Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 30, 2014

Tangan dan Kaki Diikat Pengasuh - Luluh hati saya !

Assalammualaikum..

Semalam dan hari ni kecoh pasal Budak 3 tahun diikat kaki dan tangan oleh pengasuh di Butterworth dan ketika semalam saya just baca berita nya sahaja ..(gambar takde)

Tapi bila pagi ni terpampang gambarnya dalam Metro, buat hati saya sedih sangat-sangat..dah la tak berbaju dan hanya ber pampers (edited)..tangan diikat ke belakang..buat saya rasa marah yang teramat sangat!kenapa jadi begitu?bukankah sifat pengasuh perlu ada kasih sayang dan belas kasihan..

Sungguh pun kanak-kanak itu nakal sekalipun atau Hyper sekali pun, namun dia tidak perlu dihukum sebegitu..kalau tak mampu nak jaga, just bagitau parents dia, dan bagitau "saya tak mampu" as simple as that kan?tak payah nak hukum budak tu macam tu seteruknya..

Saya tak faham sangat dengan orang yang tak berperikemanusiaan macam ni..apa yang ada dalam fikiran mereka agaknya?tak ke rasa belas perlu ada setiap insan..haih!musykil betul!

Semoga pengasuh tu akan dihukum setimpal dengan perbuatannya..

Luckily mak dia buat spot check kan?kalau tak, sampai bilalah budak tu didera mental n physical..haih emo teruk saya pagi ni!huh!

Gerammmmm!ggrrrrr..



***terus teringat kat anak sendiri..terus rasa bersyukur sangat sebab mereka dilindungi dan semoga mereka terus dilindungi oleh ALLAH s.w.t sampai bila-bila..Amin!

Photobucket

13 comments:

::NureeN:: said...

butterworth??? area mana nih
haissshhhh geram betoi...

Mila Hilas said...

bukan seluar dlm kak tp pampers tu..tu la psl..sy xsmpi ati tgk benda2 gni.mmg scroll cpt2 ke bawah..sedihnye alahai.kalo org bt anak sy mcm ni..mmg makan kaki la huhu

mommycha a.k.a kak jenab said...

kesian budak ni mesti dia menderita diikat camtu.
memang le dia hyper but at least cuba la cara lain selain ikat camni ;(

norey said...

org nak dapat duit je...tp ikhlas dalam mencari rezeki tu xde... alasan budak nakal xboleh diterima langsung..jika xmampu jaga...just bagitau ...xpayah nak dera dan buat budak mcm tu...

misz sheyla said...

adohaiiiii...xde ati langsung...kalau xnk jage jgn jage...

Miz Eija said...

MasyaAllah.. xde hati dan perut.. jaga sebab nak duit mcm nie la jadi.. nauzubillah

SSulieana said...

mmg kejam!!!

Sherwieyna Muzzawer said...

Teruknya perangai pengasuh ni! Kesian tengok budak ni..

Mar Mansor said...

memang sedih..kejam betul si pelaku ni..3 tahun tu besar kan..normal bagi budak usia macam tu nakal..

Abang Bear said...

Salam Singgah - ikut simpati tapi kata orang untuk dapat maid yg baik memang kena tukar2, ada rekod tukar2 sampai 7 kali baru dapat yg ngam

LYAfrina said...

Xleh bygkan klo ank kt y jd mngsa. Kesian kat budak ni..

dalila said...

ade tgk gmbr aritu..xsmpi hati sgt tgk..mmg kejam sgt..xdpt nnk bayangkan klu jd kt ank kite..moga Allah lindungi ank kita dr benda2 mcm ni..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

walau nakal sekali pun janganlah sampai buat macam tu..takde hati & perasaan langsung..sian kat budak tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget