Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 26, 2011

Mommy's 1st day...

23 May 2011
1st day Mommy di company baru..ouh..gugup jugakla..(ayat purba)..1st time nak jumpa collegue yang boleh ngam ke tak ntah..boss ok ke?diorang ni tak kisah ke?or ade yg racist mcm company kwn Mommy tu..oohhh takut sangat bile 1st time jejak kaki kt sana..

Bila start dikenalkan to all staff kt Finance dept,baru la lega sikit..tgk mcm ok2 je..hihhi…Boss Finance pn ok n he’s a man yg blur2 orangnya..dlm finance dept ni ade 7 exec (Malay exec just 2 including Mommy n the rest Chinese..) 2 assistant Exec (Malays)..Two Assistant Accountant..1 Accountant n 1 Head of Finance (all Chinese)…

Tp Finance Dept bersama2 dlm satu bilik yg besar dengan Procurement dept,Order Mgmt Dept n HR Dept…hohoho..Bleh bayangkan tak berapa pny besar bilik ni..huuuhuhu…Tapi so far Mommy ok je..
CUma 1st day tu asik menghitung saat dan ketika nak balik je..Boring gileee..tak tau nak buat ape..supervisor pon busy gilee2..pastu blehla jugak belajar pasal system dgn Tamie..Kwn sebelah cubicle Mommy ni..Dia sgt helpful n tak kedekut ilmu..U can ask me whenever u want..Sure No problem..U can do it!!(spirit from her!!) hihii…

Dan 1st day berlalu dengan begitu shaja cume dlm kebluran jela..of course!!1st day kan..


Waktu Lunch Mommy pg mkn sorang sbb blom dpt nak adapt dgn environment n kwn2..Mommy lunch kt Mimos bangunan berdekatan..Kat opis Mommy ade Bistro tapi..HALAL nya diragui sebab diorang kata ayam tak sembelih n ade masak guna wine n B**I juga..ohh takpela..Baik mkn kt tmpt lain dari meragui nya kan..Pastu kt Mimos pon jmpa collegue Mommy ..so join je la buat muka tak malu kan..Budak baru la katakan..hihihi..Diorang pon ok!!kita pon ok je la kan..

25 May 2011

Hari ketiga..best la jugak..cume belum diberi company utk Mommy in charge n handle n yet still don’t have any works to do..Honeymoon mode saje..hahhah..Tp boring..sebab tak bleh access FB n Blog juga..sedih..

SO ape Mommy buat??berangan n berangan..in fact this entry pon mommy karang kt opis time keboringan at least got something to do rite..huhuhu..

K la..Mommy nak sambung berangan..Daddy dah janji mcm2 ni..Hopefully daddy tak mungkir janji..kikiki..


Mode nak balik Kedah Next Week terganggu!!Arghh Takut nak cutiiiiiiiiiiii..Pening ….

4 comments:

Yasminhamid said...

selamat bekerja ditempat baru...

Ummi Ummair said...

selamat bertugas di tempat baru aida. moga cpt2 dpt sesuaikn diri. :)

munna said...

good luck kat tempat baru ye MommyAqil....

wahida said...

semoga dpt adapt ngan suasana baru..saya tau, sis mesti boleh punya!!

caiyok caiyok!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget