Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 17, 2014

Progress Medina- Fever on and off (Refer SDMC)

Assalammualaikum..

Cerita Sabtu - Matta Fair (Next Entry) - SDMC

After work saya terus ke PWTC for Matta Fair..jalan-jalan about 2 hours macam tu, pukul 4.30 dah sampai rumah Bibik..

Ambik Medina,badan dia panas balik and nak berdukung je.

So saya rasa this is the time!

Abang jom kita ke SDMC sekarang jugak..after took Medina's temperature (39.6)

Bergerak lah kami ni ke sana sebelum hujan lebat..

Alhamdulillah sampai je kat SDMC orang tak ramai sangat and process pon cepat je..

Register - Nurse panggil masuk bilik 1st triage - ambik temperature - 38.6 - kena masuk ubat terus sebab takut tarik (High Fever) - Lepas tu kena mandi..

Nurse yang buat semua..mandikan Medina atas katil..tak sempat nak ambik gambar pulak sebab berperang denagn Medina yang tak tahan sejuk..menjerit meraung macam kena pukul..huhuh..sabar je lah..sebelum tu masuk ubat thru bontot dulu..lepas tu baru sponging session..

Lepas tangis Medina reda,baru lah masuk bilik Doktor..Doktor ni macam saya tak happy sangat lah..entah kenapa..cara dia macam tak friendly and entah TAK BEST..

Dia observe,Medina macam semput..nafas dia laju so terus dia suruh Med buat Neb dulu..Haih..1st time ni sebenarnya Med nak pakai Neb..hopefully dia ok..huhuhu..

As expected..as per Abang dia..memang mengamuk menjerit lah kan bile 1st time pakai tu..sampai Mommy pon sureender..tak larat nak pegang sebab ganas dia menendang boleh tahan jugak tau..lastly, pass kat Daddy, ALhamdulillah..Daddy pon pegang n kepung dia kejap betul..Tenaga orang laki lah katakan..dia pun start tenang bila Mommy start baca Zikirullah ,Med ok je..Alhamdulillah...Good Girl..

Alhamdulillah..lepas tu she's getting better n Doctor provide ubat antibiotic yang strong! sebab taknak fever dia still recurring and hopefully batuk n selsema dia fully recover after 3months..Hopefully..

Dan setakat sekarang,Medina punya progress sangat A..Alhamdulillah..takde dah demam menjelang pukul 5 petang dan selsema n batuk dia pon dah stop 100%..Alhamdulillah..hopefully fully recover and please no more sakit-sakit lagi ye Medina..kesian kat awak..


Pasrah Mode


My Good Girl..


Aksi ber gedik dan bersantai kat rumah semalam..hehee..

***Total Bill kat SDMC : RM165.00 (Ubat yang strong itu berharga RM100..) Ouh noooo..Takpelah,janji Medina dah sihat sepenuhnya..ALhamdulillah..



Photobucket

12 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak.. singgah sambil menabung sini. semoga Medina sihat selalu..ada tempah mana2 tempat ke kat Matta Fair tu? hihi

Farah Waheda Wahid said...

memang merisaukan kalau anak demam... alo lo lo sian aunty tengok Medina..get well soon sayang...

Mama Safiy Arfan said...

owh kalo Arfan amik neb, xpnh nak okey..mama dh la kecik mmg xlarat nak pgg dia..mmg gns sgt dia meronta2..huhu..akk x amik insurans ke untuk medina??

SSulieana said...

ciannya medina...get well soon dear...

IDAZS said...

alahai, kalau anak demam ni memang tak keruan dibuatnya...

Auntie doakan semoga Medina terus sihat ya sayang..

kayyana said...

GWS medina.. alaa sedih la tgk die kene neb... sabo ye.. semoga cepat sihat.. nnt bleh main main lagi..

~MommyAqilMedina~ said...

Thank u semua..ALhamdulillah..Medina dah tak demam..Alhamdulillah..

Cik Cammy : Medina ada insurans tapi untuk admitted je..yang outpatient punya tak cover..huhuhu

aizamia3 said...

Moga Medina cepat sembuh hendakNYA..

munna said...

Alhamdulillah..... Demi anak semuanya kita sanggup korbankan

norey said...

Alhamdulillah..Medina dah sembuh..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Alhamdulillah..Medina dah sihat...Moga sentiasa sihat & aktif selalu.. ^^

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Semoga cepat sembuh yer medina sayang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget