Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 3, 2013

keluar Div ASB 2012 - Rasanya tahun lepas lagi banyak pulak -

Hari ni saya amik half day semata-mata nak pegi Post Office..

Buat ape?

hihihihi..keluar Dividen ASB.. (tak menyabor..)

bukan..sebab nak servis keta tu..tp last2 husb malas jugak buat hari ni keta tu..penat je mak keluarkan..ecehh..sbb nk byr insurance dengan road tax pon bulan dua so tak pyh keluar dividen awl2 pon takpe kot..

Tapi Husb keluar div dia lagi awl..semalam lagi..lagi tak menyempat..so mlm tadi merasalah cousin husb yang duduk kat rumah tu belanja mkn Tom yam Putih...hihihi...setahun sekali je pon nak merasa diorang belanja..hihhi..Thanks Om n Mizi..

Tapi kan..setelah di calculate..saya rasa ade yang cam tak kena dengan rate Div samada tahun lepas atau tahun ni..sebab saya rasa tahun ni dapat sikit pulak dari tahun lepas..sedangkan rate dia ade peningkatan..haish ..saya pon tak faham..ramai gak mengadu hal yang sama..ape-apepun..inilah rezeki kan..so terima dengan rela hati dan penuh syukur..Alhamdulillah..

So tadi pg amik nombor kat Post Office pastu ade 28 orang lagi..saya n husb pon pg mkn kat Subway.. (memenuhi lah sangat tekak isteri yang mengandung ni en husb nya pon!!)..lepas sesi membebel en husb sbb tekak mengandung kali ni melampau-lampau (means nk mkn sedap n mahal sahaja!!)..maka saya pon cpt2 naik atas balik..

Sekali tu..no dah terlepaslah..hurmm..terpaksa amik no lagi sekali..tula..malas tunggu lagi..so menuggu lah lagi 20 org..huhuhu..nasib cepat je no berlalu pergi..hihihih..

Dah keluarkan...cepat2 mintak tip (duit) kat husb..cakap nk beli something..abg juz tunggu kat dlm keta je..(sebabnya malas dah nk dengar dia membebel)...hihihi...so cepat2 g Kedai Siam kat Giant Stall tu sbbnya nk beli skirt color Block..material cotton tp free size..so dari harga RM35 terus minta tawar RM30 je..wahh besttt.. (merasalah nk melawa time gi Morib nanti..hihihi..)..lepas tu terus g Secret Recipe sebab nk memenuhi lagi tekak mahal saya dengan memebeli Cheese White Choc Cake...(Sedap!!!)..

So tekak yang mengidam telah dipenuhi dengan 80% lagi menjelang delivery time..InsyaALLAH...
Tinggal nak makan yang murah2 je..:
-Nasi Kukus RnR Awan Besar
- Nasi Goreng Kampung + Ice Blended Chocolate kat opis lama..

Tu je..lepas dah mkn semua tu boleh beranak dengan senang hatinyaaaa...hikhikhikhikhikhikkkk..


Photobucket

6 comments:

Lynn Hamzah said...

amboi...dah keluarkan dividen yer...lynn tadi ingat nak singgah gak kat bank tp tgk ramai jer yg beratur...x sanggup nak tunggu...huhuhuh...

tekak org mengidam nie memang la lain...mcm2 nak dimakan...alhamdulillah lynn x ler mengidam macam2...

pelangi chenta said...

wahhhh tekak ibu mengandung ini memang nak yg sodap jek kan.hehehehe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

masa 1st day tu lily dah update..mak aii ramainye orang beratur...nak update ok lagilah..nak kluarkan tu..tunggu lama..so lily update jer dulu..Alhamdulillah..ada peningkatan dari tahun lepas..^^

aTieYusof Family said...

hehehe..tak sempat2 ye pegi ambik dividen..sy tak pegi check lg.. erm tak pelah sesekali..setahun sekali pun nak merasa duit bonus...:)

Anonymous said...

-Nasi Kukus RnR Awan Besar
- Nasi Goreng Kampung + Ice Blended Chocolate kat opis lama..

nak jugak..bile nk meet up kat awan besar wak??

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

amboi selera mak buyung ni boleh tahan yer hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget