Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 19, 2013

REVIEW tentang BOBA 3G Baby Carrier


Ok la..buat yang terlepas story tentang Perjalanan Memiliki BOBA 3 G ni boleh refer --à SINI

After saya beli je BOBA, saya terus terbang ke China..eceh..testing..experiment kat sana dulu..1 st time ever saya guna time landed kat Nanning..Time tu kena beratur yang teramat panjang dalam kepanasan kat Imigresen sana..For Check in purpose..

Bile saya carry je Medina in Que…
Medina terus Nampak ok dan selesa..

Saya pon first time pakai dalam kesesakan orang ramai tu rasa selesa sangat…Weightless tau..Nak carry lelama pon saya tak kisah..plus head support dia sangat membuatkan saya tak rasa nak double support Medina’s head..Towards the end tu..Medina boleh tertidur time tengah beratur+panas+bahang.. MAGIC kan??heheee.. Nampak sangat dia rasa selesa amatt..

NEXT..

Bile saya travel ke satu tempat ke satu  tempat tu saya tak rasa risau langsung nak bawak Medina kemana-mana sebab BOBA sangat membantu..plus saya rasa secure je n tak rasa berat pon..Hubby pon kadang-kadang je carry sebba dia PEMALAS sikit nak bawak barang..huhuh..Tapi bile dia dipaksa bawak, dia ok je..hihihi..

CAN NURSING IN BOBA?
I said YES!! At first saya rasa macam tak yakin jugak sebab saya tak tau cara..tapi kalau kita tak try, mana kita nak tau kan…

So 1st time saya NIP kat dalam BOBA ni time tengah shopping kat H&M, Nanning..saya cari tempat tertutup sikit untuk adjust setting..
1)      saya longgarkan sikit waist band and turunkan Medina sampai betul-betul kat Breast saya..
2)      bukak Chest band..
3)      Longgarkan shoulder strap n bila Medina dpt sucks ,saya terus pasangkan balik Chest band so that saya tak rasa dia nak terjatuh ke ape ke kan..
4)      Bila Medina dah tertidur while Nursing…Saya perlahan-lahan naik kan balik Medina in correct position which is sampai saya dapat cium kepala Medina..N selesakan diri saya dan dia, dan..siap…hehee..
5)      Senang kan?


Contoh saya NIP.. (Nursing In public)


Dan akhirnya Medina ter lentok!
heheheh



So far saya Happy sangat ade Boba plus kalau tertinggal or tak bawak pergi mana2, ouh saya rasa macam malas sangat nak keluar kereta..huhuhu..Sebab Medina sejak ade Boba ,dia jadi Stroller Strike..Tapi ade sekali tu ,tak bawak Boba pegi IOI Mall..Letak jugak dia kat dalam Stroller..Dia bising-bising pn kitorang buat tak reti n last sekali, dia tertidur la jugak dalam stroller tu..hihihi..gud Girl!!

So for those yang nak Beli SSC, saya boleh bagi sikit review saja untuk 3 SSC lain yang saya dah try kat Fabulous Mom:
Ergo:
-Material sangat Soft plus sangat sejuk..kain best giler…tapi..saya tak berapa minat sebab material sgt soft plus accessories dia macam messy sikit..hehee..tapi I’m very sure sangat selesa n tak panas langsung kot!!Boleh Hip carry, Front carry n back carry

Pognae:( Pognae takde jual kat fabulous mom tau..saya try kat Kawan hubby..)
-Material sedikit keras..tapi sangat kukuh je rasa..plus dia ade air mesh yang membolehkan pengudaraan keluar masuk dengan senang..so memang tak panas lah..Cuma yang tak bestnya..body panel dia agak kecik n kalau anak anda membesar dengan cepat nya, setahun pun dah tak boleh guna dah rasanya..(so sangat short term penggunaannya..)

Snuggbaby
-paling ramai peminat n harga mampu milik..Pognae lagi murah lah compared to this..material sangat lembut dan sejuk je kain nya..maybe tak panas sangat..tapi en hubby tak suka sangat sebab bile dia try these three SSC dia rasa Snuggbaby macam tak sekukuh Boba n Pognae..huuhh..Maybe disebabkan material n En hubby tak percaya sangat Local Product.. (TERUK..jangan contohi ye..)

Yang TAK BEST nya BOBA
-Dia sangat Panas..maybe material yang sangat keras dan sedikit tebal..PLUS saya beli Montenegro (Yang semuanya BLACK) memang teramatlah panasnya..Tapi kalau jalan-jalan kat Korea ke Aussie ke London maybe takde hallah..tapi kalau jalan –jalan kat taman KLCC tengah Matahari Rembang,mungkin mengundang masalah..hahahah..tapi kalau setakat jalan2 kat dalam Suria KLCC,memang ok n no prob at all..

Oklah..ITU je..ini hanya berdasarkan  pengalaman saya yang hanya setahun jagung terjebak kat dalam Malaysian baby Wearers..sapa-sapa yang nak gain ilmu pasal Babywearing ni boleh pergi dekat kat CLOSED GROUP Baby Wearers Malaysia kat FB ye.. (kena request dulu – then baru mereka akan approve)

A few momentos with Boba 3G











Kakak saya test drive with her Son 2 years n 2 months old..

Back carry style..


dan ini saya bile Masak tanpa hubby..bila masak time Medina boring main sengsorang..huhuhu..

Sapa tangkap gambar?

Abg Aqil kita lah..

sapa lagi..hihihi


Daaaaaa….








Photobucket

9 comments:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah bagus la boba baby carrier ni kan...keselesaan tu plg ptg

Suliana said...

Sy berangan juga nak beli utk 3rd baby nanti. masa aisyah nak beli jg tapi bila fikir2 balik, mahal juga dah ada stroller. pastu sy dah pernah try ring sling, saya jenis tak tahan sakit bahu.. sian baby kt dalam tu..

aTieYusof Family said...

Nampak selesa je MEdina dlm boba baby carrier ni Aida..
senang nk kemana2 kan...:)

Qaseeh Tolia said...

Macam selesa..tp saya slalu alami masalah belakang..maklumlah dah berumur..he.he. salam kenal dari qaseehtolia

Lily@MamaZaraZareef said...

tak pernah lagi try baby wearing..budak2 ni dulu stroller pon tk mau sgt,,dukung biasa jek lebih..pastu umur 10 bulan bila dh pndai jalan terus nak jlan2 sndiri plak..tp kalau time diorang nak rest or tido mmg sgt bergunalah carrier mcm ni kan..=)..akak paling suka tgk tang aida dukung medina waktu masak tuh..senang gak keja takdelah tergendalah masak gara2 melayan diorang jk kan..heheeh

IDAZS said...

mmg supermom betul! rasa macam nak cari juga satu. ehehehehehe

Anonymous said...

hmmm ade satu ergo baby carrier bleh dpt rm100 je kat sini, http://pasomalam.com/ads/home-personal/for-children/inspired-ergo-baby-carrier_i297

~MommyAqilMedina~ said...

TIma Kasih semua..memang berguna sangat Baby CArrier SSC ni ..

To Anon: Please..that is FAKE ERGO which is not safe for our baby..please stay away from our real world..there is no Ergo price which is lower than RM300..please all..Beware..

kayyana said...

bile bc gini terasa mcm nak beli boba la plak..kihkihkih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget