Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 6, 2011

Ber Holiday with Geng Futsal!!

Yeayyyy..We all akn pg holiday!!Yeayyyyyyyyyyyyyyyyy...

Suke tak hingatttt..Sape yang tak suka pg holiday sila angkat tgn???

Takde kan..Suma suka ..Betul??

Saya pon!!!

Kali ni weall se family akn bergathering sambil bercuti ke PD...

Alah..PD je pon!!Tu pun nak kecoh!!!

Hello...PD pn PD la janji precious moment with my family yg lebih utama...huhuhu...

Geng Futsal...

Boleh kata every sabtu Daddy akn main Futsal with his Futsal team..

Actually bukanla daddy pny team sgt..Just baru join n kenal about less than a year pon..tp weall rapat mcm dah kenal lama..serious!!!tambah pulak yg ajak join team ni cousin Huby n his rakan-rakan maka kami jadi rapat secara automatik...huhuhu..

So kebanyakan geng Futsal ni dah kawen n dah ade anak dan bakal ade anak..hihihi..Yang dah ade anak tu sumanya adik-adik Aqil n suma girls..Aqil sorang je boy..Tunggu Pakngah E n Makngah Yana pny baby la..Katanya Boy..InsyaALLAH...

SO after plan pny plan dan at 1st weall dah set tarikh..cuma depa taknak tido juz nak balik hari je...

TAPI...

MOmmy dah ade plan sendirikkkk...hihihihi..Y not kita just stay 1 night kt mana2 hotel n Ahad balik..takdelah penat sgt kan..huhuhu..OKehh Mommy pon dah survey Hotels almost a week dan hampir nak booking Avillion Admiral Cove...Tanya daddy,He said ok walaupun keberatan pada mulanya..Tapi Mommy tetap nak tido jugak..Then daddy ok jugak dengan sepenuh hati..

Nilah dia Avillion Admiral Cove...Cantik kan..


Sekali tu kan..Before swipe card....Last week ade game n meeting for our short vacay...Sekali tu semua pulak nak tido PD...huhuhu..Then diorang suruh weall yg tolong book hotell..Haiyohhh..camano ni..takut full  je..

So takde lain weall pon nak booking la Ilham Resort yg mmg superb resortnya..Best..Pantai pon bersih n facilities sgt tip top..



Memang kena sgt la book aprtment n boleh sumbat semua ...Sekali tu kan..
Sedih..
Dah fully booked!!
Owh serious sedih bangat..Sebab insists sgt nak dok kat sini...
Then hari isnin lepas..terusla menggooglekan diri dan try cari the best apartment yg still available..
Bayangkan yer..Malam hari ahad tu dah menempek kt dpn PC cari hotel n apartment..
But still tak jumpa yang sesuai..
Kalo ade pon dah penuh..

Pastu esoknya terusla weall mengadap SG tab pulak after celik mata sampai ke petang tak jumpa yang dicari..
hohohoho..
ini sudah kes berat ni..

Sudahnya...
Daddy said:
"Bie..jom siap..kita pg PD ptg ni jugak!!"
Hohoho..daddy mmg suka buat gempak kan..hahahah..

Siap2 dah pukul 4 lebih bertolak dari Puchong n towards Seremban Jem Tak boleh blah sebab orang nak balik ke destinasi masing2 after bercuti 3 hari..
Haaa mmg la kan..

nak Dekat pukul 6 sampai Ancasa resort...Try survey..bilik still available tapi Mommy cam tak berkenan sebab tgk kt Website punyalah cantik gile tapi bila dah tgk sendiri..hurmm Ado..Biasa sgt...Tak cantik mana pon..kata bali concept..bali mmg la bali..Tapi Bali yang dah usang..hurmm..tak syok la..tmbah pulak Pantai sgt kotor sebab public pantai kan so kalo nak buat barbeque kena buat kt pantai Instead of depa ade port sendiri for BBQ..

Arghh..TAKNAK!!

terus ke ILHAM..tetap put some hope supaya yg we called them tu penuh hanya sandiwara semata mata..TAPI sebenarnya kenyataan..dah sampai sana pon diorang tetap kata dah penuh..sedih tau!!
Try Permaisuri Resort..penuh jugakkk.

Try MAyangsari,Corus PAradise, Le Paris La COstaRIca,dan mcm2 lagila..tapi sumanya tak menepati piawaian Mommy yang sgt cerewet!!
I Admit it!!
Yelah kita bayar mahal2 tapi service,facilities n apartment hanya ala ala je..buat ape kan..baik tak payah..

Then Daddy pon sanggup la dari hujung sini ke hujung sana drive cari hotels..
Then..
pg jugakla sini walau tak pernah call or google pon resort ni..tak pernah..

Ni lah resort nya..



Akhirnya..penantian sudah berakhir..
Weall Akan menginap di Glory Beach Resort..
hihihi..
Bukan Mommy taknak tinggal kt sini..
cuma..
Mommy dah banyak kali dok kat sini sebab kalo dengan family Mommy MOmmy selalu je stay sini..
SO ingat nak cari kelainan..
But sorry can't find..

HOTEL mungkin banyak..hristle hotel,Legend Water CHalets,n mcm2 lagi..but we search for apartment yang weall boleh duduk sekali seramai lima family plus beberapa budak bujang..huhuhu..

So weall dah book n fully paid for Penthouse Deluxe..
hihihi..
taste nak high je tau Mommy ni...

Tapi Mommy tak penah duduk PentHouse ni before this..
So after dah balik dari sana nanti mommy cerita yer pengalaman menginap di sana..

Semoga semuanya indah2 ..InsyaALLAH..

Happy Weekend Youllssss..


***Camera dah booked n pinjam from my sis..Hihihi...nak tangkap gambar pepuas..kikikiki..
Photobucket

5 comments:

Edura Hanum said...

berjalan-jalan dengan family besar yek kak?
anum if p pd tue pun time tmpat mum wat family day..memang the bestlah..satu apartment hanya family anum jek.orang lain kena kongsi2 bilik.
nielah kelebihan orang yang ramai anak dan adik-beradik.
pe2 kita diberi keistimewaan yang lebih

MommyAqil said...

hihihi..masing-masing family tadela besar cuma bnyk family je..aih..ape akak cakap ni..tapi boleh kata ramai jugakla.1st time nak ber vacation bagai dgn org lain selain family huby akak...huhuu..Betul anum kata tu kan,kelebihan buat org yg ade family besar ni..InsyaALLAH akak pon tak kongsi dgn org lain kut..cuma org lain yg akn kongsi bilik..okla kan..

Yasminhamid said...

ermm.. best tu bercuti ramai-ramai.

MaMaNuRiN said...

Nak ikut nak ikut

MommyAqil said...

KakMIn:ALhamdulillah..seronok..semuanya sekepala..senang je nak handle even ramai yang pegi..

mama:Ala..lambat cakap..kan dah kena tinggal..hikhik..gurau je..len kali kita plan sesama ye..hihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget