Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 11, 2011

Aqil..Kejadian Semalam Di MidV

Selamat pagi semua...

Semalam..after maghrib..Daddy ajak pg MidV..Nak beli ape??
Beli things daddy la..ape lagi..huhuhu...We juz follow..

Masuk je kereta,Aqil dah mula layu..tapi disebabkan jarak rumah dengan MidV terlalu dekat maka Aqil tak jadi tido..huhuhu...So mula-mula masukkan dia dlm buggy..Sekali tu..BORING!!..Dia nak main-main walau dah ngantuk..So ini aksi budak ngantuk...




Tolak buggy...bila Mommy kunun2 duduk dlm buggy ni Aqil tak larat nak tolak pulak..
Adakah mommy dah BERAT???hohohoho..



Special Pose sebelum 'SESUATU' terjadi..


Daddy sibuk membeli dan mengistall sesuatu...haiyoo cepat sikit daddy..Aqil dah uncontrollable ni...huhuhu..



Dell..Keep your life moving...


Tak habis install lagik..

TIBA-TIBA........



Gambar ini pun terhasil...
Aqil main lari-lari tanpa boleh dikawal pon...plus dlm keadaan mengantuk,..
Sekali tu tanpa disangka...
AQIL JATUH dan bibir tersembam atas lantai..

DAN APALAGI...
bibir aqil TERKOYAK dan mengeluarkan DARAH yang sangat banyak..
PANIC MODE!!

Kesian sangat!!melalak la Aqil tanpa henti..huhuhu...
then..dalam sambil lap-lap bibir Aqil tu dan Aqil terus menangis Mommy pon tanya Aqil..
"Aqil nak ais krim tak?"
STOP NANGIS..
"NAK!!"
"ok jom kita beli ais krim kat situ.."
(haagen Dazs..)

pastu sambung nangis balik..huhuhu..
sampai Haagen yang sebelah Dell je..Aqil nangis lagi..
pastu cashier Haagen yg sgt peramah dan baik hati terus amik hati Aqil yang tengah menangis kesakitan..
"dia jatuh"
"oo bibir dia tu ye kak"
"a'ah.."
"nak ais tak?"
"boleh jugak"
Dan mereka pon memberi satu cup Ais tuk stop kan darah Aqil..
"terima kasih uollss.."
Sungguh baik hati..

Dan Aqil kejap nangis dan kejap senyap mkn Ais krim..
masuk dlm kereta sumbat susu terus tido..dan mlm tido tak lena sebab sakit kan..
Kesian dia..


DAN..

Ini pic Aqil waktu hantar Aqil ke rumah bibik..
Alhamdulillah..Still bleh senyum n banyak cakap..
GUD BOY!!



***Daddy nak jual SG TAB dia..setelah merasakan tiada ape yang special buat diri Daddy...
tgh mencari buyer ...huhuhu..
(tula..dari 1st beli lagi Mommy dah kata JANGAN BELI SG TAB!!tapi daddy degil...tula taknak dengar cakap Akauntan dia ni lagi..hahaha...)
Photobucket

13 comments:

sarah-najwan said...

ala kasihannya..bibir aqil da bengkak..xpe..sekejap aje tu..

hero mesti lasak..hehe..ni pesen 3 hero akak..

MommyAqil said...

tula..mmg takde ubt kan kak..minta-minta Aqil mampu tahan sakit..lagipun mmg Aqil lasak pon,ikutkan ajelah...Semoga bengkak dia cepat surut..

Edura Hanum said...

mestilah aqil terasa sakit.kalau kita org dewasa nie pun rasa sakit apa ntah lagi budak kecik.sabo jek aqil.

MommyAqil said...

tula kan num..kalo kita yang kena pon mesti terasa sgt2 sakitnya..huhuhu...

MummyEcha said...

mau sakit dibuatnyer tmbah lak kalu kena air..pedih sesangat rasanyer.hopefully bengkak tu akan berkurangan..cian aqil

wahida said...

alahai...sian sgt kat aqil...sekarang dia dah ok ke? kalau saya pun, panik time tu...

aqil jgn notti2 tau...auntie sayang aqil!!

SSulieana said...

siannn aqil...leh tahan lasak ye aqil ni aida...xpe hero mesti kuat!!!!

munna said...

alahai kesinnya ye Aqil.... dah seksi bibir tu jadinya.. biasalah budak klu tak jadi2 benda2 mcm ni tak aktif lah tu jawabnya

MommyAqil said...

MummyEcha:tula..mmg sakit sgt 2 la tu..sbb kalo setakat luka biasa dia tak nangis pon..InsyaALLAH semoga bengkak dia cepat sembuh..

Wahida:pagi ni tgk dah ok skit..cuma tgk after bangun pagi je rs cam perit skit..kesian tgk..Thank yu auntie!!cayang auntie jugakk...

MommyAqil said...

Sue:mmg lasak budak ni..tak larat nak kepong dah..tu yg selalu je jatuh2..huhuhu..

KakMunna:Tula kan bibir dah jadi angelina jolie dah..kesian tgk..huhuhu...betul tu..Aqil ni mmg aktif..ade je benda yg dia cuba buat...

-ini diary saye- said...

oh bibirmu sexy mcm angelina jolie.. aqil cepat sembuh k..

Ummi Ummair said...

alalala..syiannye Aqil..cepat baik ye sayang. :)

MommyAqil said...

Cikna:hihihi..Alhamdulillah Dah sembuh dah auntie Na...

UmmiUmmair:Thank u auntie!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget