Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 20, 2014

Parents Teacher Meeting # SmartReaderKids

Assalammualaikum..

Tadi ada Parents Teacher Meeting (PTM) kat school Aqil..

So 1st time nak jumpa Teacher Aqil agak excited lah jugak for Mommy n Daddy..

Dan ini lah review Teacher Rina:

- Kalau menulis, tersangatlah lambatnya nak siap.. (in other words terhegeh-hegeh) jenuh Teacher nak tunggu.. - Okay..akan practice kat rumah lagi

- ABC semua dah cam..dan bila suruh baca in order semuanya pass tapi bile tunjuk ni huruf ape..tu huruf ape, dia tak tau..dia diam je.. - Memang tersangat peliklah kan..sebab Aqil memang sangat hafal ABC since 2years old..tetiba teacher cakap dia tak cam ABC, saya cam..haih kenapa dengan Aqil nya..sebab kat rumah kan dia siap eja nama kitorang dan kawan-kawan dia lagi siap kita boleh order je kita nak huruf ape..tetiba kat school Aqil tak perform pon..Keciwa Mummy..Then Daddy pon buat lah exam depan Teacher dia..tanya ni huruf ape..tu huruf ape..boleh je dia jawab..Teacher dia kata, haa itu dia jawab jugak tapi bile I tanya, dia diam je..macam tak tau..Haihlaaa Encik Aqil..Please buang sikit perasaan malu tu..Will find other solution for it..

- Reading pulak dia just hafal je..spelling tak lancar lagi...takpelah baru 3 months kan.kalau kat kelas dia ada 2,3 pupils yang dah boleh baca... - Ok akan practice kat rumah lagi...baca buku lebih kerap lagi..

- Colouring memang dia tak ok lagi..- memang pon!tak cantik..Teacher advise suruh pakai crayon kat rumah..InsyaALLAH will help..

- Attitude Aqil sangat bagus..tak nakal..tak buat orang..diam je..Memang good boy sangat.. - Alhamdulillah walau kat rumah attitude dia lain sikit compared at school..Tapi oklah kan better nakal kat rumah dari kat school..hehee

- Overall,he's okay..tak lah lemah sebab ada lagi pupils yang lemah dari dia..

So that's it!hopefully lepas ni Aqil akan improve lagi..Amin..

Photobucket

6 comments:

Petak Bunga said...

aqil ni pemalu kot..
biasa budak cam ni excelent nanti bila dah besar.jenis yg belajar sendiri2. pendiam ke dia?
ingt pe pmt td.. pibg gitu eh.

Mama Safiy Arfan said...

maybe dia krg yakin nak gtau cikgu..tambah2 sbb dia pemalu hehehe..

~MommyAqilMedina~ said...

Petak Bunga: Memang kat school Teacher dia kata memang dia pendiam sangat!!tak interact sangat..aida pon pelik macamna lah dia boleh jadi pemalu sangat..haih..

Cik Cammy: memang dia pemalu lah..susah jugak kan kalau terlebih pemalu..

Farah Waheda Wahid said...

PTA memang essential dan dari sinilah kita nak tau perkembangan dan development anak2 kita kan?

Lily@MamaZaraZareef said...

Alahaiiii..samelah cam zara gak..nombor sume dah kenal, leh mengira, leh membaca..tp first feedback dr teacher kata die too quiet dlm kelas..smpai teacher tak tau tahap mana die dh pndai..mmg pjg lebar gak akak, papa, n nenek2 die bagi nasihat itu ini..jgn tkt ngn teacher, jgn malu sume..alhamdulillah, last jumpe ngn teacher die arituh kata zara dh byk improve n mula perform dlm kelas..harap aqil pon mcm tu k..maybe bdk2 ni amik masa sket kot nak biasakan diri kat sekolah baru kan..:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

aQil pemalu ye..hope lama2 nanti ok lah dia..chayok2 aQil.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget