Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 4, 2011

Sabtu..Rehearsal..

Maafkan saya sebab dah terlalu lama tidak bercoret coretan disini..

Pastinya saya terlalu rindukan anda semua..

Ya..Anda..Andalah orang itu..

Hihihi..
Hai Peeps!!

terlalu banyak yang ingin saya kongsikan disni hopefully semua tak boring baca cerita syaa yer..hihihi...

1st and foremost..Saya nak bercerita tentang...

Hari Sabtu yang lepas...
Saya telah dioffer oleh MinazBoutiqueStudios (dah lama dah diorang offer) untuk memperaga kan baju mereka pada hari pembukaan gilang gemilang butik mereka yang telah pon berlangsung pada 1 May 2011..

maka saya pon dengan rela hati menerima Tawaran tersebut sebab owner tu pun bukan sapa-sapa..Cousin kesayangan saya jugeee...hihihih

(thanks akak sebab sudi menjadikan diriku begitu berharga..-mcm iklan shampoo pulak..sudehhh)

Dan pada hari sabtu sehari sebelum berlangsungnya majlis pembukaan tersebut saya pon harus menjalani proses taklimat dan rehearsal..

(jgn berharap yer..sebab betul..saya bukan blogger yang pandai dan rajin mengmbil gambar..saya malu..huhuhu)

Maka rehearsal berlalu tanpa gambar...

(maafffff..)

Tapi sebelum saya bertolak ke Bangi..

(saya perlu membawa budak botak bersama saya sekali...Daddy tade-pg Exam)

Jadinya..saya pon menunggu Aqil tido baru syaa akn bertolak ke Kjg sebab untuk mengelakkan gangguan yang bakal terjadi melalui perjalanan Puchong-Kjg

Jadi sebelum itu..terpaksalah melayani budak botak yang bnyk akai ni..hihihi..
(haaa yang ini ade gambar)



Aqil main conteng-conteng Mommy baca Intrends...
(best!!)



Tak cukup buku Aqil nak conteng bangku pulak..
(memang terbaik lahh)



Study sambil tgk Tv ..
(mmg bijak..Huhuhuhu..)



Aksi Comellll

Dan bila dah terlalu lama nak tunggu Aqil tido jadi MOmmy pon decide nk lunch kt KFC dlm pukul 3 cam tu..Pastu bila dah beratur2 tu sekali,nasi tak KFC tak masak lagi..Haih malas tunggula Aqil..Kita mkn rumah Nanny je la yer..then dgn gamble nya saya pon drive dengan Aqil tak tido kt blkg...

Tapi..

Tak sampai lima minit saya bekalkan U&I,Maka gambar di bawah pon terhasil..huhuhuhu
Selamat..


Nyenyak dah..sampai rumah mak saya dia tido n tak kaco langsung..

Rehearsal went  well..cuma Aqil sgtlah tidak sporting..
Padahal bukan sesapa pon kat situ..sedara mara je..
Tapi tetap!!
penakut n melalak mcm hape je..

Sampaikan Mommy nak pilih baju pon nak masuk dlm kain..
nak fitting baju kt tOillet pon nak hikut sama
Haishhhh..budak ni..
Mengada...

Pastu dahla kedekut Upin Ipin...Kwn2 lain nk tgk pn tak bagi..
Tak baik tau sayang..
kena kongsi dgn semua orang...

dan bile bersua dgn model2 lain rasa mcm kecik je saya ni..
Sebab??
Diorang sgt Gojesssss dan meletoppp..
Apalah sangat kalo nak dibandingkan dengan saya yang biasa-biasa saje ni n tade experience langsung!!..

Ade yang Dah expert..
Ade Model tudung Fareeda..
Ade Host TV9
Ade Penerbit Kedua Rancangan SAfiyya..

Haaa Amik kau..
Saya..
Bukan sesiapa..
Hanya sebagai watak tempelan..huhuhu..

tapi biarlah saya ....
Low profile sudahh..
Yang penting ko catwalk jgn sampai terjatuh pulak atas stage..huhuhu..

Abis rehearsal dlm kul 11 then saya escort adik sya n ank sepupu saya untuk menjeadi penjaga Aqil while i'm driving..
Depa ikut tido semalam esoknya pg butik,ikut saya lagi..
Thanks sayangs2 semua..

Sampai rumah..
Huby cal suruh siap..
haa??nak pg mana?
Kita pg Uptown..
Geng Futsal Ajak pg sana..
OMG!!
esok seawal 6pg kena menapak kt Bangi pulak..
Karang mata model ni sembap pulak tak cukup tido..

TAPI..
Demi menjaga hati suami..
Ikutkan jugak..
Dan Aqil..
masuk je kereta on the way to Uptown Danau Kota terus BUMMM..
Letih tak hingattt lepas bermain-main kt butik..

Dan saya hanya beli kerongsang je kat sana sebab orang terlalu ramai mlm Sabtu..
Dengan bawak aqil dlm stroller..mmg terbaik lah..

Arrived Home around 3.30..
Tido almost 5 am...
Nk bangun pukul 6 ..
Maknanya saya hanya ade 1 jam je untuk tido..
last2 terlajak..
6.40 yang saya sangka pukul 5.40 telah membuat saya begitu gelabah..
siap2..siap dengan escort saya tu..
hantar Aqil..
n orang kt Butik dah start calling sebab..
kakak Make up artis tu dah sampai n bersedia utk make upkan models..
OMG..sempat ke??
Sempat ke??

Jeng..jeng..jeng..tunggu Next Entry ya..

Sebelum tu..
Teaser...



Photobucket

7 comments:

Edura Hanum said...

akak sangat cantik

munna said...

Wah..dan jadi model pula mommy Aqil... cantik kak munna tgk

MommyAqil said...

Anum..Thank u..ala teknik make up je tu..hihihi..adik akak ni pon comel jugak..

KakMunna:hihihi..saje2 je..bukan serious sgt ...Lepas ni ntahbile pulak boleh jadi model lagi..kikikik..

MummyEcha said...

ok what...mommy pun gojesss n meletop gak...

MommyAqil said...

Thank u MummyEcha..MommyAqil ni biasa2 je..teknik makeup yg menjadikan luar biasa..hihihi...

syahnabil@duitcyber said...

Tak sangka rupa-rupanya saya jadi folower blog model popular...selamat berjaya lah yee...

MommyAqil said...

SyahNabil..Isy..takdela popular sgt..biasa je la..huhuhu...Thank u awak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget