Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 27, 2014

Breastpump Hunting - Medela FS - Pakej terbaik~

Hari ni saya nak bercerita pasal breast pump pulak..

So dari sehari ke sehari..saya macam dah nekad kot!Dah nekad nak memiliki Medela FS..

Bukan saya tak percaya pada BP yang murah-murah..saya percaya!kalau tak, takkanlah saya pakai Unimom Mezzo n Unimom Alergo when Medina's time! (15months pakai BP tersebut)

Tapi..setelah mengambil kira masa kerja saya dan dengan beranak kecik kuasa dua (Medina + Baby) so saya rasa BP yang sesuai dengan masa saya, adalah Medela FS..Salah satu sebab saya pilih FS ni adalah time consuming!

So saya dah pun cakap dengan suami saya, dan dengan sekelip mata, Husband saya setuju just like that!hahah..nampak sangat kuasa dominan menguasai diri..hihih..no need more explanation and information..He agreed!Alhamdulillah..

So saya dah pon survey ke serata online shop semata untuk mendapatkan harga yang termurah!

Meh sini saya tempek beberapa Harga dari online shop yang saya rasa boleh bantu untuk saya buat pilihan..

I) Babyhouz.Com

  •  Lowest Price in Malaysia!!! Now we offer you Medela Freestyle Hands Free Double Electric Breast Pump latest 2014 model U.S.A Spec made in Baar Switzerland for only RM2299 RM1499

  • Ready stock (min. 1 item):   RM2299  RM1499 / item (warranty + free 3pin + freegift) - Free Delivery! 
  • Free gift included - Autumnz Breast Milk Storage Bags in box (25pcs 7oz/210ml). Pre-sterilised double zip-lock bags, BPA Free. Winner of babyTalk Reader's Choice Awards 2012







Mybreastpump Shop

OUR Price for Medela Freestyle : RM 1699/set (Item In Stok)
Poslaju : RM35

What's Included in MEDELA FREESTYLE SET. {{no matter which packages, this is the content}}

  • Freestyle Breast pump's MOTOR
  • 1 set of Freestyle's tubing
  • 2 Personalfit Breastshields (M size - 24 mm)
  • 2 Personalfit Breastshields (L size - 27 mm)
  • Spareparts Kits ( consist of 2 connectors, 2 membranes, 2 backcaps)
  • Handsfree KITS (2 adapters, 2 Large adjustable (yellow) straps
    • with 2 bra adapters (universal)
    • with 2 bra adapters (hook&eye)
  • Power supply/power adaptor (Charger)
  • Breastfeeding Information Guide
  • Instruction Manual
  • 1 pc Medela Freestyle's rechargeable battery (included and charged in pump it self)
  • Icebrick (cooling elements)
  • Cooler bag (suitable for 4 pcs storage bottles)
  • 4 pcs Medela Storage Bottles (5 oz)
  • 1 tote/carrier bag Medela


One Baby World (OBW)

Medela - Freestyle (with 2-Phase Expression) [FOC Handsfree Kit and 8 other FREE GIFTS worth 696.50]

Starting at: RM2,995.50  RM1,799.00


ote: Now comes with 8 Free GIFT worth > RM696.50 while stock last !
Free Gifts consists of :

•1 pc Medela Handsfree Kit worth RM388.00
•1 pc Autumnz Electric Steam Steriliser worth RM129.90 (kindly choose the color of the steriliser blue/lilac before checkout) 
•1 pc Autumnz Home & Car Bottle Warmer worth RM99.90 (kindly choose the color of the warmer blue/lilac before checkout) 
•1 pc BPA-Free Easy Drying Rack worth RM29.90
•1 pc Receiving Blanket worth RM15.90
•4 pcs Washable Breastpad worth RM12.90
•2 pcs RM10 OBW Shopping Voucher worth RM20.00
•RM10,000 Sum Insured Personal Accident Insurance Cover



So memula tu saya pening jugak nak pilih sebab ada harga yang paling murah n paling mahal..bergantung kepada Free gift yang diberikan..

Tapi setelah saya menimbang tara kesemuanya (eceh!)..hihihi saya rasa saya mungkin nak beli kat OBW kot since semua Free gifts dia sangat menarik hati dan kesemuanya memang saya takde lagi..Nanti senang lah bibik nak panaskan Susu (sebab ada warmer)..senang saya nak sterilize semua botol2 (sebab ada sterilizer) ..hurmm..

Semalam rasa macam dah nak pergi beli dah..tapi bila saya fikir awal sangat lah pulak kan..sebab due date saya bulan 12, kalau beli sekarang, rugilah warranty saya! (warranty setahun)..so mungkin akan pergi beli on December 1st kot nanti..InsyaALLAH..

Rasanya semua dah complete kot for all preparation for our third baby..kecuali Set pantang je..lepas tu dah..boleh rileks n take a deep breath to get ready for delivery purposes! (eceh ceh..nervess ..hihih)


Photobucket

16 comments:

Miz Eija said...

Brand medela mmg best sis,, fs blm cuba.. 1st saya pkai medela harmony.. 3bln tukar medela wing sb nak kena buat power pumping.. alhamdulillah dua2 terbaik :)

Mila Hilas said...

gulpp....takut tgk harga hehe

Sajirah Azlan said...

alhamdulillah..dah nak masuk 3 orang rupanya anak aida..happy shopping for your 3rd baby..
:)

SSulieana said...

pengorbanan seorang ibu untuk anak namanya...untung dpt suami yg memahami...chaiyokkk aida

Fiqah Feeona said...

Saya pakai FS sampai sekarang pun still pump lagi..Macam tak nak berhenti pump pulak...Warranty tu bukan start lepas baby lahir ke?

mommycha a.k.a kak jenab said...

Hi!
Kita pon guna fs jugak, ni nak tgu hantar servis kang insyallah bulan 3 tahun depan nak berbakti lagi ni. hehehe.
To conclude: giler memang puas hati pakai fs. Means worth to buy!

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Fiqah: yeke?hihih..aida tak tanya kedai pun pasal warranty tu..agak2 je dikira dari date of purchase..huhuhu..nak kena tanya balik lah.. :)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

bestnya nk beli medela fs..free gift dia mmg nmpak menarik sumenya yg kat obw tuh..^_^

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Alah membeli menang memakai...free gift pun menarik tu.. ^^

Mar Mansor said...

tengok harga pon boleh pengsan..

Sherwieyna Muzzawer said...

Macam best je. Harga pun nampak murah siap ada free lagi. kita pakai yang medela swing je. Tapi kalau dapat yang medela fs ni ya allah bestnye!

nur anis said...

bestnyaaa dapat pakai ni...tapi tu la harganya...huhu...saya baru beli snowbear je...

Balkidz Hunny said...

FS dah 3tahun lebih berbakti. superrr like!

norey said...

nak membeli mmg kena survey betul2...tapi berbaloi mahal jika tahan..kdg murah,....sekejap je dah ada problem.

LYAfrina said...

Xde pgalaman bab ni.. jd mmg xtau nk suggest mna y tbaik..

dalila said...

murah la yg kt obw tuuu..banyyyaakkk pulak tu free gift..mcm dh terbekenan je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget