Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 17, 2013

Suami Degil..Grrrrr!!

Suami sapa degil?

Suami saya sendiri..huhuhu..

Hurm...kalau bab berhutang memang dia suka sangat..yang nak membayar pon memang dia jugak yang suka..yang sengsaranya sapa?saya jugak!!

Sebab ape?

Sebab ia telah menghalang saya dari mengumpul duit untuk pergi bercuti..atau kumpul duit untuk bershopping untuk diri saya dan anak-anak..

Sebab?

Semua duit tiap2 bulan kena bayar hutang..sengsara tak??

Sengsara sangat kannnn..

GGgrrrrrr!!

Every month weolls kena spent bout RM700 untuk langsaikan hutang nan satu..satu-satunya hutang yang saya rasa macam menyampah!!hahahha..hutang credit card!!arghh..ade 7months to go nak langsaikan semua hutang..

Sebab..yelahh..hutang berganda bila weollss ade beli barang (camera n LCD ) guna easy payment within 1 year...n now alhamdulillah this month gonna be last payment n lepas tuu..Yeayy Merdeka!!

TAPIIII..

Suami saya nak tambah hutang baru pulak lagii..

Omaigaadddd..

Tensi..dia tak pernah nak belajar dari kesilapan..macam dia memang boros amat..plus takde background accounting..memang dia pandai kira-kira ..tapi bile berdepan dengan KEINGINAN memang tiba-tiba dia tak tau kira..

Makkk ni jugak yang terpaksa tahan Nafsu!!ouhh perasaan yang paling sukar nak kawal..

Nasib lah..NEXT YEAR dah ade dua tiket Air Asia dalam tangan..kalau tak, mau meroyan jugakla nak pergi bercutii...huhuhu..

A year to go tuk langsaikan hutang lagiiii..

uhuk!!


Nak beli ape?

Entahlah..katanya KEPERLUAN SANGATTTT!!

erghhhh...

#LowyatPlaza

Photobucket

10 comments:

SSulieana said...

lepas geram ye aida...hehe

Norhasniza Khalid said...

hiihi, takpe lah.... suami kita gak.. haha...

aTieYusof Family said...

Hihihi... lepas geram ke Mummy Aqil, Medina..erm! lebih kurang lah dgn hubby sy..membeli no 1, bila nk bayor pening..haha.. apa pun syukur dgn apa yg ada kan?...:)

Cik Cammy Lia said...

hehehe..phm sgt ape sis rsa...kiki....

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Situasi farah pulak terbalik..husband farah bukan jenis boros..tp pemborosnya adalah farah...hehehe
tak tahu la mcmne nk control nafsu nie..huhuhu

Lily@MamaZaraZareef said...

hahaha..lebih kurang mcm akak gaklah..ada jek beli brg guna easy payment...time beli mmg best tp nk byr baru rasa berat....kekekeke..nway, bestnye aida dah ada tiket nk bercuti..mesti tpt best2 kan..=)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sabar yer mummy...lelaki ni kdg2 bkn pakai ckp kiter pn hikss

kayyana said...

lepas tension ke sis... hihi.. takpe doa semoga tahun depan gaji husband naik mendadak ken..

*azni* said...

betul2 lepas tension ni..kitorang jenis tak suka berhutang..takde duit duduk diam2..klu nak beli apa2 kena mengumpul dulu..hihi..

Mar Mansor said...

hehe..sabar ye..takpe dia bayar..
ckp pasal utang ni..utang dah jadi keperluan (kete & umh jela)..he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget