Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 28, 2013

Perjalanan memiliki BOBA Baby Carrier (SSC)

Dah lama sebenarnya nak buat entry ni..tapi kekangan masa kan..biasalah ayat standard hihhi..

So here we go..

Kalau refer Entry pasal SSC sebelum ni ReferSINI ,

Saya cakap saya nak beli Pognae brand kan?

Sekali tu..hubby tak bagi beli online sebab katanya banyak spammer..takut kena tipu..sebab Pognae kena beli online..takde de kat area lembah Klang ni haa..

huhuhu..

So saya pon akur..

Seminggu sebelum pegi Nanning..sambil-sambil saya tunggu turn ambik darah Medina time dia kena warded kat SDMC hari tu..saya pon terbaca post ni..

(lebih kurang lah ye..sebab saya lupa nak Screenshot)

"Sesape nak beli SSC kat Fabulousmom boleh komen kat post ni..Sebab saya baru je lepas menang 30% voucher from Fabulousmom..Tapi saya tak dapat nak walk in kat kedai dia..sebab saya kat Penang..So sesape yang berniat nak beli SSC from Fabulousmom..boleh komen kat post ni sebab voucher ni akn expire on 30 June 2013"

haaa..saya ni apa lagi..umpama mengantuk disorongkan bantal lah kan..hahahha..

terus Komen..saya nak..sangat ..sebab i'll be going to China on 29 so really insists to get one SSC...please..give it to me.." ecehh.

Sekali tu..ramaaiiinyaa nak voucher tu...hahhahah

disebabkan ramai..jadinya orang yang offer tu akan guna random.org ..to be fair kan..huhuhu..

SEKALI TUUuuu..

Ada sorang ni jugak yang komen  "Saya pon menang voucher tu jugak..so sesapa nak ,pls PM me..i'll give it u for free"...ahahahah..REzeki ni..Memula ni tak dapat PM dia tau..sebab privacy setting kot..

tapi saya ni tak putus asa lah kononnya..cari jugak jalan macamana nak PM dia..akhirnya dapat..hahah...Saya orang pertama yang PM dia..jadi voucher tu dapat kat saya lah..hihi..Alhamdulillah sangat!!

After Voucher tu selamat berada dalam genggaman from Langkawi..

So dalam minggu tu jugak saya pergi beli SSC Kat Fabulousmom Puchong..Memula saya nak ambik yang paling murah..hahah..sebab bajet ciput kan..kikiki..

Ingat nak ambik lah Jumpsac Orbit..

yang macam ni..


Harga RM339.00
After discount 30% tu
RM237.30 only..

Murah sangatt..hihihi


tak pun Ergo..Brand paling famous and ramai yang pakai
RM464.00
After Disc
RM324.80 only..

Murah nyaaa...



Snuggbaby

RM339.00 
After Disc
RM237.30

Murah kan..


Boba
RM388.00
After Disc
RM271.60

haaa..Murah tak?

Sebenarnya bajet saya hanyalah RM300 sahaja..not more than that..

Sekali tu bile sampai kat FM ..kita dibenarkan untuk try setiap SSC kat situ..

So saya hanya serahkan kat Hubby je yang melakukan aktiviti try..sebab dia yang paling cerewet..padahal bukan nak carry sangat pon!

Sekali tuu..

Dia lebih berkenan kat Boba tu..Sebab ape?

nantikan Entry Review saya tentang Boba montenegro ni ye..


Si kecik Medina Happy for the first time duduk dalam baby carrier ni..

Ouh yaaa..

Saya adalah tidak dibenarkan sama sekali memilih Baby Carrier yang bercorak yang sememang nya cantik..

Sebab si Daddy tak suka...dia kata kalau beli yang bercorak, bie sorang je lah carry Medina k..

huhuhu..

Sedeeehhhh...
Photobucket

7 comments:

aTieYusof Family said...

Akhirnya beli colour hitam ye Aida..cantik lah hitam ni..fleksibel sapa2 boleh carry...:)

Azian Elias said...

zaman baby bagi akak dah lama dah habis.. hee. anak2 dah bsar dah.. masa depa kecik2 dulu akak hanya guna stroller.

hayati hashim said...

Sama mcm my hubby. Org nk bli petunia x bagi. Bole bli hitam saja. Kunun nk jd orlando bloom. Alih2 daku yg bawa.. huhu

MaMa Rey said...

hehe..Daddynya tak nak bercorak..

Medina cute dalam tu..:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

daddy malu kot nak carry yg bercorak hihihi

sakinah said...

Baby carrier boba yang paling best ekk..?? No yang nak terjah fabulashmom nih..

Farah said...

wow bestnya werdina waktu nie...
sekarang mesti dah bertambah besar dan ayu...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget