Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 7, 2014

Semalam - Aqil - School Fieldtrip - Terjatuh - Luka di mata

Assalammualaikum..

Salam Jumaat..

Semalam..buat pertama kali Aqil join Field trip Smart Reader Kids ke Pusat Sains Negara n Muzium Diraja..

Aqil excited?

Sudah tentu!

Apatah lagi hanya disertai oleh Teachers n his friends only..Without mommy n daddy..

So inilah muka excited itu..di pagi semalam..hehee..


So will fetch him at 2pm..

Tapi bila dah dekat 1.30pm tu tetiba Principal dia called..

Nak bagitau yang Aqil terjatuh kat Toilet n bla bla blaaa..So nak bagitau ni,instinct Mommy ni cukup kuat..before dia left dari car pagi tadi lagi saya dah rasa tak sedap..tapi saya ignore je..something might be happened tapi nothing serious..Ok this is it!

Saya pon menunggu dengan penuh debar tepat pukul 2 ptg kat school Aqil..

Sekali tu tengok dia..hurm..teruk jugak lah sikit dari ape yang bayangkan..sebab agak dalam luka dia Principal pon explain..suruh bawak pergi klinik n nanti akan claim dengan insurance company..

So..ini lah encik Aqil after dia balik dari Field trip itu..























Dah balik rumah..selepas  di gam..

Nak jahit sebenarnya sebab macam terbukak besar tapi dekat sangat dengan mata so DOktor pon tak berani..so dia gam dulu, nanti tengok hari ni macamana..

Haihla Anak..

saya tak surprise sangatlah sebab tau dah Aqil ni macamana..dia jenis tak reti duduk diam..

Tapi Teacher dia kata kejadian kat toilet time dia tengah nak kencing..lepas tu imbalance terus terhantuk..

Surprisingly, Aqil tak nangis langsung bile kejadian ni berlaku n during treatment tu pun dia ok je..rileksss..

Hebat betul my Jebat ni...hehe..

After all,

Hurm..takpelah..benda dah jadi kan..

Redha..


*** Tersentuh sikit hati saya bila tengok Aqil tetap dan kejap genggam plastik kuih Donut dia dari masa pergi dan bila balik plastik n dua biji donut dia,still ada lagi kat tangan dia..saya pon tak tau kenapa dia tak makan donut tu dan bile dah balik,baru dia makan..tengah imagine macamana lah dia bawak kuih donut ke hulu hilir tu kan..haih la hero mommy ni..





Photobucket

11 comments:

Hati Ema said...

sonok sgt tu sampai x sempat nak makan donat.. hihihihi.....

Petak Bunga said...

aloh budak2.. sekejap je sakit..
pastu x ingat dah.

Mar Mansor said...

aqil kuat..kan hero mummy..

Mama Safiy Arfan said...

hehe sy dpt byg cmne gaya dia bwk kuih tu ke hulu ke hilir..comey nyelah..kite suh dia mkn tp dia nak jgk tgu blk umah..so cute aqil nih. Pic yg mata dia pndg je doc smbil muka cuak btl..hehehe....cute jugak.

SSulieana said...

oucchhh!!!Aqil Kuatttt...Good boy..

aTieYusof Family said...

kesian Aqil...moga luka tu cepat sembuh dan tak perlu dijahit.. Aqil good boy bah..tak nangis pun masa Dr check kan...
Lelaki kena kuat kata adik Pa'e..:)

MaMa Rey said...

Kesian Aqil..sakit tu.tp thnnya dia kn.ank sy pn prnh cedera dkt mata n nangis kuat..jd cemas sy dbuatnya..

Seronok agaknya tu sampai lupa mkn donatnya..:)

rohalili hassan said...

takper Aqil good boy kan!! anak mommy kuat,tak nangis lagi..

akak kan aida kalau bab jatuh then berdarah lagi mmg cuak sangat lah..nak2 yg berdekatan dengan kepala ni kan..

alhamdulilah semoga luka adik aqil cepat kering dan baik okeh..

Lily@MamaZaraZareef said...

alahaiii aqil..sian die terjatuh plak ehh..harap dah oklah luke tu yek..nway, seronoklah aqil dh merasa skool trip..skool zara tak tau ada ke tak trip2 mcm ni..hihi

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Kuat hero mommy ni...good boy... ^^

dalila said...

sian aqil..nmpk mcm teruk jgk..bdk2 bese la tu..excited sgt spi 'lupe' nak nangis..hihi..abg aqil kuat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget