Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 2, 2013

2013 ~ 36Weeks ~ 9months ~ Check up @KPMC

Assalammualaikum..
Mesti hari ni semua jadual harian berubah kan?ade yang hantar anak ke sekolah esp yang baru masuk kindy..yang baru masuk darjah 1 and yang baru masuk form 1 kan??Selamat menguruskan anak2 masing2 ye..

Macam saya?takde lagi ank yang akn ke sekolah..InsyaALLAH tahun depan ..Tak sabar nak hantar Aqil pg Kindy..ntah camanalah rupanya bile dia dah masuk sekolah nanti kan..huhuhu..

Okla..last day of 2012 hari tu saya ade buat check up for 36weeks pregnancy..
Alhamdulillah ornag tak ramai n saya orang kedua...

So far..
- Berat saya tak naik sangat pada tahap yang sepatutnya..memula timbang juz naik 0.6kg je..pastu Nurse tu kata, "biar betul? lagi sekali la puan" baru naik 0.8kg jugak..sepatutnya kena naik 1kg..tp still acceptable..doc pn kata..not so bad...huhuhu

- Scan baby semua seems ok..n dapat jugak tgk muka dia sikit..pastu nak buat 4D, terus dia pusing kut lain..hhihihi..

- Berat baby sekarang at 36w+5d is 2.4kg..Doc kata kemungkinan nk cecah 3kg pn still ade sebab every week berat baby akn meningkat to 200g at this stages..so ade balance 4weeks lagi ni, kemungkinan tu still ade

- Alhamdulillah..kandungan air ketuban masih di tahap yang terbaik..(hilang segala kerisauan yang ade..hihihi)..13.6cm.. range sepatutnya 10-15...

- position baby blum engaged sepenuhnya sebab according to doctor for second baby ni selalunya position baby akn engage bile kita dah rasa sakit nak bersalin, n time tu dia akn terus engage..tak sama cam 1st baby..but jgn risau sbb position baby dah betul ke bawah cuma belum masuk laluan je lagi..

- So kemungkinan untuk saya melahirkan baby M.A ni dalam masa terdekat hanyalah 10%..

- After balik Morib nanti, harus saya mengaktifkan diri membuat window shopping so that baby kali ni tak overdue..InsyaALLAH..dengan izin Allah..

- Next appointment will be one week from now which is at 7/1/13..

Haih..macam tak percaya je dalam bulan ni jugak saya akn melahirkan seorang anak lagi..Semoga segalanya dipernudahkan dan dipendekkan sakit contraction itu..Sekarang ni mmg tgh gigih baca Surah Maryam n Yassin..semoga Allah mempermudahkan proses kelahiran baby nanti n satu benda je tak buat lagi..iaituuuu..Minta maaf dengan suami ..hihihi..(benda yang paling penting kena buat before delivery..dahlah banyak dosa...tuutttt...)..haih ..bila nak start ni??semalam baru je merajuk lagi..kang minta maaf, buat lagi..haihlaaa...hati..tolong lah jangan EMO sangat...huhuhuhu

Photobucket

14 comments:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah semuanya ok :-)

selamat tahun baru

Pija Dawood said...

wah.. cam tak terasa pulak dah 9 bulan yer. memula follow dulu baru 2+ weeks jer..

apa2pun, semoga selamat semuanya. jaga diri, 36 weeks mean dah tak lama lagi tu.. huhu~

Lynn Hamzah said...

sekejap jer masa berlalu kan...lynn pun berdebar gak nie dan berharap agar ALLAH permudahkan segalanya...

esok ada check up 37 weeks...ntah brp lama berat lynn naik...huhuhu...

LuN@_aiDi said...

selamat taun bau momy aida^^_
wahh!wahhh!ujung bulan neh dpt new bby,
hope everything goes well dear=)

~MommyAida~ said...

Waniey: ALhamdulillah..

Pija: tula kan..pejam celik pejam celik dah tak lama dah nk ikut jejak Pija..Doakan semuanya selamat ye..

Lynn:sama-sama lah kita berjuang n berdoa..semoga ALLAH mempermudahkan segalanya...Amin..

Luna: thank u dear..really hope that..amin..

Lily@MamaZaraZareef said...

Dah x lame lg tu..harap sume dipermudahkan k..tmpang rasa x sbr nak timang bb br..kekeke

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Moga dipermudahkan segalanye..

Qis pun tahun depan baru masuk skool...tak tahulah macamana tu..tak pernah jauh dari mamanye..24jam berkepit..ntah² maknye yg sedih.. :D

aanie said...

tu la, risau sgt psl air ketuban kurang...:)

time pregnen emosi slalu terganggu....hihi..xpe, mintak maaf hari-hari...

NM03 said...

jgn luper hapdet fresh from oven ok!

munna said...

Tahniah Aida ... baby new year ye... semoga semuanya ok ye... dan selamat berpantang

Hati Ema said...

good luck fren......

Eliss Mie said...

semoga dipermudahkan. saya next appt 5hb ni. berdebarnya nak sambut orang baru next month :)

selamat tahun 2013. semoga tahun ni lebih baik dari tahun sebelumnya gitu. In Sya Allah

~MommyAida~ said...

Kak Lily : Tima kasih ye..hopefully semuanya di permudahkan..

Lily: hihihi..tula sama lah anak kita..tak tau camana ragam dia bile dah sekolah nanti..

Aanie:hihihi..risau terlebih..kikiki..nk minta maaf hari2 tu yg payah tu..hihihi

NM02:hihih..InsyaALLAH dear..

~MommyAida~ said...

Kak Munna:time kasih Kak Munna..terus doakan utk aida ye..

Ema:Thanks dear

Ellis:berdebar kan?semoga semuanya dipermudahkan utk awk jugak..amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget