Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 14, 2011

Lambatnya nak tunggu Aqil CAKAP...haduiiii...

Walaupun Aqil sudah berusia 17 bulan..tapi dia still tak boleh cakap lagi...
huhuhu..
haihh..perlu ke saya risau??ntahla..tapi saya memang dia jenis yg lambat cakap n cepat jalan kut..rsanya la..
ke ade faktor2 yg mempengaruhi percakapan dia??
contoh..M&D tak communicate dengan dia sangat that's y dia lambat cakap..
Iya ke??
hurm musykil gak ni...
kalo tak communicate sangat rasanya Mommy rajin je cakap dgn dia n layan dia cakap walaupon Mommy tak faham Aqil cakap tapi Aqil fully understand what Mommy say...

As of Now...
Aqil juz bole cakap.. Cat, dog, tak, nak, n few simple words..
I think tht's gud enough for a start..
kut..
h/ever last weekend, Mommy tried ajar Aqil sebut words yg juz ade 1 suku kata je..
contohnya...
Dad..Mom...No..Put...why...and others..
Alhamdulillah..semua tu dia dapat sebut...
tapi ikut mood gkla..kalo mood tak best, ado je la yg dapat...huhuhu...

Tapi luckily, dia sangat faham ape yg orang cakap..
Aqil..hug Mommy like this...(peluk dgn kuat)
dia pon peluk sekuat hati..
Aqil..Kiss Mommy...
hssss...dia hembus kat muka kita..
hahahha...Lawakla Aqil ni..

Ape2pun..cepat ke lambat ke asalkan Aqil bleh bercakap pon dah Alhamdulillah...
To my dearest son..Mommy Love u so Muchhh!!!Mmmuuuahhhhh...

gamabr di ambil after mommy balik keje n baru je dapat baju n seluar terua pakaikan kt aqil..nk tgk padan ke tak..Alhamdulillah..hensem anak Mommy ni!!shoe daddy yg beli n lain2 mmmy yg tlg belikan..
Daddy!!Jom Kite pg Zooo...
Photobucket

4 comments:

Suliana said...

xyah risau kot. my aqil pun ckp pelat2 skang ni.. at least ada la words yg keluar dari mulut nya dari tak de lansung, may be lambat skit :-)

MommyAqil said...

yeker su?huhuhu..tula..mmg budak akn cakap pelat tp myaqil asik cakap jerman je..bile ntah nk ckp bhs malayu pulak..hihihi..Betul2 tukan..At least ade gak words yg dia sebut..Tunggu dgn sabar je..hihihi...

Yasminhamid said...

kira cepat gak la tu.. 17 bulan dah boleh sebut a few words..alif... sampai sekarang pun pelat lagi...

MommyAqil said...

yeker kak min..hurmm sy ni mmg panic lebih kan..sabar je la..pelat2 alif mesti cumell kalo dia cakap kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget