Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 18, 2014

Ahad - Dating Berdua - Shopping IKEA pulak!

Oklah..lepas dah sabtu berkejaran dengan Medina kat Shopping Mall..lepas dah si abang banyak sangat kerenahnya ,nak itu ini,,nak makan yang tersebut dan tersebut,maka Dua-dua adalah ditinggalkan dengan misi untuk Mommy and Daddy ber shopping di IKEA!

(Tak larat mak nak bawak dedua untuk tempoh masa shopping yang agak lama..They all boring shopping)

Sudahnya..M&D pon plan untuk tidak memabwa keduanya ke sana, TAPI harus di manfaatkan Moments kami bersama dengan saya telah membawa keduanya ke Giant Bandar Kinrara untuk Play Time first before we go out !hehee

(Rasuah?I Don't think so!ahahah..)


Tengok lah Minah ni..kalau berjalan memang Nombor satu!memang tak suka langsung terperap kat rumah budak ni..


Haihlah anak-anak pengarang jantung..














Kelam kabut nak bawak adik turun sebab takut orang ambik adik dia..


tengoklah si kecik tu,memang tak padan langsung dengan Kecik..menonong je jalan nya..

Lepas tu ke Giant sekejap,misi membeli Buaian Medina sebab nak tinggalkan Medina dengan bibik,so buaian amatlah diperlukan..

Lepas tu,mencari selipar yang sesuai pulak buat Medina..adik dapat selipar,Abang pon nak jugak..

Hambiklah nak..baru RM10/each..

heheeee..


Dalam pukul 3.30 ptg macam tu..lepas Aqil tinggal kat rumah nenek dia..lepas Medina baru bangun tidur, maka Mommy n Daddy pon bergerak lah ke IKEA..

Alhamdulillah jalan tak jam..parking pon senang..Alhamdulillah..



Ber selfie sekejap fefeeling baru kahwen sangat..

Sedondon..auwww..ahhahahah

Lama rasanya tak dating berdua..tapi sebenarnya takdelah lama sangat..awal tahun lepas kot..itupun tengok wayang ..leaps tu takde dah..sebab Aqil sentiasa nak ikut..hehee..tapi kali ni kitorang rela tak bawak anak-anak sebab bukan kitorang nak pergi jalan-jalan sangat pon tapi kitorang memang nak pergi beli barang-barang..so untuk mengelakkan both sides letih, better tak bawak diorang..sebab nanti diorang tak enjoy pon!

Sampai IKEA terus ke Food COurt area untuk menyantap!

Frust gile sebab IKEA takde air sebab Pipe Syabas pecah on the day before tu so air yang ada hanya lah air Mineral SPRITZER dan makan yang ada hanyalah ayam-ayam dan Meatball je..Hurghh..impian nak makan Nasi Lemak nampaknya tak kesampaian... 
(Mommy tak bawak phone pon pergi IKEA sebab tertinggal..so memang no photo on yesterday)

Solat Asar dulu..lepas tu kitorang round IKANO sebab nak cari mainan Aqil (rasuah?I Don't Think SO..ahahah)..Pergi Toys r'Us..Nak cari Lacey atau Mega Blocks sebab Aqil pesan nak mainan macam Teacher kat School..

Tapi bile dah pergi..takde pulak yang dicari..sudahnya kitorang tak beli pape pon..huhuhu 
(kalau Aqil tanya: Nanti kita pergi sesama ye cari mainan Aqil -and he was okay when he asked about his toys this morning...heheeee)

Terus ke tempat yang di tuju..

IKEA TIME!

Actually purpose sebenar ke sini adalah untuk mencari Meja Study untuk Aqil..Sebab kesian tengok dia buat homework kat dapur and dia pon tak selesa..

Criteria pertama meja tersebut mestilah TINGGI DARI MEDINA!

aahahahah..kalau tak asyiklah tak boleh Aqil nak fokus sebab asyik kena kacau dengan Aqik dia..

So Mommy aim nak beli carpet satu..murah je...RM129.00 (last year price RM179.00)..

dan juga benda kicik-kicik lain..yang sebenarnya tak function sangat pon..deco-deco purpose je..hehee..

Daddy pon beli Meja Computer dia jugak..dah lama aimed..baru sekarang berkesempatan untuk membeli..

Budget for IKEA?

RM300 je..

Tapi bile membayar je jadi RM580.00.. (Itu adalah perkara biasa kalau M&D yang shopping..)..haih..


Tong sampah pon nak cap IKEA..


Meja Daddy..Meja Aqil..Meja babyna..


Mommy dapat carpet..


Kerusi belajar 2 biji..


Aktiviti pemasangan di rumah pulak..


Mereka yang bertungkus lumus..


Go Green!

heheee


meja computer Daddy..nampak kemas sikit..sebab kecik sikit meja nya


Meja Babyna letak Teddys..


Study Table for Aqil n Mommy tengah dalam mood untuk mendeco Play area for kiddos..

Payung tu pun tak pasang lagi..


Koley cantik tak tau nak letak ape..

***Tetiba menyoping bagai ni dah kenapa?Alhamdulillah..rezeki anak-anak...
Photobucket

11 comments:

norey said...

alhamdulillah..shopping sekali sekala kan..rezeki lebih...
dan pergi berdua lebih menyenangkan..nanti kesian anak²..dia pun bosan merengek ..kita lagi penat nak melayan..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

shopping kat Ikea memang best..boleh rambang mata dibuatnye..hehe..

msredcheesecake said...

kalau g ikea mmg rambang... selalu over budget...hhee...

sedondon nampak...kekee...

Mama Safiy Arfan said...

wah..sakan bersoping.bestnye

Lynda Che Lah said...

Ala..bukan Rasuah Aida..beli jiwa..hehe..
Lynda tak rajin shoping Ikea..tp mungkin one fine day blh g jalan ngan hubby..bwk bebudak leceh..hehe

dalila said...

auww..sedodon yuuu..
bestnye gi ikea..teringat2 meatball, chicken wing..nsik lemak xpenah try lg..sedap ye mommy?

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, bestnya jejalan shopping dekat ikea. sheila tak larat nak jalan dalam ikea tu. time tak preggy pun nak semput tak cukup nafas. Apatah lagi tengah pregnant kan. hehee tapi berbaloi la, barang ikea cantik2. best kalau dapat masuk situ. nak beli baby cot je rasa ~~~

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnye shopping sakan ye..tak kisahlah aqil n medina kena tinggal sbb masing2 dpt meja baru.hihihi

IDAZS said...

kalau ke ikea mmg selalu over budget. hehehehehehehe

Ibu Lala said...

Seumo hidup pernah sekali je pegi ikea.

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Bestnya kalau ikea dekat kan.. dengarnya ikea nk bukak kt penang.. tp tempoh siap 10thn lagi...ermmm jenuh berjanggut la nak tunggu..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget