Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 25, 2014

25.03.14 - 14 months sudah..

***Al- Fatihah buat semua mangsa yang terlibat dengan MH370..DaripadaMu kami datang..kepadaMu jua kami kembali..

Alhamdulillah..
Hari ni genap 14 bulan si tecik Medina Amani saya tu dan Alhamdulillah genap 14 bulan jugak saya melalui kehidupan sebagai Fully Breastfeeding Mommy..Alhamdulillah kerna Allah pinjamkan rezeki buat saya agak lama berbanding Aqil…Time Aqil dulu, hanya sempat Breastfeeding sehingga 14 bulan sahaja dan seterusnya susu terus tiada sebab sikap Mommy nya juga..huhuhu

So plus minus ada 10 months to go and lepas tu baru lah nak strictly wean off dan baru lah lepas tu nak fikir bila agaknya adik Medina akan dilahirkan…ecehhh..hahahah..berangan.. (daddy kata nak bersara dah..tapi saya rasa macam tak cukup..huhuhu).. Lepas-lepas tu lah nanti baru fikir..so sekarang ni Fokus on the balance of 10 months ni dan hopefully impian Fully BF up to 2 years time akan tercapai..Amin!

Berkisar tentang Medina yang adorable tu?ahahaa..perasan Mommynya pon!Alhamdulillah..Dia membesar dengan jayanya dan saya terpaksa mengakui yang Medina ni memang seorang yang sangat senang dan mudah dijaga..Senang nak duduk dekat orang..friendly gilee..dan kalau nak dengar dia nangis hanyalah time dia mengantuk,time dia nak susu..time dia berebut mainan dengan abng dia n dia kalah..tu je lah..lelain takde..Even kalau dia tengah poo poo pon kita tak tau sebab dia tak meragam langsung!Sampaikan Makngah saya cakap kalau dia poo poo kat rumah BS n kalau BS tak cek selalu,kesian lah kat dia kan..sebab dia senyap jee..huhuhu..

Hari tu pergi kenduri pon..memang dia nak kat semua orang..sampaikan orang peluk-peluk dia pon.dia rileks je..tak kisah!haihlah cayang mommy ni..Dan selalu sangat saya dengar orang cakap..haaa budak ni senang..senyap je..nak jaga hari-hari pon tak kisah..hihihi..

So amalan yang saya buat ketika mengandung dulu?
-          Banyakkan baca Al-Quran..ada waktu terluang je lepas solat,teruskan baca surah-surah yang berkaitan..dan saya akan pastikan setiap hari (semampu yang boleh) say abaca Surah Yassin..Setiap Hari tau..dan kadang-kadang saya selang selikan dengan baca surah Maryam,Luqman,Yusuf..Yassin tu wajib..
Time Aqil dulu,saya baca jugak surah-surah tu tapi Surah Yassin dalam seminggu 2,3 kali je..dan lain anak,lain development nya jugak tau..so kita tak boleh expect the same..yang penting kita usaha dan berdoa.. Lagi satu..biasalah..Anak lelaki memang akan jadikan maknya idola sampaikan dah besar pon nak tido bawah ketiak mak…so Aqil ni memang manja amat..walaupun Mommy selalu pulas telinga dia sampai nak putus tapi kasihnya tetap bersama Mommy..huhuhu…touching Mode..













Last but not least.. Happy 14 months old Medina Amani..Love u mucho!

Photobucket

8 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, alhamdullilah. bestnya fully breastfeeding. yeayy lagi 10 bulan ye. semoga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan.. hehee doakan sheila juga ya ~~~

norey said...

Alhamdulillah....rezeki medina....InsyaAllah....semoga usaha Aida berjaya

Petak Bunga said...

aloh..rasa sekejap je..semalam-semalam baru rasa lahirkan dia.

Mama Safiy Arfan said...

hehe amboi mummy pulas telingan smpi nka putus? dhsyat tu..kikiki

Medina semoga membesar dgn baik dan menjadi solehah ye :-)

Mar Mansor said...

medina dah besar..bam2..cute
rambut mana tu?

Ibu Lala said...

Budak budak memang cepat membesar. Pejam celik pejam celik dah sekolah.

Ibu Lala said...

Budak budak memang cepat membesar. Pejam celik pejam celik dah sekolah.

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah... budak cute & bam-bam ni dah 14 bulan ye Aida.. cute sgt tgk dia...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget