Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 17, 2013

Berat Turun!!Adakah itu petanda sudah sampai masa??

Assalammualaikum readers..

Juz back from KPMC Puchong for 39 weeks check up..

Everything went well..cuma tak ok nya..berat momy turun in about 1kg..last check up hari tu 67kg..hari ni dah turun 66kg je..

Haihh..pelik jugak..sbb kalo 1 kg tu kira bnyk la jugak turun kan..
Doc pon pelik n bile di scan, baby semua ok..air ketuban ok (in detail scan)..length baby semua ok..surprisingly baby pon dah 2.8kg dah..huhuhu..last check up hari tu berat baby baru 2.5kg..ade percentage nak cecah 3kg gak ni..wowwowowoww...hihihih..so according to blood n urine momy pon takde masalah..so maybe stress bile nak bersalin kot..tu sebab berat turun..kikiki..

Tapi thru blog jugak..ade orang cakap kalo berat momy dah turun, maknanya dah tak lama dah tu..huhuh..Time Aqil pon cam tu gak..berat momy turun 0.5kg..tiga hari lepas tu saya pon bersalin...Cousin husb yang baru lepas bersalin baru ni pon berat dia turun 0.8kg..tup tup hari tu jugak dia bersalin..haih..minta2 saya pon begitu jugakla..

Really hope esok akan menjanjikan sesuatu..insyaALLAH..hehe..

So next check up kalo belum deliver lagi smpai due (24.1.13 - Khamis)..Jumaat datang lagi..Tapi doktor tu pon harap saya akan bersalin sebelum due ..InsyaALLAH..doa-doa kan la ye..Amin..

MISI utk esok: Pagi-pagi nak keluar..nak pg SOGO..cuci mata sempena Birthday SOGO n saya..pastu boleh cuci mata kat Jalan TAR..niat mcm nak pg sorang sbb lagi bebas..tapi husb tak bagi pulak..haih..tengoklah esok camana..hihihi

Photobucket

6 comments:

aTieYusof Family said...

Semoga semua nya di permudah kan ye Mama Aqil.. mungkin lah kot klu dh turun berat tu nak deliver.. sy pun tak pasti sgt ttg tu..apa2 pun prepare yg penting..:)

Lily@MamaZaraZareef said...

waa..berdebarnye menunggu tanda nak bersalin..akak takde pengalaman sbb dua2 anak pon kena induce kan..wuwu..

LuN@_aiDi said...

tak lama lg ler tuh momy aida:)
gud luck oke? nnt hupdet tau dear:)

~MommyAida~ said...

Atie: Thank u dear..

Kak Lily:hehe..berdebar kan..semoga segalanya selamat

Luna:thnaks dear..will do!!

Wawa Tasliman said...

tuhari pergi check pun, berat saya naik sikit je. tapi yang penting baby sihat lepas doc scan.. take care..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

moga semuanya dipermudahkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget