






Photobucket

15 comments:

munna said...

bestnya.... kak munna selalu juga cuba nak cuba try tapi sokmo tak dpt yg murah.... last2 cuti2 malaysia jelah jawabnya

Suliana said...

bestnya jln2.. su tak de mood dah nak jln2 tahun ni. hehe

Mama Safiy Arfan said...

bestnyeeee........slmt bjln2 la :-)

SSulieana said...

wowwww syok aida...jln sokmo nih...hehehe

Farah Waheda Wahid said...

selamat menuju ke bandung aida, jangan lupa souvenir tau...ihikss...tak ada lah gurau2 jer...

anajingga said...

wah wah seronoknya dapat jenjalan nanti..singgah sini..

dalila said...

bestnye jalan2..xsempat nak tgk..lgpun xde mood nk bli sbb takut termengandung..kikiki

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh..best tuh..tiap2 tahun ada holiday obesea yek..=D

Mar Mansor said...

dapat juga tiket murah kan..selamat bercuti ye

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, bestnya pergi berjalan dengan family. sheila ada book tiket g KK bulan 7. unfortunetly, jatuh hari puasa pulak. tanpa ku sedar dah terbooking kak.. sedihnya. rasanya cancel kot flight tu.. suami sedih dah tu.. nak sangat g KK katanya T_____T

aTieYusof Family said...

wahh! bestnya...Nak ke Indonesia lagi lah ni kan..hehe..
mesti tak sabar nak menunggu tarikh tu...:)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Wah bestnya nk g bercuti.. aa mmg cam tue aida.. kdg2 farah pn migrin mengadap lappy lama2.. mencabar btl semata2 nk dptkan tiket murah nie kan..nnti jgn lupa ole2..hehehe

msredcheesecake said...

Rajinnya... Kena cepat kan, takut takpat date yg sama, susah plak....

LuN@_aiDi said...

Tak pernah terai lagi book tiket murah neh.
dia ada slalo ker?
nak terai jugak ler nnt bila blk sana. hahah

norey said...

bestnyaaa...kalau AA mmg plan setahun awal....sebab tiket murah gilerrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget