Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 2, 2014

2nd January 2014 - Super duper Busyyy..

Ok buat semua yang tau hari ni rutin saya berubah 180 darjah..

Dengan Aqil pergi sekolah nya..

Dengan Medina demamnya..

Haih..memang makan minum tunggang terbalik sungguh!

huhuhu..

Nasib baiklah daddy cuti hari ni..so boleh la tolong pergi hantar dan ambik Aqil dari school tadi..

Esok ?saya tak tahu nasib untung rugi macamana lagi..huhu..

**Kekdah taknak amik Transportation langsung sebab taknak burden RM100 per month..kehkehkeh..

So tadi lunch pon saya tak makan sebab rushing nak bawak Medina pergi klinik..

Pukul 1.30 ptg sampai klinik..pukul 2 sampai rumah Bibik..bagi Medina makan ubat dulu..lepas tu baru pergi kerja balik..memang rekod hari ni Merah semedang..haihlaa..

So tadi kat Klinik,demam Medina dah turun 38.1..batuk selsema tetap ada sebab tekak ada infection..so doctor bagi ubat demam,batuk,selsema,antibiiotic dan ubat montot..Sebelum ni memang saya tak bagi lah jugak Medina makan ubat-ubatan sebab bagi saya Medina kecik lagi nak bagi makan ubat bagai..tapi bile dia dah pun hampir setahun ni,saya redhakan ajelah..malas nak fikir susah-susah..lebih baik mencegah dari melarat kan.

Semoga sakit Medina cepat sembuh sepenuhnya..Amin!

So sekarang perut saya sangat lapar!dan saya rasa macam nak makan macam-macam sebab memang saya tak boleh skip makan langsung!mengelegak dah perut ni..cepatlah pukul 6..hari ni nak balik lambat sikit sebab dah datang lewat kan tadi..huhuhu..

Dan tadi after back from school, Aqil punya feedback sangat memberangsangkan!Dia happy pergi school dan dia kata ada ramai kawan!dia dah belajar writing n colouring.. "Aqil guna brown colour!" wowoweieee..hehe..semoga Aqil akan terus belajar sehingga berjaya dan memperoleh keputusan yang memberangsangkan!Amin..Tak sabar nak hadap Homeworks Aqil nanti..eceh..Mommy yang semangat lebih..hehee


2014 - 5 years old Vs 1 year old

So ini sahaja cerita saya di awal tahun 2014..semoga selepas ini akan lebih well organized!Amin..

May Allah ease everything in my journey to raise these kiddos up and be a good and brilliant Muslim..

Amin..

***Nanti saya blogwalking ye..Nak tarik nafas dulu..hemppphhh fuuuuhhhh....


Photobucket

8 comments:

nurul husna said...

amin...

ezlinda hisam said...

amin.. and best of luck!

Roha said...

amin..
semoga adik medina kebah dari demam ye :)
bilalah agaknya rutin 180c tu turun ye mama aqil hehe :)

msredcheesecake said...

sian medina... semuga cepat sembuh....

LuN@_aiDi said...

wahh dah jadi supermommy dah neh.. hehe..--
moga Allah permudahkan urusan Aida yea ^__^
Moga Medina cepat-cepat sembu (=

p/s: Nak share tips dgn momy Aida nie hihi, kalu baby dah nmpk mcm nak selsemakan, cepat2 kasi dia makan vit-C, cari yg dlm bentuk liquid boleh letak dlm foods or drinks dia. InsyaAllah kalu cepat2 kasi boleh prevent demam or selsema ^_^

Lynda Che Lah said...

Insya Allah..kita super mommy :)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Semoga medina cepat sembuh yer.. =D

adianiez AIDA said...

yes. 2 jan memang busy.
aida 2 anak da skola.
dgn baby.... memang jadi supermak!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget