Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 1, 2013

Bile Hubby and Wifey bekerja satu office!

Assalamualaikum!!

Selamat hari Isnin!

hehehee..okla mode hari ni kena bercerita dengan lajuu..sebab keja amatlah banyak nyaa..tinggal urgent dengan tak urgent je..huhuhu..

Currently, saya dan husband bekerja di bawah satu bumbung..sebelum ni tak pun..husband keja dengan company FIL lagi satu..tapi start February hari tu, dia start join keja dengan company FIL yang saya jugak kerja kat sini..

So after pantang hari tu, bile saya dah start keja, kami pon mula lah jadi rakan sekerja selain rakan serumah, rakan sebilik, rakan sekatil..ok dah stop menjdi rakan yang ntah hape2 plk nanti..hihihi...

BEST nya bile husband n wife kerja satu bumbung??
- Jimat duit minyak n toll n parking...sebab hanya dia je la keluarkan semua duit tu..jimat2..hihihi..
- Tak payah nak bazir duit call, tanya " kat mana?dah makan ke belum ?"
- Tak payah risau keselamatan masing-masing sebab dah ade depan mata kan..
- Lunch pon boleh bersama-sama dan yang paling penting jimat duit saya lagi sebab kebanyakannya husb yg bayar.. (nak tunjuk gentleman ..haruslah kan..)hihihi..
-Boleh tolong menolong antara satu sama lain..anatranya..hausb akn buli wifey nya ni dlm membuat kerja2 admin..(al maklumlah orang tu si buta microsoft application..hihihi)
-Boleh menyibuk ikut Husbd pg buat keja luar.. (hihihihihihi...)
- boleh improve kerja masing-masing..si isteri boleh tegur husb..dan si suami pon boleh tegur isteri...
- Boleh pakai baju sdondon gitu..hhaahaaaa

TAK BEST nya bile husband and wife kerja satu bumbung??
-Tak sempat nak rasa rindu..sebab 24hrs/7 mengadap muka masing2 kan.. (rindu itu perlu ada dlm sesebuah hubungan tau..)
- bile dah selalu sangat bersama..kebarangkalian utk rasa sakit hati tu tinggi tau!!(Gerammmmm...)
- Bile kena tegur oleh superior depan husbd/ wife sendiri ada rasa tak best disituu..huhuhu
- bile nak cuti or bawak anak pg check up..dua2 pon kena cuti sekali..so cuti dah ter guna..
- Kelelahan setiap pagi tetap sma jugak..sebab husb dahla bangun n bersiap lambat..sudahnya saya tetap keseorangan hantar anak2 pagi2..Berpeluh smpai cair make up mak tau!!huhuhu...lepas tu patah balik rumah amik husb pulak..SAMA Je kan??

Hopefully this current situation will be just temporary saje..sebab saya rasa mungkin saya nak cari kerja lain kot..sebab...saya nak cari company yang boleh improve my career development..plus..takkan husb keja sini, saya pon kena duduk sini gak..WALAUPUN company FIL sendiri..

Hopefully jugak..it will stand temporarily only since Husb more on operational side..Tunggu AIROD office beroperasi sepenuhnya, maka saya dan Husb tidak lagi keja sebumbung..cuma akan se company je..dia akan focus on Operational activities especially ISI MINYAK  KAPAL TERBANG..

Yang penting..current situation buat saya tak best!!hihihi..saya nak bukak blog pon husb bising..sape yang tak suka kan..menyibuk betul je dia tuu..huhhuhu





Photobucket

7 comments:

pelangi chenta said...

owh..patutlah pakai baju sama.rupanya kerja sebumbung.nicelah baju akak

Tihara said...

baju sedondon, sweet la :)

Lily@MamaZaraZareef said...

Wah..sedondon belang2 lg ha..hehehe..tp mcm best je keja seoffice..leh feeling2 bercinta di mana saje berada kan..mklumla,dpt berdua xde anak2 kan..kikikiki

Mama Mya said...

alahaiii sweeetnyer pegi kerja pakai baju sedondon... :)
saya pulak, opis hubby belakang opis saya jer.... tapi pegi kerja asing2, sbb saya kena masuk awal balik. Lunch pun tak pernah sama.... huhuhu....

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sweetnye baju sedondon...^^

aanie said...

wah, sedondon...

mmg byk kebaikan dan keburukan pun....

sy dulu pun 1 ofis ngan hsbd (tp dulu tunang)...

IDAZS said...

keje sebumbung rupanya..Tgk member2 kat ofis mcm best je, mkn sama p mana pun sama2.

tp kalau difikir balik betul juga kata Aida, agak boring bila asyik jumpa...tak sempat nak rindu-rinduan huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget