Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 30, 2014

Langgan Astro IPTV = Astro + Internet (takde lagi gangguan cuaca)

Sebenarnya..dah hampir 3 bulan saya langgan Astro IPTV ni..

Sebelum ni saya amik pakej Astro RM125.00 per month (Takde cartoon, Movies n National Geo bagai) - basic gile!

Untuk Internet pulak kami langgan UNIFI..sebab en hubby tu sangatlah pencinta Internet dan nak internet yang LAJU je tau!Kalau takde internet, dia boleh mati kutu sangattt.. - RM150.00

So bulan 7 hari tu genap 2 tahun contract saya dengan UNIFI ..dengan rasminya kami pun terminate UNIFI tu sebab kekonon nak jimat..(padahal tak jimat sangat pon!) dan ambiklah pakej Astro IPTV ni..

Kami pon register Astro ni kat Maxis punya kiosk sebab bakal menggunakan cable maxis for Internet..dan dekat 2 minggu baru depa datang n buat installation kat rumah..

Alhamdulillah.. bila dah pasang IPTV ni semuanya jadi PERFECT!eceh..hihih..sebab internet laju gile (sebab 10mbps compared to UNIFI 5mbps je) dan SEMUA CHANNEL astro dapat diaccess!hihihi..

Siap dengan PVR tau!so agak jakun kat situ bile semua game MU kitorang record!tah pape..dan Aqil pon dah tiap2 hari mesti nak tengok FROZEN!boringnya lah hai..sabar jelah..dia pon dah hafal sangat lagu FROZEN..macam tak sedar yang dia tu lelaki..hahaha..

So far dah 3 bulan pakai IPTV ni kira macam berbaloi jugak sebab service pon tak terganggu kalau time hujan sebab dia bukan pakai satelite dah..dia pakai line internet for all channels..(kalau tak silap saya lah)..hihih..so dapat menikmati Astro tanpa gangguan!

Haa lagi satu..pakej yang kami amik ni sekali dengan ASTRO ON THE GO!so kat memana pon yang ada internet boleh access Astro on the go ni..Saya pon sebenarnya baru je gunakan Astro On The Go ni..sebab sebelum ni takde urgency nak tengok..Tapi disebabkan sukan Asia ni, saya terpaksa guna ..(eceh)..semata nak tengok Badminton..so saya pon access Astro On The Go ni dari Opis ..Alhamdulillah..dapat jugak tengok Live Match..hehee..


Astro On The Go


Jumlah yang kena bayar untuk IPTV ni?

Astro Super Pack 1 - RM133.00
Internet (Maxis)      -RM148.00
Discount (rebate)    - (RM25.00)  Every month
TOTAL                  - RM256.00 (kurang RM19.00 dari sebelum ni)


Dah tu je nak bagitau...kalau sesapa nak convert internet dari UNIFI to IPTV ni make sure dah habis contract korang 2 tahun dengan TM tu ye..karang kena penalty RM200.00 pulak..huhuhu..

Bai...


Photobucket

9 comments:

LYAfrina said...

huhu..lya bru tahu psal servis astro IPTV ni... maybe kawasan terpilih je kot

nur anis said...

best bila dapat berjimat..:)

Hati Ema said...

sy x de Astro..hehehehe juga internet...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

macam best plak... tapi ktorng baru amik paket P1 yg unlimited quota tu..baru guna 2 bln...contract 2tahun...huhu..

aTieYusof Family said...

ohhh macam best plak kan Aida.. jimat pun ia.. tapi kat Sabah ni ntah dah ada ke belum...huhu

norey said...

nak kena check dulu..kontrak dah habis belum...jika dah..boleh la langgan...hehehhehe

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

macam menarik jer aida.. nak jugak la..=D

Dennis M said...

hi, nak tanya setelah berbulan bulan pakai IPTV...ada tak apa2 masalah. tolong kongsi ya...

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

so far sebelum ni takde masalah..cuma bulan lepas ada prob n Astro sangat lah lambat hantar technician..hampir seminggu takde tv dan internet..baynagkan je lah camana..last2 kitorang betulkan sendiri je..beli wayar tu ini..sebab kalau astro datang pun tetap kena charge jugak..huihuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget