Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 10, 2011

Alhamdulillah...Semua ini kehendakNya...

3/5/2011

Pagi tu saya ade meeting dgn boss and officemates..
Dalam hati saya dah mula berkata-kata...adakah ini sebuah penamat??
Akhirnya..boss sy pon declare and dia nak clear cut tentang status kami di sini..
Jadi saya dengan rela hati bersedia untuk berundur dari syarikat yang telah saya berteduh selama setahun ini..
Walau saya belum mendapat sebarang kerja tapi saya yakin rezeki itu ada di mana mana..
Yang penting saya dah tak mahu 'duduk saja'..saya dah bosan bila tiada langsung cabaran yang ada dalam career saya..
Jadi keputusan ini saya buat..

Dan boss..

Seperti kelegaan bila saya sanggup berundur walau saya belum mendapat sebarang pekerjaan sebagai ganti...
takpela boss...saya faham..boss dah tolong saya..saya pon tolong boss juga..hehe...

Dan release letter pon keluar..dan saya pon giatla jugak mencari kerja...takottt kalao2 saya tak dapat cari kerja dengan secepat mungkin dalam masa sebulan ni...
huhuhu...

Petang Menjelma...

Sekali tu..dapat call dari Patimas Computers Bhd...
Entry saya pegi interview tu boleh refer di sini yer...
Alhamdulillah..dengan kehendakNya..saya terpilih untuk bekerja dengan mereka dan akn bermula pada 23hb May ni...
hehehe...Rezeki ada di mana - mana kan...Alhamdulillah..saya bersyukur kepadaNya..

Saya dah tak payah bersusah payah untuk mencari kerja lg..

Saya dah dapat kerja!!ALhamdulillah...

Terima Kasih yang tidak terhingga..

Pagi saya diberhentikan..Petang saya diambil sebagai pekerja..Lucky!!

Dan semalam saya telah ke company baru saya untuk ambil offer letter dan semuanya seperti biasa cuma company lebih besar maka cabaran dan beban semakin besar..tapi di samping itu benefit juga semakin besar...
Alhamdulillah...

Weekend boleh bawak Aqil mandi swimming Pool n huby boleh pg Gym kt ofis baru saya nanti...InsyaALLAH..
Company baru saya ni terletak di Teknology Park Malaysia,Bukit Jalil..
Ia umpama sebuah resort yang mempunyai kelengkapan seperti Hotel..saya pon kurang pasti untuk apa diwujudkan pejabat sedemikian rupa tapi saya harap saya akan beroleh sesuatu..InsyaALLAH...

Doakan yang terbaik buat saya yer..




Mukee Happyy!!

***Semalam terus isi form buat touch card and business card..uishhh 1 st time nak ade business card..ahahahha..TERUJA!!
****Lepas ni mesti susah nak update blog..huhuhu..sedih..Tapi akn saya usaha sedaya upaya update juga walaumcmana sekalipon tau..keep on follow yer...
Photobucket

8 comments:

Edura Hanum said...

anum pernah masuk tchnology park sekali tahun lepas.time tue opis wat event kat sana.luas kwsan dia.
untung akak yer.
anyway memang rezeki ada di mana2 saje

kayzie said...

tahniah momy aqil..

p/s:asal muka dak comel kat header tu terbalik mumy?hehe

MommyAqil said...

yeke anum penah sampai sana??nanti boleh selalu datang la yer..bleh minum-minum..hihihi..Alhamdulillah..rezeki masing2 pasti ade kan anum...

Kayzie:thank u dear..hihih...Muka Aqil terbalik??mmg Mommy tangkap dengan cara terbalik time dia mengamuk landing atas lantai..hikhikhik...

munna said...

tahniah mommyaqil.... hilang patah tumbuh berganti...ehh..betul ke pepatah ni... failed bm kak munna

Suliana said...

alhamdulillah.. rezeki ada di mana2 kan.. ada hikmah di sebalik itu.. u got a better benefit :-)

-ini diary saye- said...

tahniah akak and good luck!

MommyAqil said...

terima kasih kak Munna..betul la tu..BM kak Munna aida BG gred A!!hihihi..

Sue:ALhamdulillah..mudah-mudahan..terima kasih ye !!hihihi..

CikNa:Thanks a lot yang!!

shilafaizz said...

tahniah aida...alhamdulillah..setiap kita meredhai sesuatu yg terjadi ats kita pasti ade hikmah besar disebaliknya...keje rajin2 yer..kwn sy keje kat Technology Park tp keje kt branch Standard Chartered Bank disana..
P/S: sy ade add awk di FB tak nak approve sy ke..ekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget