Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 7, 2013

37weeks - Baby Engaged - Masa semakin hampir..

Balik holiday di Morib tadi..terus pegi check up at KPMC Puchong..

Kali ni tunggu doctor agak lama sebab doc in labor room.. (redha n pasrah..)

Doc tanya..

"sihat?"
"hurm dah tak cukup kuat kot..sakit kat bawah"
"haa yeke?dah rasa sakit2?"
"not exactly contraction tapi saya rasa cm baby dah masuk laluan (engaged)"
"oo ok..jom kita cek "

Scan baby..semuanya ok..
Berat Baby : 2.55kg
AFI:10.1cm
Berat Momy : 67kg (naik sekilo from last week..isy..isy..)
Tekanan Darah : 113/83

Sekali tu kan..doc cakap..
"Ok kita cek bawah ye...nurse pakaikan dia sarung"

Whattt??nak cek VE??ooo maiii..saya tak ready lagi..aiyoooo...

Sesi seluk menyeluk pon bermula..Alhamdulillah doc buat tak sakit pon..cuma rasa senak sikit je..hihihi..

"So far belum ade bukaan lagi..cuma tulang pelvic dah lembut sangat..lagi 1cm akn ade bukaan dah..so maybe dalam seminggu lagi..."

"haaaaa...aduii takutnyaaa.."hihihihi

Panic mode is on now..takut semua ade..tapi nak taknak baby akn keluar jugak nanti kan..

Doc cakap lagi "mungkin baby kali ni takkan overdue lagi..InsyaALLAH.."

haih..sempat ke nak tunggu 10 hari lagi 18 January?hihihi..

Juz wait n see je la..

Sekrang ni tengah dalam dilema samaada nak terus bekerja or tunggu kat rumah n settlekan ape2 yang patut kat rumah ni..

Seminggu mengikut jangkaan doktor..agak takut n neves di situ..semoga segalanya dipermudahkan dan selamat...Amin..

***Mungkin penangan Holiday semalam kut...tettt..Momy pg mandi pool n bleh terlompat dalam kolam yang dalam..isy..isy...

Nanti update citer pasal Gold Coast esok-esok ye..masih dalam mode terkejut lagi..hihihi

Photobucket

9 comments:

Balkidz Hunny said...

semoga dipermudahkan utk kau yer :)

Mama Mya said...

saya pulak yg nebesss baca entry nie...

Amboiiii.... syoknyer dia lompat dlm pool smp lupa ekk tgh sarat mengandung. hehehe jaga diri baik2 yer aida... saya doakan semoga dipermudahkan segala urusan ketika bersalin nnt. Amin....

:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

seram jer lily dengar sesi seluk menyeluk tu...time lily dulu..terasa sakit doktor tu seluk...moment yg tak dapat dilupakan...^^
Moga dipermudahkan segalanye..~

munna said...

menghitung hari yg membahagiakan .... bab seluk2 tu mmg ngeri dan seriau rasanya

::NureeN:: said...

in shaa ALLAH...
bykkan berdoa yerr...
nureen 2 2 anka nureen 37minggu dh bersalin :)
masa kat laboor room ri tue, ada drg tampal doa mudah bersalin
masa dok tgu bukaan dr 8-10cm nureen ulang baca doa yg ada kat c2.. alhamdulillah..
msk l.room 2jam ja terus bersalin...

~MommyAida~ said...

Khiz: Thanks babe..InsyaALLAH..

MamaMya:hihihi..aida pon neves gak..sbbb kita dah tau sakit camana so berdebar-debar lebih pulak..hihihi..

Lily:Aida plak..alhamdulillah tak rasa sakit sangat..suma tak selesa je..nasib doc pompuan..takdelah segan sangat kan..thanks ye Lily..

Kak Munna: tima kasih ye kak..mmg mengerikan kan..huhuhu..

Nureen: tima kasih Nureen..InsyaALLAH akn amalkan lebih kerap surah-surah yang berkaitan..InsyaALLAH..

IDAZS said...

saya pun dah engaged juga.. dup dap dup dap ni.. start cuti 14hb...

semoga dipermudahkan ya :)

~MommyAida~ said...

Ida: dup dap kan..semmoga semuanya dipermudahkan utk kita ye...huhuhu..aida patutnya start cuti 14 jugak tapi terpaksa diawlkan la..sbb nak jln pon dah tak larat..sakit sangat..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah dh dekat yer..moga semuanya dipermudahkan..In Shaa Allah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget