Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 8, 2013

5th Maternity and Baby Expo!!Bez...Bez..

Kali ni saya pergi baru terasa Best..

Sebab??ape yang saya nak..semua ada n harga still within budget..hihihi

Jom tgk ape yg dibeli??


Taraaa..Berat rasanya bile kena jinjing sorang2..huhuhu



Free gift sbb like page FB Bean


Free gift jugak..like FB Pureen..hihihi


Socks Medina..Harga 1pack  RM9.90..tp klo bli dua dpt RM15.00..sy mmg nk bli satu je..skli tu ade chinese tu nk share..sbb dia pon nk bli 1 je..so dpt la RM7.50 sorang..hihihi



Haaa..inilah brg yg nak di beli sgt2 tuu..Storage bottle kt umah dh habis guna..so bli kt kedai Autumnz..storage bottle 10/box RM28.00 (MURAHH)..storage bag RM9/7oz/25pcs..(MURAH jugakk..hihihi)-tp xbeli bnyk jugak pon..sbb bottle boleh recycle ..hihihi


Optional je pn nk bli legging..tp dh murah kan..beli je la..hrga legging ni RM13..tp klo beli 2 free 1..so sy beli la 2..dpt 1free..Klo beli kat Uptown pn satu RM10..murah la sikit..hihih



Bottle feeding for Medina..saya beli dua..satu kat umah MIL satu kt umah saya..senang..Psl Tomme Tippee yg before this guna tu, nnti sy cerita ape keburukan dia eh.. (in terms of anti colic pnya type la..)

Price : RM27.90... (kalo kat luar RM30 something..)



Hahahah..ni pn saya yang ter gedik nak beli..padahal bukan guna sangat pon!!Baju sejuk..konon2 utk pg China nanti kot...lagipun MURAH!!RM10 saje..kain pon best!!



Memandangkan brand Whoopiee takde kali ni..so saya pon beli je la Brand lampeins ni..walaupun takde la se bagus mana..hihihi...tapi okla..utk Medina yang pakai 15pcs/day..huhuhu

Price : RM25.00/S-72pcs..

Kat Giant/Tesco /Jusco..takde jual lampeins ni..kat Pasaraya kecik je ade jual..so agak susah la kalo nak beli lagi lepas ni...


Pureen's baby Wipe...Boleh la tahan harga dia..RM18/300pcs..walaupun tak se murah Gentle tu.tp disebabkan malas nak round lagi g cari kedai tu, so beli je la..hihihi



Romper oh romper..cadangnya nak beli baju tido Medina kan??disebabkan harga Romper ni tersangatlah Murah..jadinya saya cancel je beli baju tido Medina..Romper ni pon boleh pakai utk tido jugak..pakai dgn legging..settle..hihihi

Price: RM5/pcs..Kain sangat kualiti tau!! (ala-ala Mothercare gituu..)


Goodies bag..




Sempat rembat playgym...hadiah dari kakak saya..a.k.a Mama Long Medina n Aqil..sy datang dengan dia kat Expo ni..hihihi
Thank you Mama Long sayang...


Ok yang ni..tak plan pon nak beli..tapi tetiba terpikat plak nak beli..saya beli kat Lunatots pny booth..Chocolate rice for Milk booster.. saya tak pasti sejauh mana keberkesanannya la..as long as menda ni sedapp..so saya pon beli jela...tapi klo ikut instruction kt kotak tu..mkn 3 sachet /day..dlm kotak ni juz ade 10 sachet je..3 hari habis dah..hhuhuhu..parah la kalo nak beli smpai 10 kotak plak kan..hihi..

Kalo beli satu RM18..kalo beli dua RM30.00..so saya pon share dgn along saya..RM15 la satu..hihihi..beli je satu kotak dulu..kalo bagus..beli lagi kan..


Baju bajan..socks...semua kena basuh dulu...



Abg Aqil tukang unwrap semua barang2 yg momy beli..


Tekun tau mamat ni buat kerja..





Medina with dady..


I'm a happy girl!!

Overall..okla Expo kali ni..mungkin based on ape yg nak di beli la kan..kalo nak diikutkan last time pny Expo lagi besar sbb smpai 4 hall bukak..kali ni juz 2 hall je yg ade..itupun saya rasa cukup..sbb ape yang saya nak semua ade n murah..hihihi..

Saya pg sorang dari rumah n jumpa kakak saya kat sana terus...So okla..smpai pukul 10 pg..balik  kul 1..puas dapat shopping n full utilized the time..hihihi..

Till then!!



Photobucket

6 comments:

aanie said...

murah2...dah lama x berjalan ke baby expo sb baby dah besar kan...hehe...

chocolate rice tu mcm menarik...

SSulieana said...

rajinnya abg aqil tolong mommy ye...shopping memang syiok kan aida, lagi2 brg utk baby...hiks

aTieYusof Family said...

Amboi.. bnyk barang Medina ni..abg Aqil tak jeles ke?...hehe..

MaMa Rey said...

abang Aqil..abang yang baik..bantu Mommy..

seronokkan shopping barang baby ni..

Lily@MamaZaraZareef said...

syoknye bershopping..memang puas hati dpt beli brg yg dicari kan..lagi2 kalau dpt harga lebih murah mcm tu..:-)

cenderamata dari hati said...

layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

hamper barangan bayi pada harga berpatutan untuk diri sendiri & dihadiahkan kpd kenalan

maaf tumpang iklan

(alat senaman untuk kempiskan perut/ kurus pun ada..kembali kurus slps besalin nti)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget