Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 21, 2014

Susahnya Bila Peti Ais ROSAK!

Suddenly Peti Ais Kami rosak for no reason!

Actually dah dua minggu peti ais tu rosak so urgency nak membelinya sangat lah tinggi..

So dah survey a few jugak..FYI kami dah lama tak tengok TV kat rumah sebab balik kerja je pergi MALL memana semata-mata nak tengok Peti Ais..ada masa terluang je pergi tengok Peti Ais..

Pegi IOI Mall (Sen Q,Jusco)- Checked!
Pegi Giant Bandar Kinrara ( Sen Heng (dah tutup), Giant ) - Checked!
Pegi Mid Valley (Harvey Norman) - Checked!
pegi Sunway Pyramid (Harvey Norman) - Checked!

Lastly,nak membeli lah terus kekdah nya lepas ukur jalan bersama Medina yang nak berjalan je kejanya (orang baru dapat kakilah katakan)..Fenat!Finally nak beli Electrolux brand,(entahlah hubby kata dia dah survey kat Internet Electrolux bagus)..Sekali tu kan..hahahha..Credit card tak lepas!Sudah limited!ahahaha..

Saya dah agak dah sebenarnya sebab kitorang memang ada running easy payment yang baru je 4 kali bayar..so memang tak cukuplah tau!Frust!Hubby plak kata takpelah..delayed dulu..

Saya dah tak larat dah..Sebab kerana peti ais ni lah saya tak dapat masak (alasan!)hahaha..kerana peti ais ni lah stok EBM saya terpaksa tunggang langgang sebab semuanya kena letak kat urmah MIL..dan kerana Peti Ais ni lah diorang tak dapat minum air sejuk dan rasa sengsaranya takde peti ais!hurghhh..

So semalam decided nak beli jugak peti ais ni dengan cash!FINALLY..tapi tetiba tak pegi jugaknya..tensi lah dengan hubby kita tu,ntah hape difikirnya saya pon tak tau..huhuh..So bila dah ada peti ais nanti sennag lah sikit..hidup saya akan lebih teratur,,eceh..heheh..

Kitorang tak pernah beli peti ais sejak kawen..(Sama macam Mesin basuh!)ni kira 1st time lah nak membelinya lepas semua barang peninggalan arwah mak huby punah ..hohoho..dah sampai masa kot!hehee..So experience pertama haruslah excited tapi yang tak tahan nya baru je beli mesin basuh 3 bulan lepas ,sekarnag nak tanggung lagi azab nak membeli Peti ais..fuh gile kopak !tapi nak buat macamana semuanya keperluan..harus di beli jugak!

Alhamdulillah masih ada rezeki buat kami untuk beli barang-barangan rumah di kala kesmpitan..Eceh!

So tak sabar nak membeli ni..dan mungkin akan beli esok kot since hari Hubby sibuk main badminton!

nantikan Peti Ais terbaru kami..hahahhaha


Macam ni lah lebih kurang..



Photobucket

13 comments:

MaMa Rey said...

Siannya Aida..payah jg tu x ada p.ais...tmbh lg Aida simpn stock EBM..

Mrs Najib said...

dh pernah merasa peti ais xsejuk hari2 saya suruh husband repair dan duk berzikir..sy malas nk amik port last dia dh mls nk repair pi beli baru buat suprise mau tak terkejuz huhuhu alasan sy nk simpan stok ebm..huhu

munna said...

.. Kalau takde peti ais mmg susah di buatnya... Terutama sekali nak masak memasak ni.....

LuN@_aiDi said...

kalu petiais buat hal, memang tenat.
takde washing machine ok lg, tapi jgn takde petiais,. hihi

msredcheesecake said...

Sabarje la sementra takde ni.... Esok nak beli dah... Mesti lega....hheee

Lynda Che Lah said...

Beli kat Courts..klu beli cash harga berpatutan..

Mama Safiy Arfan said...

wah.....cntk gk peti ais tu...ciannya mmg susah klo xde peti ais.nk simpan brg2 susah.

norey said...

betul aida..peti ais mmg penting..btw cantik peti ais tu..

aTieYusof Family said...

MMg susah bila takde peti ais ni..nak simpan stok makanan tu payah..nti semua cepat rosak..

Lily@MamaZaraZareef said...

haha..akak pon x pernah beli peti ais tau..mase baru pindah umah sewa dok ngan adik ipar..die dah bwk masuk peti ais satu pintu tuh so guna jekla..then time pindah umah sndiri, kakak akak plak dermakan peti ais die sbb die dpt peti ais baru. now peti ais tu getah die mcm dah tak berapa elok so akak pon plan b4 deliver nak beli baru..buat simpan stok susu paling penting kan..hihi..insyaAllah, tgu bonus bln 3 nnti nk cari gak..=p

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Kalau barang2 elektrik farah lebih suka brand samsung.. design dia cntik2.. rasanya tahan pn tahan.. =D

Suliana said...

hmm siannya.. adik saya baru beli barng elektrik online. jintex. harga pun dia kata lg murah. :-)

Mar Mansor said...

peti ais 1 keperluan..tp dah dpt beli tu..lega..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget