Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 7, 2014

Progress Aqil - Day 4 at school

Baru 4 hari dah ada progress?

gile excited mak nya..kakakka..

takdelah..saja nak tempek and share ape yang ada..kikiki..

So far..Alhamdulillah Aqil still eager to know everything..

Still rasa happy nak pergi sekolah.

Tapi..kalau tanya nama teacher,memang dia ingat teacher Mala je walaupun Teacher Mala bukan Class teacher dia pon..sebab senang nak ingat kot!

Hari ke 3 dia dah ingat nama kawan..

Tiap-tiap hari saya akan tanya dia..

"Best tak pergi sekolah hari ni?"
"Best"

"Hari ni Aqil belajar ape?"
"Laja..laja..laja..laja..laja..entahlah Aqil tak tahu lah Aqil laja ape.."

"Nama kawan Aqil sapa?"
"Arif..Akmal..Teacher kan..Teacher marah Akmal..sebab Akmal nakal" (Eleh..macam lah dia tak nakal kan)

"Aqil selalu rehat dengan sapa?"
"Mommy nak tau..Ade budak girl yang pakai tudung tu bagi Aqil air.." (Aik??") - Day 1
"Mommy..Budak yang pakai tudung tu pegang belakang Aqil" (haih..dia ni memang cepat suka kat orang cantik!) - Day II

"Hari ni ada homework?"
"Takde" - Day 1 n II
"Ada" - Day III (Tapi sebenarnya takde pon!)

So far..Aqil dah boleh lah mengikut sikit-sikit Nursery Rhymes yang ada kat dalam CD SRK tu..and dia as usual sangat excited nak dengar semua lagu-lagu kat dalam tu..

Dan surprisingly..hehee..

"hurm..nanti nak buat Birthday Medina..nak beli kek lagi"
"Mommy..I cake?" (Instead of my cake?) - gud boy..
"I want Ben 10"

Hehe..Daddy kata..Clever Boy!

Dah tu je..Semoga Aqil dapat berjaya dalam setiap ape yang telah dia pelajari and dapat No 1 dalam kelas!Amin!

Photobucket

4 comments:

ezlinda hisam said...

amin.. good luck aqil n mommy! hehe..

msredcheesecake said...

alalaaa... sweet aqil... bijak plak tu... kalau dengar citer diorg pasal sekolah memang kelakar

adrianna syaz said...

Selamat bersekolah aqil..semoga dpt mempelajari apa yg cikgu ajar dgn cepat ya :)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Amin!!! Insyaallah mudah2an apa yg aida doa tue menjadi kenyataan..=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget