Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 5, 2013

05.04.2013 - Mom n Baby Expo at Mid Valley!!!Hari ni dah start!!Yeayyyyy...

Assalammualaikum..

Selamat Hari Jumaat!!

Sebelum tu..

saya nak ucapkan Selamat Ulang tahun kelahiran buat abah saya yang tercintaaa!! Semoga dikurniakan kesihatan yang terbaik dan dimurahkan rezeki selalu..Amin!!We love u more than u know!!


#throwback #Aqilwithatuk

ok..skrg ni citer pasal Maternity n baby expo pulak..hihihi..

At 1st,saya cam malas nak pergi Expo ni sebab Expo yang bulan Dec hari tu buat saya cam kecewa skit..tak banyak barang yang boleh di beli n tak menepati citarasa sangat..


TAPI..

Tiba2 mengenangkan accessories utk Nursing dah kehabisan, maka saya harus jugak menjejakkan kaki ke sana..
***Chewah!!alasan!!ihikkk..

So meh kita buat listing!!
1) nak beli storage bottle and storage bag (semua yang ade kat rumah dah ade isi..) Hopefully boleh dapat harga murah..hihihi

2) Bottle feeding for Medina..currently, pakai Tomme Tippee (anti colic)..tapi sangat tak practical esp time nak basuh..(nanti saya cerita ye..) - ingat nak tgk Mam brand pulak..color Pink lagi..hihhi - priority tang puting la kot..xboleh panjang sangat..nanti Medina ter cekik!erkk..

3) Susu lacta Anmum for Momy.. Tadi baru dady suggest kan utk minum susu sbb Momy menyusu..dia risau Momy pon kurang kalsium nk supply..Hopefully ade free gift esok!!haahaaa.

4) Baju-baju tidur Medina..banyak dah kecik n paling penting dulu tak beli baju besar banyak sangat..so skrg dah tak cukup baju..harus cari brand Pureen ke atau yang murah cam sepasang RM10..baru berbaloi kan..

5) nak beli socks for HER!!skrg kan dah tak pakai Mittens so kena borong socks pulak banyak2..hihihi

6) nak beli diapers..kali ni nak cari Brand Whoopiee..sbb currently Medina pakai je brand pape pon..tapi as for Momy yang murah la..sebabbb..sehari Medina pny consumption in about 15pcs..Haa banyak kan..Mana larat nak pakai Mamy Poko..awl2 dulu je larat..sekarang dah tak larat dah..hikhikhik..pakai Heyy Baby la..Pet pet la..Diapex la..tgk yg mana termurah..hahahahahah...

7)Any toys for Abg Aqil..sbb as per yesterday..dady dah tak bagi dia main any gadget dah..sbb nak bagi dia hidup cam kanak2 normal..yang ade imaginasi sendiri..yang pandai berdikari..yang pandai explore everything without technology..because that is better for him as his age now..huhuhu..

LAGII???

Dah kot..nanti2..akan di fikirkan kemudian..

kalo duit cukup baru lah boleh tengok2:
1) Playgym for Medina
2) Nursing Bra
3) Nursing cover yang more practical than poncho that I'm using currently
4) Nursing wear

LAGI??

Dahlaaaaa..Jom pg shopping ESOK jom!!!!



UPDATE: Kalo nak tengok saya beli ape? jom tgk review kat SINI

Photobucket

4 comments:

SSulieana said...

Bestnya...selamat bershopping aida!

IDAZS said...

baru balik dr expo..kuciwa! x meriah sgt, byk brand xde...tp okla, whoopie xde, ada mamypoko n lampein je..tunggu expo bln 5 pulak

aTieYusof Family said...

Best nya! happy shopping Aida..
mcm panjang plak list barang2 nak beli tu..hehe:)

aanie said...

byk ke shopping?? nti update eh....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget