Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 14, 2014

Lunch Hour --> Buat Ape?

Selamat menjamu selera buat yang sedang menjamu selera..macam saya,Alhamdulillah dah kenyang..

Sekarang ni Lunch hour saya dalah pada pukul 12.15-1.15 pm..

Sebenarnya lunch hour sebenar adalah pada pukul 1pm-2pm tapi disebabkan Transporttaion issue,jadi saya mintak permission boss untuk keluar awal..dan boss pon ok..

Transportation Issue?

Yup transportation En Aqil kita tu..Selalunya memang setiap pagi saya akan hantar Aqil..dan kitorang memang taknak burden langsung Transportation cost RM100 tu..sebab macam membazir sebab saya boleh hantar dan kitorang mintak tolong MIL fetch Aqil everyday..

1st two weeks tu memang MIL yang ambik dan selang seli jugak dengan Daddy Aqil..

After a while saya rasa macam tak bestlah pulak..nak menyusahkan MIL walaupun MIL sebenarnya rasa tak kisah...Tapi sayalah rasa tak selesa..Then,saya cuba slow talk dengan boss dan He's okay..(Boss saya ni memang family oriented sikit so dia memang tak kisah kalau bab anak ni)..

Dan bermulalah rutin Lunch Hour saya..

Saya akan ambil Aqil kat sekolah dia yang jarak nya dengan tempat kerja saya hanyalah 2KM je..Lepas tu kami akan ke Gerai menjual makanan untuk TAPAU!

Balik rumah..terus makan..Aqil pun Lunch sekali..lepas tu saya suruh dia mandi (sebab saya tak suka kalau dia tak mandi bila balik sekolah)..sambil tu saya buat-buat kerja rumah sikit..

Dah nak dekat pukul 1,saya pon akan hantar Aqil ke rumah MIL..Selalunya time-time camni Babyna tido..so memang tak berkesempatan nak main-main dengan dia..lepas tu,saya pon meluncur laju ke Office semula..macam tu la rutin Lunch Hour saya..

Heeee..

Supermommy sangat for the whole day..Ouch! (pukul 9.30pm saya dah kebabom!ZZzzzzzzzzzzz) :)

Photobucket

8 comments:

aTieYusof Family said...

Betul2 supermummy Aida ni..mesti letih kan..tapi kita ni klu demi anak, mesti hilang segala penat...penat2 pun anak2 lah penawar..kan Aida..
baik bos Aida tu..sporting gak..:)

Mama Safiy Arfan said...

wah sis..moga success ye dlm kerjaya dan keluarga..memang penat tu..sy lambat lg nk rasai mcm tu.lagi 4tahun kot hehehe

ahkak gojes said...

mmg letih kan...kalau sy pun mmg terasa keletihannya...

Lily@MamaZaraZareef said...

ok jugak if dpt amik anak2 sndiri kan..rasa lebih puas hati die bersiap dpn mata..mcm akak ni slalu terpikir2 anak mcm manelah die kat skolah dr pagi smpai ptg..hukhuhkhuk

LiLy @ MaMaQiStInA said...

memang supermommy...memang letih tapi bila tengok anak happy mesti hilang segala keletihankan.. ^^

dalila said...

woww supermommy..
oo..MIL yg jaga aqil ngan medina ye..
sori xtau br follow blog mommy ;D Ampunnn..
Ye la aida..kite pun serba salah kan nak nyusahkan org wlupun MIL sendiri..
tp seyes..walaupun penat, letih tp tu la yg best kan dalam membsrkan anak ni..
puas hati la..

Ibu Lala said...

Kalau keje dekat boleh la ambik anak. Akk ni keje jauh. 30km dr rumah. Mmg totally bergantung dgn van sklh.

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Demi anak kan apa pun kita sanggup tukar btl tak?? =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget