Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 10, 2013

REVIEW: Bersalin di KPMC Puchong 2013

ENTRY MEMBANTU (Ecehh..)

Sebenarnya saya memang dah lama gile nak buat entry membantu ni..sebab saya aware,info yang akan saya kongsikan nanti,tak ramai yang dah kongsikan di blog mereka.. Entry ini hanya sebagai perkongsian maklumat..tiada niat lain..

Lagipun rakan blogger saya Aanie, telah me request entry ini diadakan..hihihi..

Ok…Jom kita start..

SebenarnyaKPMC Puchong mempunyai 3 Pakej Bersalin yang telah disediakan…
Seperti yang disertakan pada gambar di bawah ye..





Yang ni semua untuk pakej Normal delivery without any assists and untuk Caeserian, ade harga lain..boleh direct call kat Nombor kat atas ye..


Tapi ikut pengalaman saya…

Memula,saya memang nak ambik pakej paling murah..yela kan…nak kata saya prepare duit yang banyak tak jugak..sebab takut tetiba kena Emergency caeser ke kan..tak ke pengsan mak time tu..so untuk play safe,saya pon ambik pakej 3 bedded sebaik sahaja saya dipaksa untuk masuk wad malam Khamis 24/01/13.. (ESOK PAGI NAK Induce)

Tetapi malam tu saya hanya duduk kat 3 bedded room untuk 2 jam sahaja sebab FIL suruh saya pindah bilik single sebab nak suruh hubby tidur sekali dengan saya malam tu sebab takut ape-ape jadi kan..(PAdahal tak terjadi ape-ape pun) hahahha..

So saya pon berpindah ke bilik Bunga Raya..

Bilik ni..wow! bilik air besar giler..tapi bilik tidur kecik je lah kan..cukup untuk katil n ruang solat..TV,cupboard semua adalah tau..





Gambar tah pape je la yang saya tangkap kan..hahhaha...

So esok pagi Induce at 9 am..lepas makan Breakfast Mee goreng..tengahari sempat makan nasi lauk ikan goreng..Lepas tu terus ke Labor Room BERJUANG!!hahahah..pukul 2 ptg, pegi Labor room, pukul 4 dah masuk bilik..Alhamdulillah..semuanya di permudahkan..

Esoknya pukul 4 petang saya pon dah dibenarkan balik after Doktor cek condition saya n baby semuanya bagus.. (Balik petang pon sebab tunggu hubby balik dari kenduri..padahal pukul 12 tghari dah boleh balik dah)..huhu..

TOTAL BILL: RM2,250.00

(3 days/2 nights)



Review saya tentang service KPMC PUCHONG ni?

Alhamdulillah saya sangat berpuas hati dengan setiap service yang di berikan..

Doktor yang sangat berpengalaman.. (Dr. Haslinda..sebelum ni kerja kat Hospital Ampang)..So every time dengan dia, saya rasa secure and tak terbit langsung rasa tak confident bile dia treat saya..Rajin sembang and selalu advise ape yang terbaik..memang sangat bez lah doctor Haslinda ni..hehehee..

Nurses? Kat sini ade dua jenis Nurses ..yang pakai Baju PINK TERANG memang staff nurse yang sangat cekap dan bertanggung jawab..manakala yang memakai baju kaler PEACH adalah assistant nurses….Semuanya sangat friendly and helpful..Yelah private kan, harus Service at the top of their priority…

Midwife? Adalah orang yang sangat-sangat membantu during labor time..Seriously saya rasa kalau midwife tu takde , saya rasa semangat saya tak cukup kuat..nasib baik makcik tu ada..Alhamdulillah..

So far saya berpuas hati dengan setiap service yang diberikan..

Anda yang preggy dan tinggal di area Puchong boleh mencuba pakej yang telah disediakan..

BOLEH REFER SINI untuk mengetahui tentang pengalaman bersalin saya di sana..

Maceh!!


Photobucket

9 comments:

norey said...

Thank you .....mana la tahu in future ...nak mencuba di sini..

kayyana said...

nice sharing sis.. hehehe.

Amanda Suria said...

Thanks for sharing dear...bestnya if dapat preggy lg kan...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nice info...dia punya rate lbh kurang jga area kedah punya :-)

Salma Tayo said...

thanks for sharing.boleh dipertimbangkan untuk next baby.

aanie said...

tq aida...x perasan lak aida dah buat n3...:)

rasanya rate dia ok la kan...tp nape aida kena induce ek? induce dia caj berapa? aritu call tanya dia ckp dlm 500 gak la induce...

dr haslinda ok ye?

~MommyAqilMedina~ said...

Aanie: hehee..Dr Haslinda tu Ok..best lah jugak..rate pn sangat ok bagi aida..sebab kita pon selesa je deliver kat situ..huhuh..Aida hari tu kena induce sebab Air Ketuban dah tinggal sikit..so bahaya untuk baby..tu yg induce jugak tu..tapi tak silap aida induce tak sampailah RM500..sebab aida tak kena pn caj RM500 tu..nanti aida cek blk ye..

Anonymous said...

Thanks for sharing sis... Nk tnye kalau checkup bulan2 tu biase kene dlm bape yea??

~MommyAqilMedina~ said...

Anon:sama-sama..hihihi..actually kalau monthly check up depends on doctor..macam doc Haslinda tu Akak sllu kena RM80 - RM110..kalau sekali ubat RM110..kalau fees charges je RM80..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget