Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 14, 2014

Hello 30 Weeks! – Repeat MGTT + Scan Baby


Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah 30 minggu dah saya mengandung!Tinggal +-10weeks je lagi untuk terus merasai gerakan baby di dalam perut ni.. (akan merindui moments yang ada sekarang)..huhuhu..

So Jumaat lepas saya MC..MC mengada sebenarnya sebab letih menunggu MGTT tu complete,terus ambik MC..heheeehh..

Sesambil minum air gula yang tak sedap tu, saya ada appointment jugak dengan Doctor kat situ untuk scan 28weeks (padahal dah 29weeks pon)..So dapatla teropong adik baby..

Cek Uri semua kat atas..kepala baby pon still kat atas jugak dan air ketuban pun cukup..Berat baby dah 1.4kg which is Good!hehe..according to Doctor la..within the range based on week of pregnancy..Alhamdulillah..ukur kepala, kaki tangan semuanya under range yang sepatutnya..Alhamdulillah..as usual bila saya tny gender baby, dia kata kalau nampak la ye..so memang tak nampak la kan kalau tak cari..hehee..

So saya dah pun nak start cek kat KPMC since saya dah pon buat appointment dengan Doc Haslinda, hari Isnin malam (20/10/2014).. Agak tak sabar nak berkonsultasi kembali dengan doctor yang menyambut Medina dan tak sabar nak tau samaada dia ada atau tak waktu saya deliver nanti..sebab Tahun lepas dia cuti panjang on end of December..so saya agak berdebar-debar disitu..huhuhu..Kalau dia takde,mungkin akan survey sampai ke Bangi..huhuhu..

So nanti kan update seterusnya ye…hehe..sangat tak sabar nak shopping this week kat Baby Expo..hehee..Kali ni 1st time nak paksa husband ikut teman..dah cakap awal-awal dan hari-hari dah supaya dia ingat!hehee..selalunya confirm saya pergi seorang..kali ni mengada sikit plus badan saya sangat lah berat dan tak larat nak angkut barang bebanyak..huhuhu..


Meh belanja gamabr Kak Ngah Medina sikit..










Photobucket

10 comments:

SSulieana said...

aida...happy for you!!! x lama dah nk sambut baby baru...lor ingat aqil tadi...medina rupanya...hihi

Lynda Che Lah said...

bestnya rasa baby dlm tummy
hihi..
kejap je kan Aida

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

sekejap jek kan dah 7 bulan..mmg rinsu saat2 preggy tu wlu badan slalu letih lesu..hihihi

nurul husna said...

aida..bestnya dah 30 weeks..rasa cam nak pregnant lagi je..hehe..tp takut

Mila Hilas said...

hehe dh jadi kngah medina da.ekeke

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Alhamdulillah.. eh btl la sekejap jer kan..rasa mcm baru jer aida share psl nie..hehehe.. Amboi medina dh naik pangkat jd kak ngn yer..comel lah kamu nie medina...hehehe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Cepat jer masa berlalukan. ..Moga dipermudahkan segalanye. ..kak ngah pun dh besar dah. . :)

aTieYusof Family said...

Tak sedar dah 30minggu ye Aida.. tak lama lagi nak bersalin dah..Medina nak jadi kakak dah.. best nya:)

LYAfrina said...

alhamdulillah..pejam celik pejam celik..dh x lama tu..

dalila said...

amboii..medina nk pegi mn tu..hihi
result mgtt aida cmne?ok?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget