Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 23, 2013

Lama menghilang !!Aqil warded at Columbia Asia Puchong...

Assalammualaikum..

Holla..

Selamat pagi Isnin!!

Alhamdulillah..hari ni kembali lagi bersiaran dari opis tercinta..enam hari no news unless keep on updating at FB and IG..

Buat semua..sebelum ni saya ade post pasal Aqil demam kan?

haaa..balik je dari kerja hari selasa tu..kelihatan keadaan Aqil macam tak berapa bagus..still demam and sakit kontol nya kembali teruk..(susah nak kencing)..

Menjerit melolong dah macam ape je..balik je dari rumah MIL, cek suhu 39.1 celc.panas gilee..hurm kna g klinik jugak ni..dalam masa yang sama, Aqil terus menjerit kesakitan ..bila tanya kat mana sakit?aqil jawab "jangan tanya!!" (amboi!!eksyennya...)

sementara nak bersiap n decide nak pg klinik or hosp tu, Aqil dah menjerit and berjoget atas katil..tak tau kenapa..dia kata sakit..sakit..sakit...tu je..sambil tarik seluar..bile ajak pg toilet , xnak..

akhirnya lepas menjerit-jerit..terkencing la dia dalam seluar and atas katil dengan banyaknya..nampak sangat dia sakit kat bird..tapi bile dady tengok...takde ape pn..

hurmm..to cut the story short..(sebab saya dah karang cerita panjang kat HP ..tp tak bleh publish..tu yg geram..panjang saya cerita tau!!)huhuhu

~16.04.13~

-So pukul 9.30 sampai Columbia Asia Hospital (CAH-Puchong)

-Daftar..pukul 10 baru masuk jumpa doktor.. (staff cam tak cukup n doktor juz ade sorang je..)

- Terangkan kat Doktor tentang condition Aqil...ade demam lagi 38.2 celc.."so pasal kencing tu..kita akn ambil sample urine and kita akn rangsang utk dia kencing mcm biasa.." - Doc says..

-masuk toilet..sesi bertarung n menjerit terjadi lagi..last-last tak bleh kencing, terus nurse kata kena masukkan tiub ni kak..ok!!

-Sesi bergelut pulak dengan Aqil..dek kerana nak masukkan tiub kat saluran kencing dia mengalami kesukaran sebab saluran kencing dia terlalu kecil and Aqil meronta macam kena dera!!Serious..100 meter boleh dengar suara Aqil ..

- tak jadi masuk tiub...refer specialist..kalo specialist tak boleh buat jugak, kena refer SJMC or Sunway Medical Centre..

-tunggu in about 40mis.. (lama kan??)..Aqil still merengek dengan kuat and Medina start mengamuk..Mommy jadi tak sabar dah!!!

- Terus tanya Nurse and Doctor.."kalo kat sini tak boleh buat, saya akn pergi terus ke SJMC..anak saya dah tak tahan dah..!!" - Mode MARAH!!

- Doctor kata..dia dah dapat solution from specialist (thru phone je!!)..kita akn guna last method..InsyaALLAH dia akan kencing jugak nanti..

- Method terakhir..tuam perut Aqil guna hot bag..makan ubat tahan sakit..makan ubat tuk rangsang dia kencing..dalam 10mins after tu..terus Aqil kencing sambil melompat-lompat kesakitan dlm Urine bag..fuh!!terus dia lega..kami2 ni pon legaaa..

-Akhirnya..admitted!!sebab kencing dia sangat kotor and ada kuman kat bladder dia..kena masuk antibiotic thru drip for 48hrs.. Oh Emm Gieee!!!lamanyaaaaaaaaaaaaa....

-Pukul 1 pagi dah masuk bilik!the saddest part is..terpaksa hantar Medina balik..tido dengan bibik..sebab bilik single penuh n kalo dapat bilik single confirm dapat bawak Medina tido sekali..sedihhh.so tidolah kami kat double bed...

-hari-hari seterusnya..boring amat...and Aqil getting better and fully recover at day 3 at the hospital..Alhamdulillah..








Nanny Kajang datang melawat..











Boring punya pasal, terpaksa bagi jugak mamat ni makan ais krim..



- 19.04.13..dah boleh balik.. yeayyy!!

-Insurance settle..kemas bag..jom balik!!!




Alhamdulillah..sekarang..kena selalu tanya.."nak kencing tak?" tak boleh bagi dia tahan kencing lagi..bahaya ooooo...huhuhuhu..

***Entry ni karang dua hari baru habis!!sedihh..mood susah betul mau datang...hihihi..hari ni 23.04.13 ada check up 3 month Medina pulak..jom kita tgk berapa berat Princess tu pulak..hiihihi



Photobucket

13 comments:

Suliana said...

la siannya aqil.. dia suka tahan kencing ke yg jadi mcm tu? takut pulak.. sian aqil

SSulieana said...

Alhamdulillah aqil dah sihat...risau kan aida bila anak2 sakit ni...

*azni* said...

kesia nye kat aqil..nasib dah ok kan..patut la tgk blog maknye tak update rupanya aqil masuk wad..

medina sgt comel dgn bunga besar di kepala tu..

aanie said...

knp ek jadi camtu? bahaya tu xleh kencing....

brape caj kat spital tu?

kayzie said...

punca sakit aqil tu apa aida?sbb thn kencing?risau lak tgk...sian dia..dah sihat kan?bpe kg princess? org rasa 6kg..huhu

NM03 said...

pengajaran utk aku jugak la aida...

aTieYusof Family said...

Adui! kesian nya abg Aqil kita..
moga terus sembuh dah ya..jgn admit2 dah..sedih tau bila anak sakit..
Aida, kencing kotor salah satu sebabnya kurang minum air masak kot..so, pasni cuba pastikan Aqil minum air masak yg mencukupi..(sekadar pengetahuan yg ingin dikongsi)..
moga anak2 kita membesar dgn sihat..amin! :)

::NureeN:: said...

comelnyerr medina, geram tgk pipi dia...
sian aqil.. ellesya ri tu pon warded 3 ari.. huhuu

LiLy @ MaMaQiStInA said...

patutlah sunyi....Aqil tak sihat...
Alhamdulillah dah semakin sihat...

pelangi chenta said...

lepas nie akak kena selalu ingatkan aqil utk buang air jgn dok tahan.mesti dia ingat tahan kencing xpe kot.

*medina sangatttt comel*

mama Mya said...

Husben saya kata... masuk Tiub kat Bird mmg sakit tahap Raksaksa... dia pernah kena masa dia bujang dulu... dia kata rasa mcm nak tendang jer muka Nurse tue. tapi nasib nurse tue comel.. tahan kan ajer lah... hehehe

Apa2 pun.. Alhamdullillah.. aqil dah sihat.... :)

~MommyAida~ said...

Alhamdulillah..terima kasih semua atas ucapan dan ingata..kencing kotor ni mungkin disebabkan kurang minum air masak..tapi aqil banyaaakkkk minum air..lagi satu mungkin sebab Aqil suka tahan kencing..tu yg kuman terkumpul..huhhu..

@Aanie: caj kat hosp ni ? RM2.8k..Alhmadulillah dear..covered by Prudential..

Lily@MamaZaraZareef said...

oh..patutlah aida lame menyepi..aqil kena warded rupanye ya..now sume dah ok kan..alhamdulillah..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget