Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 23, 2014

31W Check up - KPMC Puchong (Pakej Bersalin TERBARU)

hari Isnin lepas, saya berkesempatan ke KPMC Puchong untuk check up pertama kali..

Tapi sebelum tu saya ada buat appointment thru phone ..

So bile datang sana terus ke counter untuk register..Bagi IC, tengok record, alhamdulillah tak payah isi borang bagai sebab dah pernah datang ..

Tunggu about 20mins, nama saya dipanggil untuk timbang berat n amik BP, lepas tu terus ke tingkat atas..

Alhamdulillah berat saya naik sekilo je.. 64kg sudah..hihihi

bila naik atas, saya ingatkan ramai orang rupanya hanya dua orang dan saya orang ke dua..Tapi menunggu Cina sorang tu masuk dalam mau 45mins kot menunggu..entah hape dia buat tak tau..sabar jelah..

***Sebenarnya sebelum saya ada dua orang yang dah datang jugak tau..tapi mungkin dia tak buat appt, so saya dapat giliran dulu..so kepada semua, sila buat Appt sebelum datang ye..kalau tak, jenuh nak menunggu!huhuhu

Dah lah bawak anak2 sebab saja nak kenalkan Medina dengan doctor yang sambut dia lahir hari tu..tapi memang lepas ni taknak bawak dah la..jenuh kepung!hehe..

So bile masuk je bilik Doctor, terus doctor dah kenal n tak payah buat sesi suai kenal dah..As usual Medina si peramah tu terus salam doctor n Nurse kat situ..very the friendly girl..hahah..

Doc tengok2 buku pink saya n lepas tu dah since saya takde prob pape pon n oh lupa nak bagitau result MGTT hari tu Alhamdulillah cantik..eceh..

Sebelum minum air gula 4.4
Selepas minum air gula 5.4 je..Normal n bukan GDM mommies..Alhamdulillah..

terus baring atas katil n skodeng adik baby..

Hehee..Rutin biasa..ukur kepala..kaki..tangan n muka..sayangnya baby tutup muka dengan tangan so tak dapat buat 4D..huhuhu..baby malu la tu..Dan semalam jugak nampak kontol baby hehe..1st time nampak dengan clear..hihihi...

Sambil tu Doctor pon ada cek, bibir, hidung semuanya ok normal..(tak sumbing) Alhamdulillah..teropong buah pinggang, jantung n organ dalaman yang lain..Alhamdulillah semuanya ok dan normal..berat baby pon dah 1.55kg dah..which is within range normal baby..

Haih excited dah mommynya pon!hehee..

So bila semuanya selesai, jumpa lagi 3weeks akan datang..

Dan sememangnya KPMC dah banyak perubahan n improvement..Hospital pon dah dicat, di wallpaper kan..cantik..Bilik doctor pon semakin besar.. Dan Good news to all..KPMC dah ada dua orang Doctor PEREMPUAN O&G ..Dr Aisyah namanya..So Doctor Haslinda cakap, in case kalau dia takde, Doctor Aisyah akan take over..fuhh lega saya di situ..hehe..Tapi dah tanya siap2 dah, on due date saya nanti dia ada tak (tak cuti ke?) dia kata dia ada..InsyaALLAH sebab dia akan bercuti minggu ni..Alhamdulillah..hihihi..

Dan total cost semalam..


RM145.00

Agak mahal kat situ..tak tau lah every month atau 1st time je..

Tunggu next check up k..

Nasib lah Company nak bayarkan..kalau tak jenuh jugak nak cari duit..hehee


Patient file





Pakej terbaru..

Harga naik RM200 dari tahun lepas..huhuh

Dulu takde 2 bedded..sekarang dah ada..

So tak decide lagi nak ambik 2 bedded or single..

Tengok camana nanti!


Photobucket

7 comments:

dalila said...

alhamdulillah sumenye ok..

Mar Mansor said...

rezeki aida & family..kompeni ada support..specialist tu

Nurul Ashikin said...

bestnya company tanggung..salam kenalan dik, moga dipermudahkan ya..best best new baby..! :)

LYAfrina said...

Alhamdulillah.. baby semuanya OK.
Kalo cmpany tanggung ok la. Hrus gunakan sebaiknya kemudahan y diswdiakan

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Alahmdulillah semuanye ok...moga dipermudahkan segalanye..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

hihi..suka3x..moment paling syok klu time peknen ni scan baby ye tak..eheeheh..nway, klu husbnd plan nk teman sepenuhnya, better amik double bed or family suite ye tak..kita selesa, die pon selesa sama..^_^

norey said...

alhamdulillah semua ok...
demi keselesaan apa salahnya..dulu akak yg 1st putrajaya..nasib bersalin dengan doktor wanita..yg no.2 g columbia..sebab nak pilih doktor wanita terus..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget