Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 26, 2011

Mommy's 1st day...

23 May 2011
1st day Mommy di company baru..ouh..gugup jugakla..(ayat purba)..1st time nak jumpa collegue yang boleh ngam ke tak ntah..boss ok ke?diorang ni tak kisah ke?or ade yg racist mcm company kwn Mommy tu..oohhh takut sangat bile 1st time jejak kaki kt sana..

Bila start dikenalkan to all staff kt Finance dept,baru la lega sikit..tgk mcm ok2 je..hihhi…Boss Finance pn ok n he’s a man yg blur2 orangnya..dlm finance dept ni ade 7 exec (Malay exec just 2 including Mommy n the rest Chinese..) 2 assistant Exec (Malays)..Two Assistant Accountant..1 Accountant n 1 Head of Finance (all Chinese)…

Tp Finance Dept bersama2 dlm satu bilik yg besar dengan Procurement dept,Order Mgmt Dept n HR Dept…hohoho..Bleh bayangkan tak berapa pny besar bilik ni..huuuhuhu…Tapi so far Mommy ok je..
CUma 1st day tu asik menghitung saat dan ketika nak balik je..Boring gileee..tak tau nak buat ape..supervisor pon busy gilee2..pastu blehla jugak belajar pasal system dgn Tamie..Kwn sebelah cubicle Mommy ni..Dia sgt helpful n tak kedekut ilmu..U can ask me whenever u want..Sure No problem..U can do it!!(spirit from her!!) hihii…

Dan 1st day berlalu dengan begitu shaja cume dlm kebluran jela..of course!!1st day kan..


Waktu Lunch Mommy pg mkn sorang sbb blom dpt nak adapt dgn environment n kwn2..Mommy lunch kt Mimos bangunan berdekatan..Kat opis Mommy ade Bistro tapi..HALAL nya diragui sebab diorang kata ayam tak sembelih n ade masak guna wine n B**I juga..ohh takpela..Baik mkn kt tmpt lain dari meragui nya kan..Pastu kt Mimos pon jmpa collegue Mommy ..so join je la buat muka tak malu kan..Budak baru la katakan..hihihi..Diorang pon ok!!kita pon ok je la kan..

25 May 2011

Hari ketiga..best la jugak..cume belum diberi company utk Mommy in charge n handle n yet still don’t have any works to do..Honeymoon mode saje..hahhah..Tp boring..sebab tak bleh access FB n Blog juga..sedih..

SO ape Mommy buat??berangan n berangan..in fact this entry pon mommy karang kt opis time keboringan at least got something to do rite..huhuhu..

K la..Mommy nak sambung berangan..Daddy dah janji mcm2 ni..Hopefully daddy tak mungkir janji..kikiki..


Mode nak balik Kedah Next Week terganggu!!Arghh Takut nak cutiiiiiiiiiiii..Pening ….

Serba salah sangat...

Serba salah sangat ..

Sebab saya tak sempat nak jenguk semua blog kawan-kawan saya..
Kat mana saya nak curi masa saya pon tak tau…

Sorry…Ok ye saya cerita kan sikit tentang rutin harian saya.
.
Pagi bangun pukul 5.45..(terjaga sendiri..)

Terus basuh kain n gosok baju n tido balik..(sebab tak bole sembahyang..)

Kul 6.40 bangun..mandi…siap nak ke opis..kul 7.15 dah kena siap sebab nak sidai kain..
(bangun pagi kul 5 lebih pon sebab nak kena basuh kain..it takes about 1hour n half..lembap betul mesin basuh saya ni kan..)huhuhu..

Pukul 7.30 siap n angkat Aqil masuk kereta n terus hantar ke bibik..

Melalui jln jem di Lebuhraya Bukit Jalil..

Sampai opis dalam pukul 8.10…8.30 dah kena kerjaaaa..

Sepanjang kerja dah tak boleh nak curi-curi buka internet..huhuhu..SAdis kan..

Kul 5.30 balik..sampai rumah pukul 6.15ptg selepas amik Aqil..(Alhamdulillah masih sama..)

Terus ke dapur masak…n siap pukul 7…mandi sembahyang tgk Nora Elena..(Cuma dis week skip Nora Elena sebab nak tgk SUdirman Cup (badminton))

Tgk TV..Sambil lepak dgn Aqil n pukul 10 mlm dah naik tido..sbb sgt mengantuk…
Dan TIdoooooooooooo…ZZZzzzzzzzZZZZZZzzzzzz….
Mcm tu la rutin saya…huhuhu..

Semalam sedihh sangat…sebab…Tak jumpa daddy langsung seharian walau masih tido di atas katil yg sama..Daddy ade dinner n kena pegi seawl pukul 5ptg..Pagi dah tentu tak sempat jumpa sebab weall keluar rumah dulu..Sekali tu mlm tadi Mommy pon saje la call daddy before weall tido..then daddy tak sempat nak cakap..dapat cakap sekejap je sbb tgh dgn Boss daddy..Aqil pon mengamuk n menangis la sbb tak dapat cakap dgn daddy..Then daddy janji nak call us back..When d time daddy called,weall pon dah tido..pukul 11.15 dah..Sampai rumah je..Daddy terus naik atas n weall dah tido n Daddy pon kisses us..ouhh syahdu bila Aqil tak dapat jmpa daddy semalam..huuhu..

***Maaf ye kawan2 yang sudi singgah sini..InsyaAllah nnti saya curi masa utk pg blog kwn2 ye..minta maaf sangt!!

***suma entry ni saya karang kt word dulu then copy n paste..dpt buka blog sekejap je..sedih kan..bila la saya nak singgah kt blog uolls ni..haihla…huhuhu..

Aqil dah pandai panggil Mommy...

Hy…Dah terlalu lama sangat rasanya tak update blog kan..huuuhu…

Mcm2 yg jadi sebenarnya..tapi..TAK SEMPAT sangat nak bukak blog plus kt opis baru tak dapat nak access blog kesayangan dan Facebook juge..Sedih kan..Tapi apakan daya..demi mncari rezeki hihihi..

DADDY!!cepat cari duit bebanyak so that Mommy tak payah kerja lagi..hehehe..

(daddy dah janji,kalo Daddy dah ‘selesa’ Mommy tak payah kerja n ikut je ke mana Daddy pg n bwk ank2 sekali..Best kan!!maybe in 2-3 years time..Doa-doakan eh)

Okla..1st thing yg quite important nak cerita kat sini ialah Mulut Aqil dah makin ringan berbicara..
Hihihi..

Setelah setahun 9 bulan baru dia rajin ikut orang cakap..
Sekarang ni mulut dia bising sgt sebut..

Amiiiiiiiiii..(mommy) kengkadang sampai tak berenti sebut..Kengkadang tu sampai kan dalam tido asik sebut amiii..ami..Sambil senyum..hhihihi…
Didi..(daddy)
Nini..(nanny)
Bik…(Bibik)
Kejap..
Amik..
Goll..
Ball..
Kalo Tanya ni sape? (tunjuk diri dia sendiri)

ADIK…(perasan sungguh!!) Mana bole adik..Aqil kan abang…ADIK jugak..

N few words yg senang dan boleh sebut…yang biasa sebut tu tetap sebut jugak la kan..Air,mama,aci (nasi),susu, dan lain2..

Semoga Aqil akan semakin lancar menyebut dan berkata-kata lagi..
***Next Entry…Mommy’s 1st day @ Patimas Computers Berhad…

Short n Fast..

Seriously rindu giler dgn Blog ni..

Ouh rindu rindu...hihihih..

sekarang ni masih culture shock lg sbb nak kna adapt benda baru..nanti bila saya dah biasa saya update mcm selalu yer..

Saya dah karang beberapa entry dah..tapi tak sempat publish..nanti saya publish ye..

Antaranya..

Kisah Aqil dah bole berkata-kata (sedikit)

Kisah 1st day MOmmy di company baru...

Tunggu ye kawan2..

Rindu kt awok awok semua..

K,dah 8.30..nak kenaaaaaaaaaaa buat keja..hihihi..

Nanti saya blogwalking n jenguk blog kwn2 eh..sekarang tak sempat...

Mish u alllll..

Kt opis ni tak bleh Buka FB n Blog..ade waktu2 tertentu je..huhuu..

Photobucket
Jumpa nanti...

***hr ni ade induction course...hohoho..dah lama tak pg course-course ni..huhuuhu..

May 19, 2011

FAST5 Besst giler..tapi towards d end Panggung Wayang Jadi KECOH!!

Haaa bukan senang saya nak buat tajuk gempak camni tau..hikhikhik...
OKla..meh saya nak cerita tentang 'dating' kami semalam..

Semalam sekitar pukul 1.45 dah keluar rumah...Sekali tu huby yg dalam masa bertugas (kami curi-curi keluar sementara huby tgh takde kerja..-huby kerja dgn abah dia) dapat panggilan call suruh hantar abah dia kte workshop...

Time tu saya dah rasa mcm frust dah..hisy..mesti tak jadi ni nk tgk wayang..(tula sapa suruh curi-curi keluar..huhuhu)..Abah suka sangat melencong n suruh di hantar kemana-mana yang dia suka ...

Habis hantar EStima ke workshop dlm pukul 2.30..waktu tu kt Jln Klang lama...hurmm jantung dah dup dap dup dap ni sempat ke nak catch up show pukul 3??arghh tawakal je la..

Abah masuk kereta weall je terus tanya huby ada pegi mana-mana tak lepas ni??hurmm takde..cuma nak hantar aida je pg opis..(mnipu lagikkk...ade sebab ye..hihihi)ooo ok..abah ingat nak pg Jln AMpang ni..nk jmpa ejen insurans..(aduiii..melepas la nii...)sekali tukan..abah tu call la ejen insurans tu..Kebetulan dia takde kt Jln Ampang..Dia kt luar..so tak jadila nak pg sana...(fuhhh selamat!!)..

Bila dah sampai simpang rumah abah,bg signal..pastu dia tanya nak pg mana ni?aik..hantar abah balikla..takkan abah nak ikut kitorang sekali??(dlm hatii saya je berkata begitu...hikhikhik)huby saya diam je..masuk jugak simpang rumah abah..n drop dia..dia tak kata apa cuma membebel pasal kerja je..huhuhu...hihihihi..(selamat!!kikiki)2.45..terus berlari-lari menaiki kereta ke Snway..Sempat ke tak ntah...TAWAKAL..

ALhamdulillah selamat sampai di TGV 3.10..masuk2 je still iklan..kira tak terlambat lagi la kan...huhuh..citer start..wahh best...banyak action...n banyak startegy berani mati...pong pang pong pang...bang bing bang bing................................................................................................................

Tgh mereka melarikan peti besi yang seberat 10 tan tu..tetiba............................................................
Screen jadi gelap dan tak menayangkan apa-apa imej pon!!lampu dalam panggung terpasang..
aik??apasal ni..penonton yang hampir 3/4 penuh tu mula tak ketahuan sebab dah nak ending sangat ni..
Climax tak jumpa..haiyoo camner ni..

Tunggu dalam 5 minit semua bising n complaint..n ade dua tiga penonton kt blkg n depan weall mula memaki maki n menjerit-jerit mibta dipasangkan kembali cerita yang tergantung..

ANnouncement..ade technical problem n have to ait in about 20 minutes...hohohoho..orang lain pon mengamuk la..sebab hanya 10minit je nak habis pastu kena tunggu 20 mnit..so for those yang taknak tunggu 20minit tu bleh refund tiket balik...huhuhu..

Semua taknak tunggu n  nk refund balik..yela..lama kot nak tunggu..So weall pon tak tunggu terus refund jugak tiket..Malasla tunggu,beli DVD je nanti...So dapatla duit RM 24 kembali..hahahhaha..lawak je kan...tak pernah-pernah jadi camni,1st time..SO mcm tgk citer free je..hukhukhu..almost beribu gak la TGV rugi hanya kerana Technical problem 20minutes dia tu..huhuhu..Mungkin pengajaran paling berguna buat mereka kot...

ENDING tak tau..tapi dah bole agak..kalo tak puas hati beli DVD je la nanti..huhuhu...
Photobucket

May 18, 2011

Saya KEMBALI!!Tgk wayang Mode is ON!!

Apa khabar  awak semua??rindu betul saya kt awk2 semua...Awk2 rindu kt saya tak?hehe..
Sehari tak bukak blog rasa mcm hape je!!serius bosan!!hikhikhik..

Semalam bercuti kerana Wesak hari ni dan seterusnya bercuti kerana sedang bercuti..syoknyaaa..
Semalam saya plan dgn huby nk tgk FAST5 kt Sunway..
Siap dah hantar Aqil kt Bibik around 3..sekali tu dah sampai SUNWAY,Mak aiiihhh...panjangnya QUE..
Camano ni..sekali tu tgk kt Screen pukul 4.15 SOLD n 5.40 FEW..pukul 7 ade lagi..tapi mmg harapanla kan nak tgk pukul 7..kalo tak kerana budak botak tu dah lama tgk jugak...hihihi...tapi apakan daya takkan nak tinggalkan Aqil lelama pulak kan..

SUdahnya...Weall juz beli tiket utk hari ni je..pukul 3ptg pny show n siap duduk kt  Couple Seat lg...chewahhh romantik gitu..aahahahhah...bukan senang nak tgk Daddy sesuka hati beromantik sebegitu..kikikik..

So sekarang..dah hantar Aqil pg2 lg kt rumah Bibik ...Senang saya nak buat kerja..saya dah siap kemas n polish bilik sendiri dah sidai kain n ingat nak masak..tapi tetiba malas pulak..kikiki..
tanya En Suami dia kata "ikut Bie la"..memula mmg saya nak masak jgk..TAPI mmg malas sgt...takyah la kan..esok je la..heheheh..

Tgh menunggu-nunggu show pukul 3 ni..n tak sabar nak mkn PopCorn sambil tgk wayang dgn huby tercinta...rasanya mau makan setahun jugakla saya tak tgk wayang gara-gara taknak bw Aqil tgk wayang..rasanya uncontrollable kalo bwk Aqil sekali..huhuhu..Faham2 jela yek..

Fast n Furious 5..Orang kata Best Gilerrrrrrrrrrr...Yeke???

May 16, 2011

Tak Sempat!!

Express entry..

Hari ni TAK SEMPAT nak blogwalking ye kawan2..

TAK SEMPAT nak buat entry baru selain dari yang ini...

TAK SEMPAT nak balas komen..

TAK SEMPAT utk semua..

SEBAB..

Hari ni saya LAST BEKERJA utk minggu ni di company saya sekarang ni..

SAYA saja je amik cuti seminggu sebelum memulakan kerja baru di  COMPANY BARU..

SELEPAS hari ni..saya FREE..

InsyaALLAH saya akn UPDATE sampai  muntah ye..hikhikhik...

JUMPA NANTI!!!

Sebelum tu..

Selamat Hari guru buat warga pendidik yang telah mendidik dan mengajar saya dan semua sehingga menjadi seseorang sekarang...buat Guru2 di sekolah kebangsaan Sg Plong,Sg Buloh (pn Azizah yang suka pukul jari saya dengan pembaris..),Guru2 di Sekolah Kebangsaan Sg Serai,Hulu LAngat (utzh HAbibah,Cikgu Isnariah,Teacher Asma dan cikgu2 lain), Guru2 di Sek Men Keb SUltan Abd Aziz Shah Kjg, (Cikgu LAtifah yang suka mengamuk bila mengajar Akaun tapi amukan itu akn diingati sampai bila2 sebab kerana cikgulah saya mendapat A1 dlm subjek Akaun..) pensyarah di Kolej Matrikulasi Kedah (Cik Asma, Cik Ayu dan semua..) Pensyarah di USM...(terlalu ramai utk disebutkan..) JAsa kalian takkan dapat dibalas sehingga akhir hayat...Saya Sayang cikgu-cikgu semua!!

tak dilupakan juga buat rakan-rakan saya yang telah menjadi guru..kakak saya yang tersayang..Pn Nurul Azura,sepupu saya kak maria rakan-rakan blogger KakSarahNajwan, Kak Yasmin..dan semua..saya bangga dengan anda semua...

SeLaMaT HaRi GuRu


***Tak sabar nak bercuti panjang...Tiap-tiap hari nak pg tgk wayang dgn Encik SUami...Ouhhh..tak sabar!!!hihihihi..
Photobucket

May 14, 2011

Rasa macam ada yang tak kena.....

Semalam bila saya nak bukak blog,TAK BOLEH!!
Hanya boleh baca je tanpa boleh SIGN IN..
Kenapa ye??saya tak faham!!
n agak bengang jugak bile saya tak bole nak update ape2 n even tgk comment sekalipon!!

sampai ke sudah saya tak bole bukak BLOG..

DAn hari ni...

Dah bole dah update n SIGN IN...

TAPI!!!
Kenapa commet yang saya dah approved appear lg kat dashboard??

Dan kenapa comment yang sya tak approved lagi,dah HILANG!!

Khamis hari tu saya tak sempat approved bebrapa comment..JADI saya simpan dulu..tapi sekarang dah hilang...huhuhu..

Dan Lagi bile saya tgk update kwn2,sumanya yang hari khamis punya..

adakah semua tak dapat access blog mcm saya juga?

Atau Blogspot ni yg dh bengong??

Any comment kwn2??
 Photobucket

May 12, 2011

~Masak...Kena dengan hati yang Ikhlas...~

Assalammualaikum~

Selamat Tengahari semua!!

Dah masak ke utk mkn tghari??saya belum lagi..pukul 6 karang baru saya siap masak..

heheheh..

Bercakap soal masak ni kan puan-puan...hehehe...

Saya rasa semuanya bermula dari hati..Jika hati kita tak sepenuh hati dalam memasak maka semuanya jadi tak kena dan silap haribulan makanan yang kita masak pon jadi tak sedap..huhuhu..

Saya dah pernah terkena..

Kengkadang tu kan..kalo dalam penat tu dan tak larat kena pulak waktu hari bendera Jepun..rasa cam malas sangat nak masak..tambah-tambah tiba-tibu huby suruh jugak masak..dan jadi lah masakan saya serba tak sedap n terkurang dan terlebih kat mana2...

Pastu lagi kalo bahan-bahan nak masak tak cukup or tak lengkap..mmg confirm!!TAK SEDAP LANGSUNG ok!!huhuuhu..Sedih kan..

TAPI...

Kalo memula nak masak tu.MOOD dah mari!!Dan nekad dlm hati..

"nak masak sedap2 la hari ni..."

Hurmm mmg sedap la...betull..tak tipu..mcm semalam..saya buat Tom Yam sama je mcm hari-hari sebelum ni..TAPI Huby cakap Tom Yam hari ni SEDAP!!hihihi...Sebab saya dah nekad nak masak sedap2...kuikuikui..

Ibu-ibu yang lain mcmane pula??Konsisten tak dlm memasak??

SAYA TAK!!!Ikut Mood!!Tak senonoh betul Mommy Aqil ni!!

hehehehehehhehehhehehehhehehehehehehehehheheheheheheeehhehehehehehehheheheh... Photobucket

Tidur Lasak...

Selamat pagi!!!
1st time saya buat entry sebegini awal...heheheh..curi-curi menggunakan ehem..ehemm cik abg...

Bangun pagi rasa sakit-sakit tak??

Saya sudah tentu terasa sakitnya..

Sebab??

Aqil saya tidur LASAK BANGAT!!!

Haiyooohhh..

Selalu kan...Aqil mesti nak tido atas perut saya or org terdekat dengan dia..saya pon tak pasti kenapa..

Tapi dia mesti nak tido atas orang..

PAStu kan bile bangun pagi je mula lah saya rasa mcm nak patah pinggang sebab beban yang saya tanggung sewaktu tido..

uhuhuhu..haihla ank bujang sorang ni...

Lately ni..dia semakin lasak kalo tido..kengkadang tetiba je kaki mengadap kita kepala dia kt kaki kita..

Kengkadang tu boleh hampir-hampir nak jatuh katil..nasib baik saya sedar cepat...

heheheh..

Anak2 awk tido lasak tak??



****Alhamdulillah bibir Aqil semakin pulih..dah tak bengkak dah..Thank u Auntie semua!!luv u lahhh..hihihi..
Ok!!Mommy dah nak siap pg kerja ni..jumpa kt opis yer!!kikiki...Photobucket

May 11, 2011

Aqil..Kejadian Semalam Di MidV

Selamat pagi semua...

Semalam..after maghrib..Daddy ajak pg MidV..Nak beli ape??
Beli things daddy la..ape lagi..huhuhu...We juz follow..

Masuk je kereta,Aqil dah mula layu..tapi disebabkan jarak rumah dengan MidV terlalu dekat maka Aqil tak jadi tido..huhuhu...So mula-mula masukkan dia dlm buggy..Sekali tu..BORING!!..Dia nak main-main walau dah ngantuk..So ini aksi budak ngantuk...




Tolak buggy...bila Mommy kunun2 duduk dlm buggy ni Aqil tak larat nak tolak pulak..
Adakah mommy dah BERAT???hohohoho..



Special Pose sebelum 'SESUATU' terjadi..


Daddy sibuk membeli dan mengistall sesuatu...haiyoo cepat sikit daddy..Aqil dah uncontrollable ni...huhuhu..



Dell..Keep your life moving...


Tak habis install lagik..

TIBA-TIBA........



Gambar ini pun terhasil...
Aqil main lari-lari tanpa boleh dikawal pon...plus dlm keadaan mengantuk,..
Sekali tu tanpa disangka...
AQIL JATUH dan bibir tersembam atas lantai..

DAN APALAGI...
bibir aqil TERKOYAK dan mengeluarkan DARAH yang sangat banyak..
PANIC MODE!!

Kesian sangat!!melalak la Aqil tanpa henti..huhuhu...
then..dalam sambil lap-lap bibir Aqil tu dan Aqil terus menangis Mommy pon tanya Aqil..
"Aqil nak ais krim tak?"
STOP NANGIS..
"NAK!!"
"ok jom kita beli ais krim kat situ.."
(haagen Dazs..)

pastu sambung nangis balik..huhuhu..
sampai Haagen yang sebelah Dell je..Aqil nangis lagi..
pastu cashier Haagen yg sgt peramah dan baik hati terus amik hati Aqil yang tengah menangis kesakitan..
"dia jatuh"
"oo bibir dia tu ye kak"
"a'ah.."
"nak ais tak?"
"boleh jugak"
Dan mereka pon memberi satu cup Ais tuk stop kan darah Aqil..
"terima kasih uollss.."
Sungguh baik hati..

Dan Aqil kejap nangis dan kejap senyap mkn Ais krim..
masuk dlm kereta sumbat susu terus tido..dan mlm tido tak lena sebab sakit kan..
Kesian dia..


DAN..

Ini pic Aqil waktu hantar Aqil ke rumah bibik..
Alhamdulillah..Still bleh senyum n banyak cakap..
GUD BOY!!



***Daddy nak jual SG TAB dia..setelah merasakan tiada ape yang special buat diri Daddy...
tgh mencari buyer ...huhuhu..
(tula..dari 1st beli lagi Mommy dah kata JANGAN BELI SG TAB!!tapi daddy degil...tula taknak dengar cakap Akauntan dia ni lagi..hahaha...)
Photobucket

May 10, 2011

~JuVaNa~ Seram oiiii!!!

Semalam 1 st time layan cerita Juvana ni after 3 weeks ditayangkan..

Hohoho..saya tgk sengsorang dengan ditemani Aqil sangatlah berdebar sentiasa..

hahhaah..lawak kan..sebab saya hati kecik skit so bile tgk cerita yang pada saya agak ganas,saya mulalah gelabah tak tentu pasal..

Semalam...Daddy tade...pg kelas..
Owm n Mizi pon tade..pg Ampang..

Tinggalla Mommy with Aqil yang main apa2 ntah dengan ditemani Chicha di dalam Cage
(gile nak tinggal dgn Chicha yang bebas di dlm rumah??mau Mommy yg tercirit ketakutan..hahah..)

Ok..ok..ok..berbalik pada cerita Juvana ni  yg pertama kali saya menontonnya..
Budak2 yang berlakon ni agak ganas dan sangat menghayati watak especially watak Botak sebagai House Captain yang tak boleh blah jahatnya...
Semua budak dia nak belasah..Maklum la Otai!!



then bila Hero citer ni which was Zahiril Adzim masuk sekolah Juvana ni ..dia rasa mcm culture Shocked!!Nak lari sesaja sebab tak tahan dengan kejahatan budak2 lain...huhuhu..



So mampukah Botak dikalahkan oleh hero?
Mampukah cikgu2 membentuk mereka menjadi seorang INSAN??



Saksikan Drama Juvana yang bersiaran setiap Isnin Jam 9 malam..

kanak-kanak dibawah umur 13 tahun harus di bawah pengawasan orang dewasa untuk menonton drama ini..

Saya sangat-sangat-sangat berminat dengan watak Cikgu Zakiah...Sebab lakonan dia superbb sebagai Cikgu Kaunseling plus kena pandai psiko budak2 Juvana ni..



Dalam Juvana Cikgu Zakiah bertudung litup berbaju kurung..


Tak sabar nak tengok aksi Cikgu Zakiah ni minggu depan...

***Cuma kurang gemar dengan watak Hero yang sampai minggu ketiga belum menunjukkan impact...Lembik sangat!!cepatlah jadi gagah perkasa!!
Photobucket

Alhamdulillah...Semua ini kehendakNya...

3/5/2011

Pagi tu saya ade meeting dgn boss and officemates..
Dalam hati saya dah mula berkata-kata...adakah ini sebuah penamat??
Akhirnya..boss sy pon declare and dia nak clear cut tentang status kami di sini..
Jadi saya dengan rela hati bersedia untuk berundur dari syarikat yang telah saya berteduh selama setahun ini..
Walau saya belum mendapat sebarang kerja tapi saya yakin rezeki itu ada di mana mana..
Yang penting saya dah tak mahu 'duduk saja'..saya dah bosan bila tiada langsung cabaran yang ada dalam career saya..
Jadi keputusan ini saya buat..

Dan boss..

Seperti kelegaan bila saya sanggup berundur walau saya belum mendapat sebarang pekerjaan sebagai ganti...
takpela boss...saya faham..boss dah tolong saya..saya pon tolong boss juga..hehe...

Dan release letter pon keluar..dan saya pon giatla jugak mencari kerja...takottt kalao2 saya tak dapat cari kerja dengan secepat mungkin dalam masa sebulan ni...
huhuhu...

Petang Menjelma...

Sekali tu..dapat call dari Patimas Computers Bhd...
Entry saya pegi interview tu boleh refer di sini yer...
Alhamdulillah..dengan kehendakNya..saya terpilih untuk bekerja dengan mereka dan akn bermula pada 23hb May ni...
hehehe...Rezeki ada di mana - mana kan...Alhamdulillah..saya bersyukur kepadaNya..

Saya dah tak payah bersusah payah untuk mencari kerja lg..

Saya dah dapat kerja!!ALhamdulillah...

Terima Kasih yang tidak terhingga..

Pagi saya diberhentikan..Petang saya diambil sebagai pekerja..Lucky!!

Dan semalam saya telah ke company baru saya untuk ambil offer letter dan semuanya seperti biasa cuma company lebih besar maka cabaran dan beban semakin besar..tapi di samping itu benefit juga semakin besar...
Alhamdulillah...

Weekend boleh bawak Aqil mandi swimming Pool n huby boleh pg Gym kt ofis baru saya nanti...InsyaALLAH..
Company baru saya ni terletak di Teknology Park Malaysia,Bukit Jalil..
Ia umpama sebuah resort yang mempunyai kelengkapan seperti Hotel..saya pon kurang pasti untuk apa diwujudkan pejabat sedemikian rupa tapi saya harap saya akan beroleh sesuatu..InsyaALLAH...

Doakan yang terbaik buat saya yer..




Mukee Happyy!!

***Semalam terus isi form buat touch card and business card..uishhh 1 st time nak ade business card..ahahahha..TERUJA!!
****Lepas ni mesti susah nak update blog..huhuhu..sedih..Tapi akn saya usaha sedaya upaya update juga walaumcmana sekalipon tau..keep on follow yer...
Photobucket

May 9, 2011

Special Review Of Glory Beach Resort,Port Dickson

Sedikit info dan gambar yang boleh dikongsi bersama...

Jom Layan...

Ok Selamat Datang Ke Glory Beach Resort Port Dickson..

GBR menawarkan apartment yang mempunyai pelbagai Jenis untuk didiami..

Antara Jenis apartment yang boleh disewa adalah..

Apt with 2 Bedrooms...

Apt with 3 Bedrooms (2 Queen + 1Single )

Apt with 3 bedrooms Business Class (2 Queen+ 1Single + in-house wifi)

Penthouse Standard  3 Bedrooms (2 Queen + 1Single+1 single)

Penthouse Deluxe 3 Bedrooms ( 3 Queen) Price RM 630.00..Kalo sesapa yang kerja kerajaan dapat Govt Rate..So cuma bayar RM 500.00 sahaja..banyak kan pengurangan nya..SO cepat-cepat la kerja dengan Govt..Bleh dapat murah..hehehhe...


At Entrance...

Welcome!!


Inilah bilik yang saya duduk..Seaview..

View mmg sgt cantik sampaikan Aqil terpegun keheranan...hihihi...


Third Bedroom...


Living Hall..Plus Balcony...ade astro tau..tapi selected channels only..Pakej Mustika harusla takde..kikiki...


Dining hall..Pastu ade tangga ke tingkat atas..


Kitchen..



Master Bedroom yang super duper besar..Bawak dua tiga toto pon boleh sumbat sepuluh orang dalam satu bilik ni..tapi yang kecik-kecik jela...hihihi...


Different Angle of Master Bedroom..besau kan..ade balcony jugak...


Tangga ke tingkat bawah..


Swimming Pool yang boleh tahan besar..Pakai baju ape2 pon boleh mandi kat dalam ni..Flexible!!



Asean Touch..Tempat urut kaki..

30 Min RM 40.00

tp once kita check in dpt free 10mins urut kaki..sorang jela..yang lain kalo nak urut kaki gak kena bayarla k..



Sunset...yg chalet atas air tu Nama dia Legend Water Chalet..Paling murah RM 300..
Daddy kata..next time kita duduk kat situ pulak..

Lebiu la daddy...


Selepas Subuh ..di waktu pagi...

Itu sahaja..dari saya..Lots Of luve...


***Next Entry will be Mommy Dah dapat kerja Baru!!Yeayyy..Alhamdulillah...

*SUma gambar di atas was taken by Mommy..nampak sangat MOmmy lagi teror pakai DSLR dr daddy kan??Uhukkk...SOrry Daddy...












Photobucket

Cerita di Glory Beach resort

Tepat pukul 4 petang saya se family selamat sampai di GBR ..Boleh kata one of the first family yang sampai..

(kira semangat giler lah...hihihi..tadela..weall yg pegang kunci la..kena la sampai dulu kan..)

Jejak je GBR harus klik klik dulu..



Angel og GBR...


Dan kereta ini lah yang telah membawa kami ke sini...power gakla kan..just take 40 mins je to arrived PD..


Sepanjang perjalanan Aqil just sleep..mmg sennagla..tak payah nak handle dia time kt dlm kereta..so ini muka baru bangun dia selepas kereta berhenti...Poyo je kan..hikhikhik..



Daddy check innnn...


Harus mengabdikan dulu gambar-gambar yang bersesuaian..hikhikhik...

Happy MOde..Yeayyyy...


Daddy Holds Aqil's hand tight...Towards to jalan-jalan area GBR..





Stop kita posing dulu yer...

Keliling pool..Tapi Aqil dah semangat gile nak terjun..sabar..tunggu aunties n uncles sampai dulu yer sayang...


AT lobby hotel..

Smiling face...


Aqil posing atas lantai je...


Aksi gedix Mommy n Aqil..hikjihikhik..



Jumpa playground pulekk..main-main dulu...


Nak turun gelongsor...


Rabbits yang banyak..


Yeayy..Pool tyme..Tp tyme ni Aqil dah boring..daddy lambat sgt turun amik gambar weall..sudahnya Aqil just tunjuk muka ketat je instead of muka happy..Dia taknak pakai pelampung..nak mandi sendirik je...huhuhu...


Stat membakar arang...



Arang dah mula membara...


Sorry gambar berterabur..Aqil at pool..



Baru lepas tangkap Aqil yang terlepas dari pool nak ke Play Ground..

BBQ TYME...


Start semua sibuk...



Damia n her mama plus family Rama..



Bkar tyme...Bujang bujang tolong bakar ayam,kambing,ikan,daging,hotdog..



Mommy muka cam hape je..hikhikhik...


Damia Yang comell bangat..Tembammm...



Sofea Yang comell n lemah lembut..


Makan..



Aqil n daddy cam bergaduh gayanya..Ni tak lain tak bukan merajuk ngn daddy la ni..


Gigih membakar..



Birthday celebration of Man Polis..

Comel kan kek ni..cam kek anak2 kita je..hikhikhik..


man n his wife SHima..Baby Damia dah tyido dah..tak sempat celebrate birthday papa..

DAY 2@ Photo Session...


E dan yana n 'Baby'...


Pengantin Baru yang sentiasa suwiitt n ROmantikkk...
Sani n Wani..


Rama's Family...

Our Red Family..


Sedondon..hikhikhik..

Owm n Aqil..


Perfect pics of us...

Happy Moment..

***Maaf jika gamabr tydak memuaskan..maklumla kami sangat Amatur walaupun menggunakan DSLR..so pity kan..huhuhu...


*Next ENtry..Special Review for Glory Beach Resort-Penthouse Deluxe...
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget