Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 20, 2013

Review - Sehalus dan selembut kulit Bayi.. Johnson's baby

Orang selalu tanya saya..

"heii geram..macamana kulit anak-anak alang boleh licin lembut je.."

"kalau mandikan Aqil, kulit dia lembut n licin sangat.."

"halusnya kulit...licin je..."

Jawapannya??


Mandikan Baby dengan Mandian Johnson Milk Bath



Sapukan dengan Lotion Milk Bath..

Seriously..cubalah..

Saya kan..

Sebenarnya suka yang wangi-wangi sahaja..

Jadi saya akan pastikan Baby saya akan sentiasa wangi..

Seriously..

Plus..MIL saya agak Hygienic+ Wangi punya type..

So kalau baby tu tak wangi atau tak bersih, dia akn bising..

Samalah jugak dengan saya..

heheee..

Aqil tu..

sampai sekarang dok tumpang adik dia punya Mandian and kadang-kadang lotion..

Saya stop pakaikan Aqil lotion at 3 years old..

Tapi..

Bibik still pakaikan dia lotion supaya wangi...

Tapi saya taknak dah pakaikan dia lotion..

Sebab dia dah besar..

Lagipun dia lelaki kot..

Tak payah nak kulit licin sangat lah..

hehehe..

Tapi seriously 

best sangat pakai 

Milk Bath n Milk lotion ni...

It really works for:

Wangi Amat + Kulit Licin + Kulit halus..

Selembut sehalus kulit bayi...

Mommy pon kadang-kadang pakai milk bath diorang..

hehee..

tapi nan ado lah nak dapat kulit licin macam diorang..

Tak lutt dah!!

kikikikiki

Photobucket

11 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

akak plak dah campur2 brand dah skang ni..pernah pakai johnson, pureen now carrie junior..selalu beli yg shampoo + mandian sekali sbb senang sekali harung..kekekeke..lotion plak dah lama tak pakaikan kat anak2..mmg dah tak gebulah kulit diorang..wuwu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sy guna johnsons jugak smp skang ni still sapu lotion kt dia eheeeee

Sherwieyna Muzzawer said...

salam.

dulu guna tapi skg dh tukar.. anak2 kita tak sesuai pakai..mesti gatal2.

aTieYusof Family said...

Sama lah kita suka barangan bayi johnson ni..Pa'e pun stil sy pakaikan losyen..hehe..
mmg kulit lembut..:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Qis sampai skrg masih lagi lepas mandi pakaikan dia lotion baby johnson ni...memang wangi..

aanie said...

aanie pun ada gak pakai milk bath ni...tp xde maknanya la nak lembut....hehe...


p/s: aida, nak tanya psl kpmc...aida amik pakej mana? total berapa kena? ada extra caj x? tq..sori byk tanya....

~MommyAqilMedina~ said...

hehee..best kan milk bath n lotion ni..hehee..

Aanie:aida dah buat entry utk kpmc..
http://aqil-jauhari.blogspot.com/2013/09/review-bersalin-di-kpmc-puchong-2013.html

nanti boleh refer kat situ ..tapi yg extra caj tu memang ade kot...sebab setiap VE yang kita buat before delivery akan dikenakan caj termasuk dengan lab cost before deliver..harap2 info yang aida bg, membantu ye aanie..

eug|ena said...

err.. sorry mommy aida.. ada baca psl paraben tak? dlm j&j lotion ada paraben which is not suitable for our babies..

"They have been scientifically linked to the development of several forms of breast cancer. Other studies have shown that certain parabens adversely affect the secretion of testosterone and the function of the male reproductive system."

~MommyAqilMedina~ said...

Euglena: oo yeke..alamak takutnyaa..haih nak kena change cepat n study more about this..thanks dear for ur info...hhuhuhu..

munna said...

memang wangi ... kak munna pun guna mandia yg ni utk anak2... tapi selalu gak tukar2

kayyana said...

aryan tak boleh pakai sabun yg ade campuran susu nanti kulit die naik ruam ruam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget