Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 4, 2013

Sarung Tilam Baby Part II - Mengandung tak boleh menjahit la pulak..

***Ini adalah rentetan entry berangan saya..kalo ter miss..boleh refer sini***

Iye ke?kalo mengandung tak boleh menjahit langsung??

Saya pon baru tau semalam bile saya upload gmbar fabric kain tuk saya jahit Sarung tilam baby kat Instagram..

Hurm..dipercayai..takut time deliver nanti akan ter jahit EPISIOTOMI dengan banyaknya..heeiii.. takut kan??

So samada ia betul ke tak, baik percaya jelah dulu..huhuhu..sudahnya bakat terpendam utk menjahit terpaksa dipadamkan sahaja..huhuhu..

TAPI kain dah beli tau!!baru semalam gagah pegi beli kat Fabric Fanatics..huhuhu..

So kena membodek MAK saya dengan jayanya utk jahitkan utk saya..Boleh tak mak??boleh la kannn..hihihihi..

Saya dah berangan sangat nak jahit plus saya dah bayangkan camana nak jahit..rangka2 design semua dah ade tersemat rapi dalam kepala ni...tapi apa boleh buat..pantang harus dipatuhi..hihihi..

So inilah hasil belian semalam..


Cantik tak??
hihihihi..
saya beli 1 1/2 yard..
Price?
Giraffe Love tu 1 yard (90cm) = RM42.00
Material: U.S Cotton..(kain sangat lembut n high quality!!)
Love 1/2 yard = RM16.00
Material : Japan Cotton (kain still lembut tapi tak se hi-quality US cotton la..hihihi)
Sarung Tilam (Giraffe)
Sarung bantal n Dua bolster (love2)

Tapi sebenarnya tak cukup sikit je lagi..huhuhu..

So petang ni kena singgah tuk top up..
Nak beli 1 yard lagi love tu = RM32.00

Saja nak beli lebih sebab boleh mendesignkan lagi..hihihi..

saya nak minta tolong mak saya buat camni..


Versi saya..combination of Girrafe n Love..

Hopefully menjadi!!

Chaiyok..chaiyokk mak!!hihihi

so malam ni nak balik Kajang..

sesi membodek akan bermulaaaaaaaaaaaaaa....

Hihihi..nanti kalo dah siap, saya tunjuk k..

***Mak saya memang tukang jahit DULU..dulu la..sekarang ni dia dah malas menjahit sebab dah boring katanya..tapi kali ni saya nak mintak dia rajinkan diri sikit..hihihihihi..





Photobucket

6 comments:

Lynn Hamzah said...

lynn pun pernah dgr gak pasal menjahit nie...anyway cantik arr kain tu...lynn ingat nak tempah juga tapi mcm dah suntuk jer...plus nak cari tailor kat jb nie payah sket...nak minta mak jahitkan jauh plak...huhuhu...

~MommyAida~ said...

hihihi..tula Lynn..aida pon kwn yg bagitau,tak bleh menjahit..huhuhu...Thanks Lynn..hihihi..sebab aida tengok set kalo tempah agak mahal sikit..hihih..nak save ajee..Minta2 mak aida rela hati nk jahitnya nanti..

IDAZS said...

pernah dgr juga pasal menjahit ni.

cantik coraknya, best kalau boleh buat sendiri. saya beli yg readymade ja :)

aanie said...

em, xtau la pulak psl xleh menjahit tu...org tua2 tau la kot kan...

sila la membodek mak..cantik tu kalau buat camtu...

~MommyAida~ said...

Ida: penah jugak dengar ye?aida tak penah dengar..nasib baik ade kawan bgtau..huhuhu..

Aanie:cantik kan kalo jadi menda ni..dah bodek mak dah tadi..Alhamduillah mak setuju tolong jahitkan..hihihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ala wani xtau la pulak psl xleh jahit ni....xpenah dgr lg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget