Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 27, 2014

Tema Baju Raya Tahun ni (2014)

Selalunya..time time macam ni kami dah pon selamat beli kain n hantar kat tailor dah sebab selalunya tailor akan close order bulan 4..

So tahun ni takde bunyi2 pun nak buat baju kaler ape dan bile nak pergi beli kain..bila nak hantar kat tailor..TAKDE! sedih...hahahah..mak ok je ..

So secara sendirian berhad, saya dan husb dah decide nak pakai baju kaler ape tahun ni..

Untuk save budget..sebab selalunya FIL yang sponsored all our baju..tak kisah beberapa pasang pon!hahaah..so memandangkan tahun ni takde sponsorship, we all telah pilih kaler ini..jeng jeng jeng..


Decided nak recycle kaler raya pertama kami sebagai suami isteri..

"HITAM + PINK"!!

Tapi bukan pink ni lah..saya nak pakai Hitam Pink Fuchsia.. Pink yang macam ni..


Pink yang macam Tudung adik saya  pakai ni..cantik tau..

Daddy nanti akan recycle je Baju Melayu Hitam dia tu.. (save budget kan..)
Aqil akan beli baju Melayu siap je kat Jln TAR..
Mommy n Medina, maybe akan tempah kat tailor dalam masa terdekat ni.. Nak cari kain cecepat..fefeeling nak buat Jubah Princess cut for us..awwww sweettttt gituuu..hehehehee

Tetiba Idea datang..why not beli kain or baju kat Medan nanti kan??mesti meletopp!heheee

***So semua dah ganti puasa ke? iolsss puasa penuh tapi mungkin nak puasa jugak nanti sesikit..hehehee



Photobucket

16 comments:

Fiqah Feeona said...

Wahhh...saya dah beli dah kain...belum hantar jer lagi..Ammar punya pun dah beli..Hubby punya dah tempah dah...

SSulieana said...

hahaha...mcm sue tahun lepas la...husband pakai baju melayu lama je...tp tahun nie kene beli jugak ar...sakit kepala nk mikir warna apa...haha

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, bestnya siap ada tema dah. hehe sheila belum fikir lagi nak pakai warna apa sebab first year tu kami seragam. tahun kedua lari tema. tahun ni in shaa Allah, hadirnya baby kecil ni. Boleh la bertema balik. hehhee tunggu lepas bersalin kang baru fikir warna. heee mujur mak dengan ibu mertua tukang jahit...
singgah menabung colgate sini ~~~

nurul husna said...

eee...x sabarnya nak raya tahun ni...tema kami lak warna biru...hehe...husna punya baju dah siap...tinggal baju melayu husband dgn irfan je...

kayyana said...

alllaaa... sy pun tak sempat nak bli kain buat baju raya lagi ni.. cmne? risau risau

Farah Waheda Wahid said...

belum fikir lagi warna apa and untuk Ash akan beli Baju Melayu siap jer nanti...tapi kalau boleh nak sedondonlah dengan mummy...hik hik hik...

Suliana said...

su pun tak tempah baju utk utk kaum lelaki tahun ni. recycle je :-)

norey said...

Wah....perancangan bagus.....lelaki xpe..recycle je baju melayu...hehehhehe..akak pun ingat nak recycle je....lebihkan anak²

dalila said...

wahh..bestnye..cantik la kaler tu aida..baju danish n papa dh bli mggu lps tp xantar toilor lg..baju mama je xbli lg..bli ready made je kot kat jln tar nnt..

Zee Suhaini said...

cantik kaler pink tu..
ni pon dok berkira-kira nak cari kaler pink..

Hati Ema said...

dah ade difikiran......

Ibu Lala said...

Akk dgn nabila dah beli kain kaler hijau. Yg lelaki x tau kaler apa yg dorang nak.

aTieYusof Family said...

Kami belum ada tema utk thn ni..tapi rasanya beli yg siap je kot Aida...hihi

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Mmg cantik color tue aida.. tak sabar nk tgk nnti.. =D

Our Story said...

kita pun recycle tema tahun lepas....

Fesyen Baju Raya 2014 said...

cantik cantik nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget