Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 2, 2013

Rutin harian sejak bergelar Mommy of TWO!!

Assalammualaikum...

Masuk minggu ni sudah 3 minggu saya bekerja dan bergelar Fully Breastfeed career Mommy... (ahahah..ntah pape term yang saya bagi ntah..)

Rutin Pagi-pagi...

- Jadual sangat tunggang langgang..

- Pergi kerja selalu lambat and tak boleh keluar awal langsung..kalo dulu..keluar rumah pukul 7.45pg..pukul 8.40 dah sampai ofis dah..Tapi sekarang..keluar rumah pukul 8.20 pg..smpaai ofis pukul 9.20..(punch card of coz la merah kan..hihihi)

- Kalo hari yang basuh baju (basuh baju 2 kali seminggu je..), lagilah macam lipas kudung..semua nak buat dlm satu masa..bile nak basuh ..bile nak sidai pulak..haihhh

- Pagi2 bangun..(pukul 6.45 bangun mmg lah lambat kann..)..terus Sembahyang Subuh..turun bawah, kemas2 sikit Nursery bag..lepas tu aktiviti mengempam susu bermula at 7.30pg.. (mandi belum lagi ni..) dapat 4-5 oz..terus bergegas ke bilik air mandi..

- Bersiap selaju yang mungkin..jam dah pukul 8..kemas bag susu pulak..letak Frozen EBM (3 botol) n Chilled EBM (1 botol) dlm cooler bag..n Fresh milk (1 botol) yg sy pam tadi masuk dlm nursery bag..

-Masukkan semua bag dalam keta..aktiviti mengangkat anak2 pulak..

- Mula2 angkat Abg..masuk dalam kereta..kemudian naik atas lagi ..angkat si adik pulak..letak dalam Car seat..dan seterusnya.. kereta meluncur laju ke rumah FIL.. (Peluh yang keluar tak payah cakapla kan..confirm dua tiga bulan lagi Mommy kurus tinggal tulang je..hihihihi)

- Dah hantar anak n Susun semua susu dalam peti ais..terus patah balik rumah, amik si daddy pulak.. (reason tak boleh keluar sekali??sebab Daddy bersiap sangat lambat..tak boleh tunggu, terus Mommy buat semua perkara tentang hal anak2)..- Nampak macam isteri n ibu mithali tak?? (chett poodahhhh!!!)

Kat Office..
- Kalau saya pam susu around pukul 7.30pg tadi..maka pukul 11 pagi tu saya dah start pam susu lagi..saya pam kat meja je sebab kat Ofis takde surau or pantri..pakai nursing cover,,terus sroottt..sroott..sroottt...hihihi..setgh jam dah dapat 7 oz..berhenti..sambung buat kerja pulak..

- Pukul 3 ptg.. pam susu lagi..dpatlah..5 oz..

- pukul 5.30 ptg, kalo still tak dapat jumpa Medina lagi, saya akn pam susu lagi sekali..dapat 4-5 oz.. (Alhamdulillah cukup utk menampung permintaan Medina dalam sehari..)

Balik Office..
- Biasanya pukul 6 ptg dah sampai rumah FIL..amik anak2 n terus balik rumah..

- Sampai rumah..terus uruskan EBM yg sy dah pam tadi..n masukkan dalam peti ais bahagian bawah..saya bahagikan cukup2 3.5oz..utk sekali penggunaan Medina.. (5 botol kesemuanya..)

- Lepas tu Medina sangat lah merindui Momynya ini..Maka..dia tidak akan membenarkan saya membuat kerja2 lain..MENGEMPENG saje kerja nyaaaa.. (ouhh Mommy tensi tauuuu!!)..sampai kan Maghrib pon pukul 8..sampaikan saya tak masak langsung sejak kerja!!huhuhu..

- Pukul 9.30mlm Medina dah tidooo (smpai esok pagi tau..selepas mengeluarkan air mata dengan banyaknyaaa..- menangislah..) Maka barulah Mommy, Daddy n Abg Aqil keluar pg makan n Medina Tinggal dengan Pak Mizi / Pak lng Owm nya sekejap..

- pukul 10 tidooo lah mommmy sesungguhnyaaa.. Nasib baik Abg Aqil sangat baik hati..dia memahami Mommy yang tak cukup rest...dan dia pon tak kisah Mommy tak layan dia pon..sampai masa..dia pon ZZzzzz..hihihi..

Minggu ni dah minggu ke tiga..

- Mommy pon dah improve time bangun pagi.. (bangun pukul 6 pagi ok..)
- Keluar rumah sebelum pukul 8..
- berazam untuk masak dan paksa Daddy jaga anak2 sementara Mommy masak..hiihihi..

Weekend~

- Mommy rilek sedikit..sebab??ade bibik for weekend!!yeehuuuuu... (Bibik yang saya cerita hari tu..bibik yang jaga Anak2 saya bile di rumah FIL..)

- Maka semua kerja2 rumah n basuh baju..bibik lah yang buat kan..hihihi..

- Bahagiaaaaa sangat..bile bangun pagi..(pukul 9pg standard bangun time tu kalo cuti..)tengok rumah dah bersih..kain baju dah siap di sidai..baju2 kerja dah selamat di gosok..ouh..bahagia kan??hihihihi..

- So mommy pon rilek smpai boleh pulak pg jln2 di Jalan TAR last Saturday semata nak cari tudung yang sesuai ..Tudung size L..hihihihi..(anak2??tinggal la kan..jalan2 sorang2 saje..)


Abg Aqil yang dah BOTAK!!!hihihi..



Pergi kenduri dengan anak2 n bibik only..dady??berehat2 di rumah katanya...


Medina Amani yang dah pandai NANGISSSS!!!UUuwaaaa....

huhuhuhu..

So itulah rutin saya yang kononnya sibukkkkk...hikhikhik..

Till then yaaa..


Photobucket

8 comments:

IDAZS said...

waaaaa... mmg sgt sibuk. Saya masih belum masuk keje..tataula bila dah masuk keje nanti camne. silap2 pukul 5 dah bangun. hikhikhikhik..

SSulieana said...

aida su rindu sgt nk buat aktiviti pumping2...tp mungkin lmbt lagi..huhu

su plak pukul 5.30 pg dah bangun, kuar rumah pukul 7 pg...hehe

*azni* said...

betul tu,awal2 ni memang tunggang langgang sket..mcm sy dulu camni jugak..dah la semua handle sorg2 sbb pjj..pg2 dah berpeluh ketiak tau..haha..tp lama2 nnt boleh adapt la tu..insyaallah..

Hati Ema said...

mengempeng.... wah jawa ne.... hehehehe

pelangi chenta said...

dah mommy kepada 2 anak nie memang jadual padat ye kak.fuhhh nanti sy pulak yang akan lalui mcm akak.xtaulah camana time tue

mama ila said...

samalah..awal2 mmg kelam kelibut cenggini..ila pun sampai skang still datang lambat sket kat ofis..huhuhu..nasib kat sini bos ok2..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Memang sibuk sangat tu..Nasiblah hujung minggu dapat rileks sikitkan...

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget