Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 10, 2014

Medina Turns 1 celebration!! 01 Feb 2014

Sebenarnya..saya belum pon dapat Gambar rasmi dari OP a.k.a adik saya,tapi hati dah tergedik-gedik sangat nak bercerita kan,so terpaksa jugak bercerita dengan bertemankan gambar dari HP saja..huhuh..

***More gambar cantekss tunggu naaa..

Okla..meh saya tuliskan corat-coret sepanjang Majlis ni ye..harap tak boring..heheee..


  1. Buat pertama kalinya saya buat ala-ala candy buffet hasil kreativiti saya lah kononnya hahah
  2. Buat pertama kalinya juga saya buat goodies bag sendiri..as usual,kalau tiba bab Medina je,saya jadi rajin terlebih!seriously since pregnantkan dia lagi..SEMANGAT!!ahahah
  3. Makanan-makanan banyak disediakan oleh MIL,Kakak Ipar MIL,saya sendiri dan adik beradik saya sendiri..
  4. Menu:
  • Nasi putih 7 kg (Licin ) - Saya
  • Ayam Sambal (6 ekor)  - Saya
  • Sayur campur  -Saya
  • Kari Kambing (10kg - licin) - Kakak ipar MIL
  • Ulam-ulaman sambal belacan - MIL
  • Laksa - MIL
  • Lontong Nasi Impit - MIL
  • Agar Lychee, Agar-agar santan gula Melaka (4 Loyang) - Saya
  • Dadih (100 bekas) - Along saya
  • Cupcake Vanilla - Adik beradik saya
  • Goodies bag - Saya dan adik beradik saya
  • Air Anggur Lychee Ais Krim Soda - Kawan Daddy 
  • Kuih Muih (Karipap,Popia,Seri Muka ) - Tempah
5.       Majlis start at 5 pm actually after bacaan doa selamat dari orang surau.Sebenarnya tetamu dah start datang at 4 pm something tapi Alhamdulillah semua tetamu saya sangat sporting sebab sanggup tunggu orang surau datang dulu,baru mereka pon mula bersantap..Thank u semua.. (sebab kat jemputan jemput pukul4 pm)

  1. Sebenarnya at 1st kami tak plan pon nak buat nasi-nasi ni bagai,sebab ingat nak buat menu minum petang je..tapi..bila FIL kata nak buat menu Kambing,terus menu bertukar 360 darjah..hehee..terus menu berat yang datang..heheee..
  2. Alhamdulillah..tetamu berduyun jugak yang datang walaupun kami tetap tak expect ramai pun sebab cuti panjang kan..ramai balik kampung!hehee..
  3. Alhamdulillah sehingga ke pukul 10 mlm,barulah kami dapat berehat setelah semua tetamu pulang..Alhamdulillah semua sedara mara kami datang tanpa kami jangka..yang pertama kali datang pon ada jugak..Terima kasih buat semua..
Dahh..Jom layan gambar sikit..


Baju pengantin..

Terima kasih adik ipar a.k.a Pak Ngah Medina sebab sudi belikan baju pengantin cantik ini buat Medina..












Tengoklah muka excited Medina ituuu..











Simple Candy Buffet..heheee


Lauk pauk..


Desert..


Makanan berkuah

Semuanya habisss..


Air anggur Lychee Ais Krim Soda..

Special!


Dadih yang sedap ya amatttt!



Goodies bag..













kek sedap gilee dan tak tinggal setitik pun ok!

Alhamdulillah..Majlis semuanya berjalan lancar sehingga ke akhirnya tanpa dugaan-dugaan yang datang..Kali ni pada hari kejadian saya tak lah sesibuk ke sana ke mari..(ambik kek lah bagai sebab kali ni kek deliver sendiri kat rumah saya)..Alhamdulillah..saya just fokus masak n deco-deco je..

Cuma beberapa hari sebelum tu memang saya sibuk gile..memang tak lekat kat rumah langsung!Sibuk mencari barang..dan agak penat jugak lah otak dok mikir itu dan ini...dan akhirnya bila majlis ni dah berakhir,otak saya terus release..Alhamdulillah..Akhirnya berjaya jugak saya menjayakan majlis serba ringkas buat puteri kesayangan..

So last but not least terima kasih yang tak terhingga sebab sudi datang dari jauh dan dekat..sanggup lepak di rumah saya sanggup berkampung di rumah saya..Terima Kasih sangat..

Buat yang tak dapat datang,takpe,insyaALLAH next time saya buat lagi..InsyaALLAH..

***Punya lah sibuk amat,sampaikan tak sempat langsung nak tangkap gambar berempat..Isy-isy..ruginyaaaaa..huhuhuhu..

Tunggu gambar cantik k!


Psss:Kalau nak tanya pape,juz tanya k..kotlah nak berDIY jugak..akan saya bagi source nya di mana..eceh..heheee...


Photobucket

13 comments:

Fiqah said...

Hamboi..meriahnya...seronok la Medina..

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh...gmbar dari OP mesti cun gilerrr sbb nmpak mood medina sgt baekkkkk...hihihih..nway, mmg kagum ngan org yg masak2 sndiri time majlis ni..akak tak pernah masak2 kat umah tau..setiap kali ada majlis ke ape kompem order..hukhukhuk

Mama Safiy Arfan said...

Amboiii hepinye medina.hihi..hepi besday syg girl..

eug|ena said...

wah wah meriah nya..

especially lauk pauk tu..

buat terliurrrr je pagi2 ni :P

aTieYusof Family said...

Meriahnya birthday party Medina.. Alhamdulillah semuanya berjln lancar..Good Job mummy Medina...hehe..mmg bekerja keras nak buat semua ni kan.. berbaloi..
wah! mknan tu semua nmpak sedap...:)

SSulieana said...

Alhamdulillah...Brithday girl pun happy tak buat perangai ye...sedapnya semua makanan tu terliur2 nih...hehehe...mcm sedap je la kek tu...syabas aida

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. comelnya! bestlah Medina dapat dress cute tu. semoga membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah. in shaa Allah (",)

*rajin masak2 sekeluarga, happy tengok..

Lynda Che Lah said...

meriahnya Aida..
maaf tak dpt memenuhi undangan..Hubby pun tak sihat sgt nak berjalan ke sana sini..sy pun dah sarat..hehe..
cantik deco ngan baju pengantin :)
Kek juga..
Bday Qoid around the corner..

Ayu Zulkifle said...

Salam.. Jom singgah http://ayuzulkifle.blogspot.com/
=)

Petak Bunga said...

hah..anak br 6 bulan dah pikir nak sambut birhtday... birthday luth raya ni.. xcited nya nak tunggu setahun..

Amanda Suria said...

Kari kambing tu buat SA terliur taum...suka dgn goodies bag dan hiasan sepit tu....nampak comel....

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Alhamdulillah berjalan lancar...nampak meriah..Baju & kek Medina cantik..lauk pauk pun sedap..^^

LuN@_aiDi said...

wahhh kenduri sakan neh..

Alhamdulillah sume berjalan lancar yea momy.
momy pun nampak happy jer.. hehe

baideway happy belated birthday again, to baby gurl
Medina Amani.

semoga terus membesar menjadi anak yg solehah dan membahagiankan kedua org tuanyer^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it