Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 6, 2011

Ouh ho ho ho...Hijab Crysis Lah...

Dis morning my cousin in-law (ehh ade ke term tu??)hihihi ...Post sumting on my fb's wall..
She said 'kak aida,Read this!!tgh hot skg ni'
sy pn dgn rela hati membukanya kerana di sana tertera gambar FL kesayangan saya...

uuppssss...ooppppssss....rupanya owner blog tersebut telah menegur secara berhemah cerita yg berkaitan hijab perempuan yg menjadi trend skrg ni..
Dan FL secara tidak langsung terkena tempiasnya...
so kt bwh entry tu of cozla bnyak sekali komen2 yg tertera..
and as usual ramai yg menyokong n membenci entry tersebut...

To me..rasa terkena kt btg idung sendiri jugak...
tapi still under control n have to think dat everyone has their own opinion...
So tak kisah depa nak kata ape pun...
yg baik amik sebagai pengajaran n yg tak elok jadikan teladan..
that's all..
tak payah nk melenting terok2 sgt..
Like my cousin in law said 'being silent is d best thing to do'

ohoohoho...
from my own point of view..
berhijab tu adalah tuntutan dari ALLAH..Yang Wajib setiap Makhluk ALLAH di muka bumi ini tunaikan...
WAJIB tetap wajib tak kisahlah sama ada kita ikhlas atau tak sebab itu WAJIb..

Saya...
masih tak sempurna
masih mencari kesempurnaan ITU..
Tapi..
saya masih mengenakan hijab walau belum memenuhi tuntutan syariat sepenuhnya...
Saya masih sedar dan tahu batas-batas seorang muslim dan aurat yang sepatutnya ditutupi..

apatah lagi..
Saya sekarang bergelar seorang ibu dan isteri...
Terlalu banyak yang perlu dipelajari..
sebelum menjadi muslimah sejati..
Wahai suami...
Pandulah saya ke arah yang abadi..
kerana ALLAH maha mengasihani...

**Cousin in law sy yg cumel lg bijak..NamaDiaZaira
***Selamat Beramal semua..***
Photobucket

2 comments:

zaira said...

sempat lagi kak aida promote blog zaira. hohoho...

ok2, pasal anon tu zaira dah cool dah.

ngong je dia nih. buat benda tak snonoh kat blog orang.

MommyAqil said...

okies zaira..
Cool n relax ya babe!!
org lawa mmg selalu ade org sakit hati..hihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget