Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 16, 2013

R.a.N.D.o.M - Aqil demam panas - Tak jadi bercuti!!

Dah petang pon kan..sangat busy utk mencoret sesuatu..boss nak tgk report before g Umrah..ntah sempat siap ke tak ntah..huhuhuhu...

Nanti saya singgah kat rumah kawan2 semua ye..tak sempat!!huhuhu..

Malam tadi..tiba-tiba Abang Aqil terjaga sebab Medina menjerit mintak susu pukul 4 pagi..

Bile dah bagi Medina susu, Momy pon terus baring sebelah Abg Aqil sbb dia always nak tido bawah ketiak Momy..sekali tu..

Aik..apasal panas sangat badan Aqil ni..walaupun air cond yang tak berapa sejuk terpasang.. (air cond tua lah katakan..)

"Bang..cuba rasa bdn Aqil..panas kan?"
"hurm.. a'ah..panas.."

(Terus dady sambung tido!!chett..) so momy pon dengan sikap gelabah as always, terus amik thermometer nk cek suhu Aqil..

Surprisingly, Aqil tak merengek n menangis pon...rilek je..cam org sihat..

After two  mins..38.2celc..uhh panas2..esok pagi la mkn ubat ye sayang sbb dia taknak minum susu..just nak minum air je..banyak plk tu dia minum..okla tu kan..

bangun pagi..dia bangun jugak time Momy tgh pump susu..kul6.45pg..tak larat dah kot nk tido..pakai pampers pon taknak..sbb dia rasa panas bile wee wee..

So pg umah PIL tadi..dh bekalkan ubat Panadol Syrup n thermometer..takut dia keep on cium Medina, takut Medina pulak demam..haih..risau2...

Tadi pon demam tak kebah lagi..hurm..kena bwk g klinik la jawabnya ni..

so after work nnti pg klinik la..

Gambar anak2 kesayangan hari Ahad lepas..


Nak teman DAdy pg jumpa client Insurans...Si tembam cekci


Hari Ahad.. Aqil baru bangun tido ..


Gambar tak larat Aqil - pagi tadi

TAK JADI PG HOLIDAY


Pasal entry semalam tu..

We all semua dah xcited nk pg holiday ni n ade yang dah bayar pon!!

Sekali tu pagi ni sorang ank kepada geng futsal husb tu a.k.a sepupu husb punya ank terkena chicken pok!ouh em giiii..Terus kami pon cancel la holiday yang satu-satunya tarikh yang available..takkan nk tinggalkan dia plak kan..tak patut..

So terpaksa rancang n set date lain..rasanya hujung tahun la gamaknya sebab semua date dah penuuh dengan EDD dan pantang mereka..huhuhu..bersabarlah wahai hati2 ye semua..hihihi


Jumpa esok dan InsyaALLAH esok saya BW k..sorry sangat!!

p/s: Ada yang tanya kenapa MIL nampak muda??hihihi..MIL saya mmg muda.MIL MUDA.. (Harap faham ye maksud muda di situ)..MIL Kandung dah meninggal dunia 5years ago...sobs..sobs...sobss...huhuhu..satu-satunya anak MIL kandung adalah husb saya seorang..Husb merasa lah jadi ank tunggal selama 10 tahun..lepas tu dah tak tunggal dah..ade adik wlaupun berlainan rumah..heeeiiii....



Photobucket

6 comments:

SSulieana said...

semoga cepat sembuh aqil ye...medina muka terpenyek tu comel...gigit pipi kang...hehehe

*azni* said...

semoga abg aqil cepat sembuh ye..jgn lupa makan ubat..

wahida said...

semoga aqil cepat sihat ye sayang...

munna said...

kesian Aqil... semoga cepat sembuh ye....

LuN@_aiDi said...

momy.. aqil dah sihat ker?
cepat2 sihat tau aqil ^___^

Lily@MamaZaraZareef said...

siannya abg aqil..get well soon ye abang..cpt2 sihat spy tk jangkit kat adik k..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget