Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 9, 2014

Sembang pasal SET BERSALIN - Tanamera #ThirdPregnancy

Hi!

Sorry semalam tak sempat nak buat entry WW..tak sempat jugak nak tempek gambar beratus tu..huhuhu..nanti eh!hehee.. (USB Wire selalu terlupa bawak!)huhuhu

So start minggu ni saya dah prepare sesikit persediaan menyambut baby baru yang akan menjelma December nanti..oh dah tak lama okay!sikit persiapan pun tarak!hahah..dedulu excited kemain..siapkan bag pergi hospital seawal 7 bulan la..beli itu ini la..kali ni?nan hado!hahah..
*Confident sangat baby akan keluar on due or overdue..dah dua kali cenggitu..huhuhu..

Tapi tetap..saya yang excited..Last week sempat pergi Jusco cuci mata..nak shopping sangat tak boleh jugak sebab daddy tak ikut..so saya just beli Mittens n Booties je barang 5 pasang n baju sepasang..Mittens n booties memang favourite all the time nak kumpul bebanyak..nak buat hape ntah!!

So start minggu ni dah start membeli secara ONLINE..hahah..ketagih!

Semalam dah order Barut Baby yang corak-corak tu..(Beli 5 helai je) sebab Barut Aqil Medina still ada lagi dan elok.. dan beli tungku baby jugak..sebab takkan nk guna Medina punya kan?hehee..


Barut baby sehelai RM5.00 (Kena beli 5 helai)

Tungku Baby RM12.00

Saya tak beli set pon sebab bedung n Balm saya taknak..hehe..nak beli Modern Bedung!hehee

Saya beli kat Danita Maternity Store


Dan semalam pon saya dah start survey SET BERSALIN!hehe..Actually pening gila nak beli yang mana sebab sebelum ni memang saya consumed Amway Set..tapi since Medina Pro Longed Jaundice terus saya taknak beli FULL SET!Rugi wooo.. (tapi dah jual pon yang tak pakai..)hehee..

Kalau baby kita Pro Longed Jaundice, tak boleh minum Herbal Tea, tak boleh pakai Pilis Badan, Pilis Kepala..segala pil2..so memang rugi kalau beli Full Set!So Say NO TO Amway ! (Sebab tak boleh beli loose item) – Paling saya suka Feminine Herbal Wash sebab dalam 6 hari luka bawah dah elok tau!huhuhu

Dan mungkin saya akan beralih kepada Set Tanamera..hehe..Tapi saya tak plan pon nak beli yang FULL SET..maybe akan beli 4,5 item je yang saya rasa perlu..harga pon saya dah dapat..tinggal nak pilih je..hehe..

Mungkin saya akan beli:
VCO (nak start minum week 30) – RM34.00 (sebotol)
Brown Soap – RM15.00 (Bau dia harum dan berupaya mencantikkan kulit)
Feminine Herbal Wash – 26.00 (Hopefully effect dia sama dengan Amway)
Tanamera herbal Bath – RM26.50 (12 sachet)

So tu je kot dulu..

Sebab kalau bab dalaman, saya ingat saya nak tanya SPA yang saya pernah pergi hari tu, dia ada jual tak set makanan2 akar kayu yang homemade punya..setahu saya ada.. InsyaALLAH kali ni kita mix n match hopefully akan mendatangkan sesuatu yang lebih baik..Amin!hehehe

Oh ya..kat mana saya dapat harga n consultation pasal TANAMERA ni?boleh contact Fasha kat 019-6555700 (Whatsapp pun boleh)..nanti dia akan emailkan harga pasal Set Bersalin yang dia jual sekali dengan harga.. Complete set!hehee – saya jumpa dia pon kat internet je..hehe..En Google yang tolong..


meh belanja Gambar selfie Mommy skit!kikiki





Preggy kali ni takde de gatal nak beli Lipstick bagai like Medina's time! (Sanggup pegi Avon beli 2 Lipstick tau!)
(Sebab saya bukan pemakai Lipstick!husband tak bagi..huhuhu)




***tak sabar nak pergi Mom & Baby Expo kat Mid Valley Next week (17-19 Oct 2014)..tak sabar nak cuci mata..tak sabar nak layan nafsu shopping...hahahahhah.. (Evil Laugh!)
Photobucket

16 comments:

Lynda Che Lah said...

rindu nak preggy..huhu..
tp bila mengenangkan huru haranya 2 beradik Q ni..terus simpan hasrat dulu :P
Lynda dulu main campur je set pantang..xde beli set pun..hehe

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Semakin berseri2 tgk aida..hehehe..eh barut corak2 tue comel la..aida cuba try la set tanamera tue..dok baca review ramai kata bagus..=D

Starniea said...

Kak,kita sama la.in shaa allah due date dec jgk n in shaa allah nk gi expo kt mid next week.nk borong sume yg x abes beli lg.n sy pun nk beli tanamera loose item jgk tp sy nk beli direct kt kedai dia kot.keperluan ibu berpantang kt giant tmn permata.senang boleh pilih sndiri sbb nk survey bengkung mane better jgk.

nur anis said...

comel-comel barut tu..hee..hari tu saya ingat nak beli tanamera juga..last-last beli spa n ma..

idazs said...

berseri-seri mak yong :)

seronoknya lahai.. kalai ni tak sama pula kita.. masih belum rezeki sofea nak dapat adik

Fiqah Feeona said...

Jom pergi expo!hIHIHI..saya pun nak pegi..

aTieYusof Family said...

wahh...seronok ny ashopping barangan baby ni Aida.. cute2 plak tu barangan nya..dah lama tak merasa..huhu..
dapat pergi expo lagi lah excited..:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Comel2 barut tu...mommy pun semakin berseri-seri... ^^

Hati Ema said...

tak pakai lipstik pun lawo hhehehehe

Mila Hilas said...

enjoy yr pregnancy sis :-)

Mar Mansor said...

berseri..cantik asli

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

mcm ebst jek set tanamera ni..die ada spa jugak kan..nway, happy shopping aida..^_^

dalila said...

bestnye dh start nk shopping brg baby..ila nasib baik kt bwh ofis ni sebulan 2x ade mcm jualan..so bedung ke tungku baby ke bli kt bwh ni je murah..barut dh xyah bli sbb dh byk sgt kt umah tu..sblm ni ila pakai nonaroguy..bli yg full set..mmg rugi..sbb xpakai sume pun..kali ni nk try set afiat je kot..aida jgn mkn fast food sgt yer..sbb org n doc kate bnd tu yg watkan baby prolonged jaundice..kt ofis ni pun ade sorg akak ni bsalin bln lps..mmg die pun kerap mkn fast food..sian kt baby..

norey said...

kalau terjebak beli online...huhuhuh mesti sentiasa nak buka...nak gatal tangan nak membeli....

btw..syokk pulak rasa...teringin juga nak beli brg² baby..kik..kik...kik

LYAfrina said...

cantik barut baby.. klo zaman dulu, kaler putih je..

semakin berseri muka ibu mgandung..seri dari baby

kehidupan sihat said...

cantik ye akak..

selamat melahirkan nanti.

doakan nana hamil jugak eyh

salam perkenalan

jemput ke blog nana :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget