Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 12, 2013

Pam Unimom rosak! Takde backup pump..

Ouh stress!

After 8months baru nak ade masalah ni..Alhamdulillah..

Semalam petang..time pumping session pukul 6,tiba2 bunyi motor pump mcm lain sangat..suction pn tak kuat..sy pelik..puas adjust kt mana2,pn still sama..sy syak mesti ada masalah ni..huhuhu..

Saya tny kwn sy yg pnh pump rosak jugak..then sy diagnose prob yg sama..motor dah rosak .huhuhu..sedehh..warranty dh takde..kena hantar repair lg..

Sy nk minta org yg repair tu nanti bg quotation dlu,kalau kos repair over 150 ,saya xnk repairlah..baik sy beli pump baru kan..huhu..

Tgklah macamana nanti..

Sekarang ni hati tak tenang sangat..betul lah org kata,kalau pump takde jiwa rasa tak tenang,hati runsing sangat..huhu..rutin pn bertukar 360 darjah dh..huhu

So hopefully sgt kejap lg bos bg saya keluar kejap..nk g bli pump manual kt fab mom..terpaksa ajar diri susah sikit..huhu..

Kesimpulan:Nak taknak tetap kena ada backup pump Okehhh!

4 comments:

IDAZS said...

alahai...try marmet aida..

NM03 said...

jgn cenggitu, nnt stress susu tak mo kuar plak nnt... tenang ye, in shaa Allah masalah boleh selesai

~MommyAqilMedina~ said...

Ida: itulaa..tapi aida still tak pandai marmet..dah penah belajar kat utube, tp still tak lepas..huhuhu..

NM03: thanks dear..memang skrg tgh positifkan diri balik..hopefully tak terpengaruh dengan perasaan stress ni nanti..hihihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mahal juga kos repair kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget