Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 31, 2014

Sunday Activity - Sunway Pyramid Kedai Runcit K.a.M.i

Cerita pasal semalam..

Semalam..rumah kami start takde air sampai hari ni..so pepagi saya dah mandi since air akan stop at 9am..so lepas subuh,tidur balik sampailah pukul 9.30pagi sebab Medina dah bangun..so lepas tu saya dah tak mandi lah kan..Cuma gosok gigi n cuci muka je..kena jimat air..so kira halal je sebab pukul 6.45pagi tadi dah mandi..heheee..

Anak-anak dah bangun,terus saya keluar pergi beli nasi lemak sebab tak boleh masak kan sebab air takde..huhuhu..So makan breakfast,anak-anak pon dah mandi..Bibik pon dah kenyang, terus suruh dia angkat kain baju untuk saya hantar dia pulang rumah MIL..hehehe..sebab air takde..kena jimat air..kikiki..dia mandi je dekat satu tempayan..mana boleh kan..hehehee …tapi sebelum tu saya cakap nak bawak anak-anak pergi Giant jap..main-main time…hehehee..

Sejam kat Giant..hantar Bibik balik rumah MIL..daddy pon dah bangun…terus kami melepak bermalas-malasan kat rumah sambil melayan perut yang masih kenyang..hehee..Medina only tidur at 3pm sebab asyik nak main je kejanya..

Bila Medina tidur mommy dah tak tau buat ape..so menghabiskan masa dengan blogwalking sebab kat ofis dah tak boleh blogwalking..huhuhuhuhuhu.. (boss ada everytime..dulu tengahari dah balik..sekarang full day..sedih makkk)

Tetiba Aqil turun, dia cakap Daddy ajak keluar pergi IOI petang karang…Yeayyyy!heee

So here we are..

On the way..daddy kata nak pergi mana?Mommy kata IOI susah nak makan sebab terhad gile kedai makan yang ada..So teruslah kami ke Sunway!heheee..Seronot!


Budak baru bangun tidur..Mamai lagi..








Tapi memasing excited nak pergi jalan..


Dah sampai Sunway..Daddy dera Abang Aqil..kesian Abang Aqil kena bawak Diaper Bag..


Lepas tu kami pergi makan Ayam Penyet Kat SUnway...

Sedap jugak..harga pon lebih kurang..


1st time Daddy ber selfie!
heheheh


Mommy n Dotter's bonding


Ayam penyet+Terung Penyet+Bakso kuah..

Nyummyyy...


Tetiba jumpa Horse..meh kita tangkap gambar dulu..


Abang Aqil teringin nak naik bumper car..tapi tak boleh..sebab dia kecik lagi so daddy terpaksa jadi driver..huhuhu








Lepas dah jalan-jalan ..Daddy tetiba nak pegri beli Power Bank pulak..so Mommy nak control anak2 agak susah jugak..so melepak minum lah kami kat Auntie Anne's..

Sedap dan yummy budak2 ni makan..

Suka gile dengan Almond caramel..hehee











Tepat pukul 9 malam baru masuk kereta dan beransur pulang setelah mencari botol air Abang Aqil yang KETIGA!

Ganas sungguh anak-anak ku..

Botol air pertama, straw problem..

Botol air kedua Medina hempuk sampai patah cover dia

Hopefully botol air yang ketiga ni bertahan lama sebab agak pricey.. (pricey lah sangat..)hahahahha

Happynya weekend jalan-jalan..ouh indahnya hidup...heheee
Photobucket

11 comments:

nurul husna said...

wahh..dah lama husna x gi sunway...dulu selalu gi sunway dating dgn tunang (husband)...skrg kena pegi lg ni bwk irfan lak...hehe

kayyana said...

quality time.. spend with family kan.. hehehe.. eh still takde air ke rumah? laa ksiannye..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak.. alaa comelnya abang aqil carry bag diaper medina. hehehee ni dekat office sheila pun takda air. susahnya nak solat.. hmm singgah menabung infiniti sini~~~

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnye jalan2 outing hujung minggu..and medina sooooo sweet ngan skarf munga2 tu kan..hihihi

Petak Bunga said...

rumah sejak minggu lepas ada air lagi.. x tau lah bila plk x de air..
tp selalu beringt lah..

norey said...

bestnya dapat jalan² bersama keluarga walaupun hanya ke shopping complex....yg penting anak²...happy

dalila said...

weee..almond caramel..peberet kite jgk!!umah aida xde air?siannya..susahkan..aritu blk umah mak, xde air..dugaan btl la nk bejimat2 tu..hihi..

Wawa Yusoff said...

kalau dapat jalan-jalan weekend mmg indah hidup :)

IDAZS said...

kalau tak ada air mmg x senang duduk. lebih-lebih lagi kalau ada ank kecik kan? setakat ni area rumah saya tak termasuk dlm kawasan catuan air tu.

weeknd mmg best jln-jln, window shopping (kalau tershopping lagi bestla), mkn-mkn.. hehehe

aTieYusof Family said...

seronok nya jalan2 gi Sunway.. mcm dah lama tak pijak sana..hehe..happy je tgk Medina & abg Aqil tu..:)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Wah bestnya selalu kuar jenjalan..farah skrg lebih suka terperap kt umh jer.. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget