Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 9, 2013

Part II ~ BabyMoon at Gold Coast Resort, Morib ~ Review

Sambungan dari Entry Part I ~ BabyMoon at Gold Coast Resort Morib~

Jom layan....



EPIC moment Mommy n daddy..


Aqil at lobby..


kena pakai wrist band ni smpai esok!!tak boleh tanggal kalo nk mandi pool lagi..huhu


Gambar dah tunggang langgang..hihihi..Aqil masa baru2 sampai..sangat excited!!



Mommy n Jakuzinyaa..hihihi


Bonding moment Momy n Aqil


Epic Moment part II


Welcome uncles n aunties


Posing ala ala model


Suka terjun tau ini budak..









Telinga dah start masuk air..


Dady pujuk si kekasih hati..

AKSI EXTREME AQIL JAUHARI

At 1st Aqil sangat taknak main kat tempat lain melainkan kat tepi kolam tadi..puas ajak pg mandi tempat lain, dia taknak..last2 kami pn frust gakla..sbb kalo setakat nak main kat tepi kolam ni, baik mandi kat dlm jakuzi dalam bilik je..tak payah bayar RM20..(Aqil kena bayar kalo nk masuk theme park ni)...

lastly...bile dady paksa jugak pg main kattmpt alin..Aqil akur..memula nak naik menda alah ni dia takut..ajak turun ikut tangga..sekali tu bile dah naik, naak naik berkali-kali ok..

Sudahnya..inilah yang terjadiiii...


dady tak perasan..Aqil dah kelam kabut naik atas..




Tengoklah dia buat ape...berani sungguh!!!



macam naik skate board je gayanya..


Dady menunggu di bawah penuh debar...


Selamat sampai bawah..


nak naik lagi..Aqil siap kira lagi..berapa kali dia naik menda alah tu je..lebih 10 kali kot!!


naik ni pulak..dady kata tak best sangat..sbb pressure air tak kuat..











Naik ni memula berdua..sekali tu saja bagi aqil merasa naik sorang..sekli tu dia ketagih jugak..naik banyak2 kali jugak...


Tgk la tu..happy gilee


























Ade jugak permainan ni..dady kata pon tak best sangat sbb tak cukup licin..


Tgkla tu..orang punyalah ramaiii...macam hari Sabtu je..


Ade children area jugak..tapi aqil tak suke main kat situ sbb katanya..

"taknakk...kolam ni kecik jeee..(maksud dia cetek je kolam tuu..)"

Belagak!!











gedebushhhh...


Aqil si budak berani..


Abis dah aksi di Swimming pool..


Dah balik dah time ni..Photoshoot jap..hihihi


tak sempat nk buat official maternity Photoshoot, so kita buat kat sini jela...hihhihih


Menghitung hariii..hihihih


Belakang tu pantai yang tak boleh mandi..


Tgkla muka budak happy dapat amik wallet dady dr pouch bag..




Aqil..cranky time..nak tido..penatttt..

REVIEW:
- Strongly recommended for those yg nk bwk kids mandi swimming pool..
- all facilities in swimming pool are friendly kids..serious..
- cuma kena improve bab check in process je..sbb terlalu lama menunggu bila orang terlalu ramai..
- not advisable ambik promotion day on Sunday- Monday..sbb sngat pack..
- gambar makanan tak sempat amik sbb lapor bebenor..
-makanan ade..cuma kalo turun lambat tu, maknanya terima saja seadanya ye..
-bau-bauan yang kurang menyenangkan ketika malam tu,dah takde dah...alhamdulillah..
- oh ye buat yang tertanya tu..saya amik pakej kat StreetDeal... RM150/package..

Sekian..terima kasih...



Photobucket

11 comments:

SSulieana said...

happynya aqil dapat main air...posing menggoda plak tu..hehehe

aida mcm dh x lama je tu sbb perut mcm dh turun la...

~MommyAida~ said...

Su:mmg dia happy gile dear..hihihi..Su..betula yang..ramai yang cakap perut dah turun..mungkin tak lama lagi dah..InsyaALLAH..huhuhuTakut..

aTieYusof Family said...

Best nya cuti2 Malaysia...
Aqil pandai posing.. ala2 model...hihi:)

orked violet @ SYA said...

wahh..comeL nye Aqil! kLaka je tgk pic die =)

Aritu ad plan nk amik pckage Morib tu. tp rmai sgt da beLi. risaw date yg nk xdpt. huhu

~MommyAida~ said...

Atie: best tau tempat ni..bleh dtg semenanjung n bwk pa'ie dtg sini ye..

Orked: thanks folo yang...hihihi...mmg murah amik kat Street Deal kan..

aanie said...

seronok tgk dia mandi...berani betul...

aanie said...

seronok tgk aqil mandi....berani betul...

takutnya tgk perut aida...besar...tuan kecik je....comel...:)

MaMa Rey said...

comel tengok MommyAida pregnant..tunggu hari lg rupanya..
teringat pula time pregnant fulu..

~MommyAida~ said...

Aanie:tula ..mmg berani betul budak ni..tak takut langsung..haish..kita yg seriau tgk..hihihi..

Mama Rey: a'ahla dear..jom pregnant lagi..hihih

Suliana said...

bestnya aqil.. xpernah gi sini, blh suggest la pada family :-)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah seronoknyaaaa aqil dpt mandi pool..nampak sgt dia happy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget