Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 9, 2013

Cuti-cuti di Pulai Springs Resorts Hotel, Desaru

Outdated sangat entry ni..tapi apakan daya..ada lagi OUTDATED sangatttt entry yg ter peram.. a.k.a Majlis Cukur Jambul Medina..Apelah OP ni..sangat lambat bagi copy..huhuh

So ini entry terakhir cuti-cuti Johor-Singapore..

jom layannnn..


kt sini ade children room..open until 10pm..


foyer to lobby


Breakfast time





Abg Aqil yg tak suka mkn n nk mndi pool je tau..huhuhu




Abg suka buli adik..


budak ngantuk


three of us..tgk muka Medina..garang kan??


to swimming pool n beach


Yeayy mandi time








Medina dh tdo dh time ni...


Ape kes plk ni??


Nk bwk Aqil main gelongsor..


dia taknak pg....





Haa lompat2 cam ni Aqil suka..


Tertelan air..


Ade parachute


Haih..budak ni dah bangun pulak..tp panas sangat..so tak bleh rendam ini budak sekali...hihihi


Abg ni ..suka lompat2..


Hai!!Saya Medina..


Saya suka sembang tau..





Medina with Pak Ngah


Nanny and grand daughter sama tembam..hihihi











Momy tgh NIP..Nanny tgh posing..Mak su tgh makan..




Kat lobby hotel..





Maksu !!happynyaaa..


Room review: Bilik dia ok..bilik ni jenis studio..Katil double super single bed..kira kalo rasa dia kurus, boleh tido dua org satu2 katil..hihihi..tapi kami juz rapatkan katil dua ni..so jadilah King Size bed..hihih

Tido pon selesa..as for me la..tapi for MIL plak...dia kata bantal n tilam dia ade sedikit bau yang tak menyenangkan..which is bau lembab..so agak busuk disitu..huhuhu




Ade sofa..two seater..boleh tido n lepak kat sini jugak..hihihi



Toilet pon ok..bersih n water pressure pon high..kira puas la kalo nak mandi wajib..Tettt..hahaha..joking ok..



Oh lupa..bilik air ni pon ade bath tub n ade bilik utk shower jugak tau..kira dua orang boleh mandi dlm satu masa ye..So Medina mandi dengan momy (kat sinki je..)..Dady mandi dengan Aqil..hihih



Pintu masuk

Overall:
Okla jugak Pulai ni..tapi ok - ok je..as for me yang tak sempat tgk laut la..sebab cuaca panas sangat..VIEW n scenery sangat cantik!!Tapi...

Food and beverages nya sangatlah tidak memuaskan langsung!!!
at all!!

Breakfast yang ala ala..service yang lambat..smpaikan nak mintak sudu n garfu pon kena tunggu sampai 10minit..

makanan TAKDE RASA pon!!setakat kentang goreng n salad je la yang ade rasa!!itupun semua nya fast food n ready made..Nasi lemak yang tak lemak langsung..Mee yg berminyak sangat..Omelette yang takde garam n not tasty at all..huhuhu

tembikai je la yang sedap kot!!hahahah..so not really recommended in terms of Dining.. Lain2 ok la...takde la best sangat pon!!hihihi..kira cam tak patut je 4star hotel..Upppsss!!kikikiki

So kata pg kenduri kahwin kan??

ini je la Pic yang ade..

sebab..we arrived at the hall at 1pm..makan-makan..1.40pm..pengantin tak sampai2 pon lagi..Medina dah mengamuk sbb panas n nak susu..sudahnya Momy pon masuk dlm kereta..tunggu dady yang excited nk tgk kawannya bersanding...








pengantin lelaki..nampak tak yg baju merah kat hujung tuuu..itulah Dady..tak smepat nk tgk pengantin bersanding pon..kitorang blah je..nk pg Singapore la katakan..eceh..


Last but not least:

Selamat Pengantin Baru Aga n Leeza..

Semoga berkekalan hingga ke syurga..amin..

Pic source : FB Aga.

Done: cuti2 ke Johor-Singapore..

Till then!! 


Photobucket

10 comments:

SSulieana said...

haishh budak bam bam ni....gerammm!!!

pelangi chenta said...

aqil lah yg paling suka ye sebab boleh mandi dkt pool

~aYu~ said...

sgt suker jenjalan lelagi tido hotel... best!

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Seronoklah aQil dapat mandi pool...siap lompat²..cantik gambar tu..:)

MaMa Rey said...

Abg Aqil comel betul..suka kacau adik ye..geram tengok baby MommyAida tu..tembam betul..

pstt...MommyAida makin kelihatan cantik lah

Anonymous said...

Pool dia mcm bestttt je..memang nampak cntek hotel ni tp syg makan x sdp ya..wuwuwu..

*azni* said...

entry all in one nih..excited nye abang mandi pool,buat terjun tiruk tak?hehe
medina plak ishh makin bambam..geram tgk dia..

aanie said...

seronok tgk aqil terjun pool...

aTieYusof Family said...

Best nya Abg Aqil & Medina ni jalan2 cari makan ye.. cuti2 Malaysia..
seronok tgk Aqil mandi manda & Medina pink2 colour gitu...:)

wahida said...

aku gerammmm tgk pipi medina!! gerammmmmm!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget